Sve što ste ikada trebali znati o sigurnosti mobilnih uređaja

Mobilni uređaji danas su mnogo više od pukog telefona. Vaš pametni telefon ujedno je i kamera, budilica, GPS, igraća konzola, MP3 uređaj i televizija.

Kako su naši mobilni uređaji sve sposobniji dovršiti sve svoje svakodnevne zadatke, počinjemo se manje oslanjati na radna i prijenosna računala. Sve što možemo učiniti kod kuće sada možemo učiniti u pokretu, čineći nam još jednostavnijim da ostanemo povezani s prijateljima, obitelji i kolegama. No, iako to dodaje određenu razinu pogodnosti, to može biti i opasno.

Budući da pohranjujemo više informacija na mobilni, rizik od napada eksponencijalno raste. Uostalom, vaša je privatnost dobra samo kao i uređaj koji je pohranjuje.

Ono što mobilne uređaje čini toliko različitima od ostalih uređaja je uključivanje SIM kartice i jedinstvenog operativnog sustava, poput iOS-a ili Android-a.

Ipak, što čini mobilni uređaj od nepokretnog uređaja nije uvijek jasno. Na neki način mobilni uređaj poput jednostavnog 4G usmjerivača dijeli iste prijetnje kao i stari mobilni telefon, dok će prijenosna računala u javnom Wi-Fi-ju biti jednako ranjiva kao i pametni telefon.

Saznajte više o sigurnosti mobilnih uređaja

Ilustracija čovjeka koji drži bubu do uha, kao da je telefon! To je stvarna buba, poput Indiane Jonesa u tom tunelu. Lolz! Oh, i buba je NSA utisnula na nju.

Savjeti za sigurnost mobilnih uređaja koje morate znati

Vaš je pametni telefon prava linija, stoga svakako zaštitite sve na njemu pomoću ovih savjeta o sigurnosti za mobilne uređaje.

Ilustracija pametnog telefona s Wi-Fi ikonom na ekranu.

Koji podaci prolaze kroz vaše mobilne mreže

Naučite kako se kretati po opasnom svijetu javnog Wi-Fi-ja pomoću ovog sveobuhvatnog vodiča. Smanjite rizik od cyber napada i zaštitite privatnost mobilnog telefona.

Ilustracija pametnog telefona, ali evo i napadača: Sve su ikone aplikacije lokotice !!

Kako osigurati svoje mobilne aplikacije

Poboljšajte sigurnost svog pametnog telefona osiguravajući svoje aplikacije. Saznajte kako potvrditi aplikacije telefona provjeravanjem podataka kojima mogu pristupiti.

Ilustracija punjenja pametnog telefona. SA ODLUKOM O NJEMU !!

Kako se punjenje vašeg mobitela izlaže nepoznatim rizicima

Javne USB utičnice mogu biti zgodne, ali često dolaze s ulovom. Saznajte kako javno napuniti telefon bez ostavljanja traga.

Ilustracija SIM kartice koja prenosi podatke.

Opasnosti od trokutiranja vaše lokacije, presretanja poziva, SMS-a

Slijedite ovaj vodič kako biste saznali više o SIM kartici telefona i kako ih lako možete pratiti. Zatim slijedite korake za pomoć u anonimizaciji lokacije.

Ilustracija pametnog telefona sa sigurnim biranjem na ekranu.

Zaključavanje uređaja

Za zaštitu vaše privatnosti potrebno je više od jednostavne lozinke. Saznajte kako zaštititi svoju privatnost poboljšavajući sigurnost vašeg pametnog telefona.

Sve što ste ikada trebali znati o sigurnosti mobilnih uređaja
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.