Kako se obraniti od internetskih stalkera i doxinga

[ware_item id=33][/ware_item]

Ovaj će vodič pomoći ljudima da bezbrižno izraze svoje stavove na mreži.


Za dodatne informacije o tome kako ostati anonimni putem interneta, pogledajte: Kako odvojiti više identiteta i kako ih se može izložiti

Zaštitite svoj identitet od lovaca na mreži

Nitko ne zna što vodi internetskom uznemiravanju i nitko ne zna kako to zaustaviti. Znamo, međutim, da su internetski progonitelji i počinitelji uznemiravanja spremni otići daleko kako bi razotkrili svoje žrtve - čin poznat kao dox ili doxxing. Probijanje često postaje fizička prijetnja korisnicima interneta, osim psihološkog oštećenja i osjećaja bespomoćnosti.

Ali postoje načini kako se zaštititi od uznemiravanja putem interneta i osigurati da doksiranje ili plivanje ne postane fizička prijetnja za vas ili vašu obitelj.

Ovaj vodič služi kao pomoć onima koji se žele zaštititi tehnološkim sredstvima. Možete se bojati ili doživjeti uznemiravanje putem interneta zbog toga tko ste ili što pišete. Možda ste u prošlosti bili žrtva nasilja ili neprestano doživljavate prijetnje vašem životu i sigurnosti. Ako je to slučaj, ovaj će vam katalog možda pomoći.

Osim tehnologije, postoje mnoge druge mogućnosti za borbu protiv uznemiravanja, poput psihološke pomoći i pravnih radnji. Ono što je važno je da tražite i primite pomoć na siguran način.

Pravno odvraćanje pokazalo se uglavnom nedovoljnim u sprečavanju uznemiravanja putem interneta. Nažalost, to znači da moramo poduzeti akcije kako bismo zaštitili sebe i one koji su nam bliski. Još uvijek postoji nada, međutim da mjere predostrožnosti protiv internetskog uznemiravanja ne zahtijevaju napredno poznavanje tehnologije. Rješenja su jeftina i jednostavna za učenje.

Pseudonymity

Vaša najbolja zaštita od uznemiravanja i internetskih lovaca je odvajanje vašeg pravnog identiteta od internetske ručke.

Ako vaš mrežni pseudonim nije povezan s vašim pravnim identitetom, potrebno je manje resursa za obranu vašeg fizičkog prostora i zaštitu onih oko vas.

Pseudonimnost možda ipak nije uvijek opcija. Možda ste se iz ideoloških ili glavnih razloga odlučili ne skrivati ​​se pod pseudonimom. Možda ste već izgradili marku oko svog legalnog imena ili predstavljate instituciju koja zahtijeva upotrebu vašeg stvarnog identiteta.

Upotreba pseudonima rijetko se čini poštenim rješenjem. Zašto bismo se trebali skrivati ​​iza lažnih imena dok počinitelji uznemiravanja slobodno i bez posljedica koriste njihova rođena imena?

Značajan dio ovog vodiča bavi se načinom uspostavljanja i održavanja vašeg pseudonima. Ove se informacije oslanjaju na to kako vaše osjetljive osobne podatke i fizičku lokaciju čuvati privatnima, što je izuzetno važno ako koristite svoj pravni identitet na mreži.

Pravni identitet

Putem javnih zapisa često je iznenađujuće lako saznati puno o osobi s pravnim imenom. Zapisi o glasanju su javni u nekim mjestima širom svijeta, a informacije o vlasništvu vozila mogu se dobiti putem osiguravajućih društava ili državnih službi.

Slično tome, profesionalne licence i sudske evidencije često se lako pretražuju i mogu otkriti osobne podatke.

Izbjegavanje otkrivanja

Znajući koji su vaši podaci javno dostupni mogu vam pomoći u predviđanju i sprječavanju napada putem internetskih lovaca. Redovito pretražujte svoje ime na mreži ili čak unajmite privatnog istražitelja da sastavi podatke koje mogu pronaći o vama.

Zakonsko možete sakriti privatne zapise kod odvjetnika i tvrtki s školjkama. Slično tome, registracija vozila ili vlasništvo nad kućama mogu se registrirati tvrtkama u jurisdikcijama privatnosti.

Ostanite anonimni na internetu kad god možete i budite oprezni kod metoda de anonimizacije. Otkrivanje vašeg legalnog imena trebalo bi biti svjesna radnja, a ne nešto što neko drugi kontrolira. Razdvajanje vaše mrežne aktivnosti između anonimnog pregledavanja, pseudonima i legalnog naziva dobra je praksa za izbjegavanje opasnosti i frustracija.

Kako se obraniti od internetskih stalkera i doxinga
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.