Usporedba: Najbolji besplatni antivirusni softverski paketi

Bez obzira imate li stari sustav koji treba ažurirati ili želite sigurno surfati Internetom na novom prijenosnom računalu, antivirusni softver ostaje jedna od najvažnijih instalacija na vašem računalu. Puno je izbora, a svi oni imaju prednosti i nedostatke. Dakle, koji je najbolji izbor za vaš sustav?

Kratki odgovor je da ćete biti u redu s bilo kojim uglednim antivirusnim softverom sve dok je ažuriran. Međutim, budući da svaki dolazi sa svojim vlastitim setom značajki, potrebama resursa i cijenom, pronicljivi potrošač možda želi detaljnije pogledati. Budući da postoji toliko mnogo premium opcija, ovaj će se članak usredotočiti samo na besplatni softver - besplatan, kao što biste mogli odmah preuzeti, instalirati i pokrenuti bilo koju od ovih antivirusnih aplikacija, a neće vas koštati ni novčić.

Evo pet dobrih opcija u abecednom redu s pro i protiv.

Besplatno avast

Pros: Brz i jednostavan za upotrebu s intuitivnim korisničkim sučeljem koje posao obavlja bez gutanja puno sistemskih resursa. Na mnogim računalima možete zadati više zadataka i doživjeti minimalno usporavanje. Uključuje značajke koje na svojim web preglednicima provjeravaju ažuriranja softvera i zaštitne programe.

Cons: Osnovno postavljanje može biti jednostavno, ali zamršenija konfiguracija može predstavljati gnjavažu, posebno za tehnofobe. Iako Avast dolazi s alatom za suzbijanje zlonamjernog softvera, nije tako robustan ili učinkovit kao ostale samostalne opcije.

AVG Besplatno

Pros: Među ostalim značajkama je integrirani standardni antivirusni program, web praćenje i skener e-pošte. Jednostavno pokretanje svake pojedinačne značajke, a nadzor putem weba / e-pošte pružaju stalnu zaštitu.

Cons: Smatrajte AVG kao "jack-of-all-trade", "master-of-none". Antivirusni sustav dobiva prosječne rezultate neovisnog testiranja. Budući da postoji toliko mnogo značajki, ovo može biti paket s velikim resursima. Slično tome, korisničko sučelje se malo navikava. Primat ćete i redovne skočne prozore koji vas pokušavaju prebaciti na premijsku verziju.

Bez Bitdefendera

Pros: Jedan od najneuvjerljivijih antivirusa s najviše ocjene. Jednostavno, brzo i izuzetno svjetlo na resursima sa značajkama uključujući skeniranje sustava i zaštitu u realnom vremenu.

Cons: Također jedan od najtanjih paketa koji ćete pronaći za njegovu besplatnu iteraciju, što znači da ćete imati nekoliko opcija za odabir i nema integriranih dodatnih značajki (npr. Vatrozid).

Panda Cloud Antivirus

Pros: Čisto i jednostavno korisničko sučelje s karakteristikama temeljenim na oblaku i minimalan utjecaj na resurse sustava. Dodatna funkcionalnost nudi daljnje nadgledanje radi zaštite od prijetnji otvorenom Wi-Fi mrežom i eventualno opasnih USB diskova.

Cons: Besplatna verzija vas stalno podsjeća da nadogradite na premium verziju i zadirkuje vas ograničenim pristupom drugim značajkama. Neovisna ispitivanja pokazuju i da su postoci otkrivanja solidni, ali nisu najbolji.

ZoneAlarm Besplatno

Pros: Ovaj vatrozid i antivirusni program nudi praktičnost integriranog paketa umjesto korištenja samostalnih aplikacija.

Cons: Nije toliko bogat značajkama kao neke druge mogućnosti. Antivirusna baza podataka ažurira se svakodnevno, a ne po satu, što znači da možete biti izloženi brzom širenju novih prijetnji.

Kako ovi programi ostaju besplatni? Većina ih nudi premium ili licencne modele ili za pružanje više funkcionalnosti ili za rad u komercijalnom okruženju. Ne brinite za potrošača koji jednostavno traže besplatno antivirusno preuzimanje; Činjenica da ne srušite ni jedan novčić ne umanjuje učinak proizvoda. Zapravo, to su među najboljim dostupnim antivirusnim softverskim paketima za razdoblje.

Kliknite ovdje da biste se vratili na ExpressVPN-ove vodiče o privatnosti interneta

Usporedba: Najbolji besplatni antivirusni softverski paketi
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.