Kako trajno izbrisati svoj Pokémon Go račun

Pomaknite se dalje, Candy Crush: Pokémon Go službeno je kralj mobilnih igara. S više od 20 milijuna korisnika samo u SAD-u, ne postoji nedostatak Pokémonovih trenera koji bi ih sve uhvatili..

Ali za one koji brinu da Pokémon Go ugrožava njihovu internetsku privatnost, ovaj će vam vodič pokazati kako ukloniti svoj Pokémon Go profil.

Bilješka: Kada uklonite svoj profil, izgubit ćete sve podatke o igrama povezane s vašim računom za igru. Zahtjevi za brisanje profila nepovratni su, pa razmislite dvaput prije nego što nastavite!

Skoči na…

Pokémon Go i vaša privatnost
Kako ukloniti svoj Pokémon Go profil
Učinite više da zaštitite svoju internetsku privatnost

Pokémon Go i vaša privatnost

Prije nego što objavite sve podatke o ulovu, trebali biste naučiti o vrstama podataka koje Pokémon Go prikuplja od vas. To uključuje:

  • Osnovne informacije o računu: svoje ime, rođendan i bilo vašu adresu Pokémon Trainer Cluba, Google adresu e-pošte ili Facebook adresu e-pošte. Ako stvarate račun za dijete, Pokémon GO će prikupiti gornje podatke i za djeteta korisnika.
  • Podaci o upotrebi: kolačići i slične tehnologije mogu se koristiti za prepoznavanje i praćenje načina na koji upotrebljavate Pokémon GO. Osim Niantića (programere Pokémona GO), treće strane koje rade s Nianticom također mogu postaviti kolačiće na vaš uređaj.
  • Informacije o uređaju: Niantic može upotrijebiti “identifikatore uređaja” kako bi saznao o vrsti uređaja i postavkama uređaja koje koristite za pristup igri.
  • Informacije o lokaciji: dok igrate Pokémon GO, podaci o vašem korisničkom imenu i fizičkoj lokaciji prikupljat će se i pohranjivati.

Kako Pokémon GO koristi moje podatke?

Nakon prikupljanja vaših podataka, Niantic ih može sam zadržati i podijeliti sa slijedećim stranama:

  • Tvrtka Pokémon: bilo koje informacije koje podijelite prilikom prijave / igranja Pokémona GO mogu se prenijeti na TPC. Niantic nije odgovoran za ono što TPC čini s vašim podacima.
  • Treće strane: Niantic surađuje s pružateljima usluga treće strane kako bi vam donio Pokémon GO. Sve informacije koje dijelite tijekom igranja igre mogu se proslijediti tim tvrtkama u svrhu istraživanja i analize.
  • Ostala poduzeća: u slučaju da Niantic postane uključen u poslovne transakcije i / ili bude stečen od strane druge tvrtke, vaše se informacije mogu otkriti ili prenijeti kao dio transakcije.
  • Pravna tijela: Niantic može otkriti podatke koje prikuplja od vas kada je to zakonski potrebno u istražne svrhe.

Mogu li se isključiti iz dijeljenja informacija u Pokémon GO-u?

Ako želite uživati ​​u svim značajkama Pokémon GO-a, morat ćete pristati na dijeljenje gore navedenih podataka.

Međutim, možete podnijeti zahtjev za izmjenu / brisanje podataka ili isključiti dijeljenje podataka o sebi ili vašem autoriziranom djetetu slanjem e-pošte na [email protected]

Je li Pokémon GO siguran za igranje?

Pokémon GO je puno zabave i u redu je igrati ako korisnici budu budni. Već tada korisnici moraju biti svjesni ogromne količine informacija koje se prikupljaju tijekom igre.

Primjerice, bilo je slučajeva da su pljačkaši napali igrače koji su se pretvarali da nude rijetke Pokemone. Te fizičke opasnosti uvijek su moguća kada igrate igru ​​koja sakuplja i dijeli podatke o vašoj lokaciji.

Imajući to na umu, izbjegavajte igrati samu igru, uvijek budite umorni od svoje okoline i razmislite o korištenju pseudonimnih podataka za svoj račun igre. Ne napuštajte zdrav razum … čak i ako je Charizard ispred vas!

Kako ukloniti svoj Pokémon Go profil

Korak 1: Pristupite obrascu zahtjeva za brisanje profila Pokémon Go na službenom web mjestu za podršku Pokémon Go.

Korak 2: Ispunite sva pitanja i potvrdite sve okvire označene crvenom zvjezdicom (*). Ovo su obavezna pitanja o podacima vašeg računa.

ispunite obrazac za brisanje profila

3. korak: Ako brišete račun za osobe mlađe od 13 godina, potvrdite okvir ispod Odaberite podnosite li ovaj zahtjev u ime djeteta mlađeg od 13 godina.

potvrdite ovaj okvir za dobne skupine ispod 13 godina

4. korak: Prije slanja obrasca, potvrdite okvir ispod Provjerite jeste li čovjek. Ne dozvolite da Pokémon izbriše vaš račun!

kliknite okvir kako biste provjerili da ste čovjek

Korak 5: Pogoditi podnijeti. Vaš zahtjev za brisanje profila bit će podnesen i pregledan.

Učinite više da zaštitite svoju internetsku privatnost

Sada kada više niste na Pokémon Go-u, što još možete učiniti da poboljšate svoju internetsku privatnost? Evo nekoliko koraka koje možete poduzeti.

  1. Koristite ExpressVPN. Dok “pauzirate” Google Web & Povijest aplikacija sprečava Googlea da prikuplja podatke o vama, ali ne sprečava vašeg davatelja internetskih usluga da prati ono što radite na mreži i potencijalno ga dijeli korporacijama i vladama. Da biste sakrili internetsku aktivnost od svog davatelja internetskih usluga, koristite VPN kao što je ExpressVPN.
  2. Koristite Tor preglednik. Tor skriva vašu lokaciju i mrežne aktivnosti od bilo koga tko radi mrežni nadzor ili analizu prometa, pa vam je teško pratiti vašu internetsku aktivnost. To je jedno od najboljih oklada za održavanje anonimnosti na mreži. Da biste povećali učinkovitost Tor, svakako pročitajte ove savjete: Želite da Tor stvarno radi?

Sigurno pregledavanje, svi!

Želite li više pomoći u uklanjanju sukoba s vašim mrežnim životom? Pogledajte vodiče ExpressVPN-a o:

> Brisanje Chromeova proširenja

> Brisanje Dropboxa

> Brisanje vašeg Facebook računa

> Brisanje Facebook Messengera

> Brisanje Find My iPhone, Find My iPad i Find My Mac

> Brisanje vašeg Gmail računa

> Brisanje Google povijesti

> Brisanje Google fotografija

> Brisanje povijesti pregledavanja tvrdog diska

> Brisanje Instagram računa

> Brisanje povijesti preglednika Internet Explorer

> Brisanje Safarija

> Brisanje vašeg Snapchat računa

> Brisanje računa Tinder

> Brisanje vašeg Twitter računa

> Brisanje WhatsApp Messengera

> Brisanje vašeg Yahoo Mail računa

Kako trajno izbrisati svoj Pokémon Go račun
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.