Kako se zaštititi od Keyloggera

Moguće je da osobno računalo (prijenosno računalo ili radno mjesto) koristite za puno osobnih stvari: e-poštu, društvene mreže, bankarstvo, kupnju na mreži i još mnogo toga. Također je vrlo vjerojatno da koristite svoje osobno računalo i za stvari vezane uz posao: otvaranje osjetljivih dokumenata tvrtke, pregled datoteka vezanih uz poslovne datoteke i tako dalje.

Mnogi od nas to rade redovno i bez razmišljanja o tome tko ili što može pratiti i pratiti svaki pritisak tipke.

Naravno, govorimo o keyloggerima - softveru koji se, bez obzira na to kako je instaliran, može koristiti za snimanje svega što unesete putem tipkovnice. Od brojeva kreditnih kartica do lozinki i svega ostalog, keyloggere možete instalirati i koristiti za financijsku ili osobnu korist. Srećom, postoje načini da se zaštitite - i svoje podatke - od snimanja ovog uznemirujućeg špijunskog softvera.

Zaštita od kladionica

Budući da se keyloggeri mogu instalirati na računalo na različite načine, zaštita uključuje korištenje različitih pristupa kako bi se ograničila mogućnost da se jedan može instalirati. Ti pristupi uključuju:

Anti-virus

Antivirus je nešto što bi svi trebali imati instaliran na radnoj površini i prijenosnom računalu. Uz sve dostupne besplatne opcije, nema opravdanja da ga niste instalirali. I, iako nije sve uhvatljivo rješenje, antivirus djeluje kao dio sveobuhvatnog pristupa zaštiti od keyloggera hvatajući ih prije nego što se mogu instalirati na vaš sustav kao rezultat preuzimanja zaražene datoteke ili posjeta zaražene web stranice.

Korisnički obrazovanje

Edukacija korisnika ide mnogo prema prevenciji keyloggera i ostalih špijunskog softvera. Na primjer - stvaranje politike samo preuzimanja softvera i aplikacija iz pouzdanih izvora ići će dug put ka minimiziranju rizika.

Također, ako je moguće - pronađite internetsko softversko rješenje koje će vam omogućiti izbjegavanje preuzimanja i instaliranja nepotrebnih programa ili softvera od tvrtki za koje niste sigurni da možete vjerovati.

Koristite virtualni stroj

Korištenje virtualnog stroja ili virtualnog operativnog sustava omogućuje vam da instalirate softver na koji postoji sumnja u virtualnom području vašeg računala da ih odvoji i prijetnju keyloggera od pouzdanih dijelova vašeg računala..

Kad se ispravno instaliraju i konfiguriraju, zatvoreno okruženje koje nudi virtualni stroj prijetnje drži potpuno odvojeno od vašeg glavnog i zaštićenog operativnog sustava.

Korištenje zaslonske tipkovnice za unos osjetljivih podataka

Jedno od ograničenja keyloggera je da oni bilježe samo određene informacije. Jedna od stvari koju ne zabilježe su klikovi na zaslonskoj tipkovnici Windowsa. Na zaslonskoj tipkovnici većina Windows korisnika ne poznaje zaslonsku tipkovnicu, ali to može biti izvrstan način da se osigura da osjetljivi brojevi računa i lozinke nisu zarobljeni..

Da, proces klikova zaporki i brojeva računa treba vremena, a vjerojatno ne želite koristiti zaslonsku tipkovnicu za sve, ali to je sigurno opcija koja se može koristiti kao dio sveobuhvatnog pristupa. Može se koristiti i kada ste na tuđem računalu i niste sigurni u njegovu sigurnost.

Najbolja zaštita od keyloggera: veća zaštita

Najbolja zaštita od keyloggera je sveobuhvatan pristup koji uključuje kombinaciju gore navedenih pristupa. Educiranje sebe i drugih korisnika o sigurnom pregledavanju i kako uočiti sumnjive web lokacije i preuzimanja ići će dug put prema zaštiti vas, vaših podataka i vaših financija od onih koji žele učiniti štete informacijama prikupljenim putem keyloggera.

Neki savjeti u ovom članku pružit će vam i dodatnu zaštitu protiv drugih oblika zlonamjernog softvera te će čuvati vas i vaše podatke od dugog popisa zloćudnog koda, a ne samo od opasnih učinaka keyloggera.

Razmislite o VPN-u za dodatnu zaštitu

VPN šifriranje velike snage štiti ne samo vaš web preglednik, već i e-poštu, Skype razgovore, internetsko bankarstvo i sve što radite ili vidite putem interneta - bilo da ste kod kuće, u uredu, kafiću ili putujete svijetom. Dajte si malo dodane anonimnosti uz ExpressVPN. Jednom kada su povezani s ExpressVPN-om, svi vaši podaci šifriraju se i ne mogu se objasniti!

Kliknite ovdje da biste se vratili na ExpressVPN-ove vodiče o privatnosti interneta

Kako se zaštititi od Keyloggera
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.