Zašto je VPN aplikacija obično bolja od VPN dodatka

Ako želite koristiti privatno i sigurno Internet, tada vam treba VPN. Ali uz sve dostupne različite vrste VPN-a, kako se odlučiti između upotrebe VPN aplikacije i VPN dodatka (ili VPN preglednika)?

Na površini se čini da je korištenje VPN dodatka bolji izbor. Na kraju krajeva, gotovo ih je besplatno i relativno lako instalirati. A u slučaju preglednika VPN, VPN već dolazi unaprijed instaliran u vašem web pregledniku. Što nije voljeti s VPN uslugom koja ne zahtijeva plaćanje, nema pretplatni račun i samo nekoliko klikova za instaliranje?

Prije nego što odlučite povjeriti svoju internetsku privatnost i sigurnost VPN dodacima i preglednicima, evo nekoliko stvari koje biste trebali razmotriti..

Većina VPN dodataka ili preglednika štiti samo promet vašeg preglednika

U većini slučajeva instaliranje VPN dodatka na vaš web preglednik ili korištenje VPN preglednika štiti sve vaše promet u pregledniku i ništa više. Ako imate dodatak VPN na Chromeu, sav vaš Chromeov promet kriptiran je i zaštićen od znatiželjnih očiju. No ako koristite Outlook, Skype ili bilo koji drugi alat koji razmjenjuje podatke na mreži, taj promet neće biti zaštićen VPN dodatkom ili preglednikom (koji ionako može procuriti vašu IP adresu).

U osnovi, nema velike tehničke razlike između VPN dodatka i šifriranog HTTP proxyja. Iako ćete vidjeti svoju promjenu IP adrese prilikom provjere internetske stranice „što je moj IP“, ostale će aplikacije i dalje upotrebljavati vaš kućni IP, učinkovito deinenimirajući vas i ostavljajući vaš promet ranjivim na pretresanje od strane pružatelja internetskih usluga.

Da biste u potpunosti zaštitili sav mrežni promet, potrebna vam je VPN aplikacija.

Korištenje besplatnog dodatka ili preglednika znači da vjerovatno plaćate privatnošću

Gotovo svi VPN dodaci i preglednici na tržištu su besplatni, što bi trebao biti razlog za oprez umjesto za slavlje. To je zato što je održavanje poslužitelja potrebnih za napajanje VPN usluge skupo. Dakle, ako davatelji ne primaju prihod od kupaca, gotovo sigurno ga ostvaruju na drugi način.

Na primjer, neki davatelji mogu se odlučiti za jeftinu infrastrukturu radi uštede novca, što rezultira sporim i nestabilnim vezama. Ostali se mogu odlučiti ograničiti svoju nadogradnju tehnologije i korisničku podršku kako bi smanjili troškove. Što je još gore, neki davatelji mogu prodavati korisničke zapise i IP adrese trećim stranama, što prvenstveno pobija svrhu VPN-a..

Zašto je ekstenzija preglednika ExpressVPN različita

Proširenja ExpressVPN za Chrome i Firefox nude najbolje iz oba svijeta, jer za razliku od samostalnih proširenja, oni rade u partnerstvu s aplikacijom ExpressVPN kako bi zaštitili cijeli vaš uređaj, a ne samo preglednik. Dostupna za Mac, Windows i Linux, proširenja također varaju vašu lokaciju, blokiraju WebRTC i uključuju HTTPS svugdje. Naše pretplate također osiguravaju da možemo kontinuirano ulagati u nadogradnju naše tehnologije i održavanje hardvera. Rezultat je povećana privatnost, sveobuhvatna sigurnost i neograničena sloboda na mreži. I to je nešto što vrijedi platiti.

Zašto je VPN aplikacija obično bolja od VPN dodatka
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.