Ostanite povezani i neograničeni dok ste u inozemstvu

Poslovna putovanja znači da ćete raditi. I nema puno profesionalaca koji danas mogu dobro funkcionirati bez pristupa internetu.

Problem je pronalaženje pouzdane i sigurne internetske veze u zemlji koja nije poznata. Ne samo u vašem odredišnom gradu i hotelu, već na putu tamo i natrag.

Evo nekoliko uobičajenih problema s vezama s kojima se susreće poslovni putnik i kako ih riješiti.

Izlazak preko interneta na 40.000 stopa

Letovi mogu biti duge i dosadne, pogotovo ako putujete na neki drugi kontinent. Mogli biste biti u avionu osam sati ili više - tako ćete možda i nešto obaviti.

Odaberite zračnu liniju koja pruža Wi-Fi u letu. Većina američkih zrakoplovnih kompanija nudi ga na domaćim letovima, a sve veći broj zrakoplovnih kompanija sada ga nudi i na međunarodnim linijama. Provjerite web mjesta zrakoplovne tvrtke da biste saznali koji i ne zaboravite koristiti VPN da biste osigurali svoju vezu.

Povezivanje na stranim aerodromima

Ako imate vezuni let, vjerojatno ćete je čekati u inozemnoj zračnoj luci najmanje nekoliko sati. Što više posla ovdje završite, više se možete opustiti kasnije, zar ne?

Gotovo svaka međunarodna zračna luka ima plaćenu Wi-Fi uslugu na koju se možete povezati. Neki nude mjesečne planove za česte poslovne putnike koji vam omogućavaju da se povežete s bilo kojim od njihovih vrućih mjesta oko 10 USD. Tako možete jednom platiti za Wi-Fi koji možete koristiti na putu tamo i natrag.

Opasnost javnog Wi-Fi-ja

Naravno, javni Wi-Fi nije idealan za poslovnu upotrebu. Pogotovo ako šaljite i primate povjerljive dokumente.

Javne Wi-Fi mreže poznate su po lošoj sigurnosti. Drugi korisnici mogu oteti vaše sesije pregledavanja i vidjeti što radite ili bi sam Wi-Fi davatelj mogao preslušati vaše aktivnosti.

Kao poslovni putnik, svakako biste trebali razmotriti korištenje VPN-a za kriptiranje internetskog prometa i izbjegavanje špijuna. Pogotovo u stranim zemljama i kada koristite mreže ne možete zaista vjerovati.

Skupo naplaćivanje podataka u roamingu

Nakon što konačno stignete na odredište, upotrijebite uslugu roaminga podataka svoje mobilne mreže za povezivanje s Internetom i vjerovatno platite preko nosa za to. Možete se pouzdati i u Wi-Fi u vašem hotelu, ali vjerojatno ga tamo nećete često vidjeti.

Jeftin i prikladan način za ostanak na mreži u inozemstvu je nabaviti lokalnu unaprijed plaćenu SIM karticu. U mnogim zemljama ove SIM kartice je lako kupiti. U Europi često možete dobiti 1 GB mobilnih podataka za manje od 20 USD. Cijene i usluge očito se prilično razlikuju od zemlje do zemlje.

Povezivanje telefona i računala

Što ako želite upotrebljavati i svoj pametni telefon i računalo, ali nalazite se na mjestu gdje možete istovremeno povezati samo jedan uređaj - poput nekih plaćenih Wi-Fi usluga?

U tim situacijama uvijek povežite telefon. Zatim možete upotrijebiti iPhone osobni hotspot ili uređaje sa Androidom v2.2 ili novijim verzijama da povežete svoje računalo s istom vezom. Dva priključka za cijenu jednog!

Čuvanje povjerljivih datoteka

Bez obzira na vrstu veze koju uspijete pronaći na poslovnim putovanjima, zaista je trebate držati sigurnom. Snoping ne može osjetiti samo Wi-Fi - 3G i 4G imaju i svoje sigurnosne rupe.

Koristite VPN na telefonu, tabletu i računalu. Nadamo se da vaša tvrtka ima vlastiti VPN. Ali ako ne, odaberite onu koja je brza, koristeći najnoviju 256-bitnu enkripciju koja pruža aplikacije za vaše računalo i telefon. To je jedini način da saznate da vaši povjerljivi dokumenti ostaju takvi.

Kliknite ovdje da biste se vratili na naše internetske vodiče o privatnosti

Ostanite povezani i neograničeni dok ste u inozemstvu
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.