Как да изтриете Google Photos

Facebook, Instagram и Google Photos са прекрасни платформи за съхранение и споделяне на вашите снимки.

Но ако се притеснявате, че разполагането на вашите снимки онлайн ще повлияе на поверителността ви в интернет, това ръководство ще ви покаже как да изтриете Google Фото.

За да започнете, изберете от опциите по-долу.

Направо към ...

Google Photos и поверителността ви
Изтрийте снимки от устройството си (с резервно копие на Google Photos)
Изтрийте снимки от вашето устройство и акаунти в Google
Възстановяване на изтритите Google Photos
Направете повече, за да защитите вашата поверителност в интернет

Google Photos и поверителността ви

Google Photos е a безплатна услуга за съхранение на снимки и видео което осигурява неограничено пространство и автоматично архивиране на файлове.

Въпреки че услугата и приложението предлагат лесен начин да съхранявате любимите си спомени онлайн, не трябва да влизате преди да прочетете Общите условия на Google.

Например, като използвате Google Photos, предоставяте на Google „световен лиценз за използване, хостинг, съхраняване, възпроизвеждане, промяна, създаване на производни произведения (като тези, произтичащи от преводи, адаптации или други промени, които правим, така че вашето съдържание да работи по-добре с нашите Услуги), да комуникира, публикува, публично да изпълнява, публично показване и разпространение на такова съдържание."

Въпреки че Google поддържа, че ще защити вашето разрешение, преди да използвате съдържанието ви за търговски / промоционални услуги, трябва да знаете, че компанията ще използва това, което съхранявате онлайн научете за вашите предпочитания и да ви показват насочени реклами. Научете как да се откажете да виждате персонализирани реклами тук.

Безопасни ли са Google Photos за използване?

С една дума, да. Google Photos е сигурна услуга за съхраняване на вашите изображения и видеоклипове. Въпросите, които трябва да вземете предвид, обаче са:

  • Колко вярвате на Google с личните си данни?
  • Готови ли сте да се откажете от поверителност в интернет за допълнително удобство за съхранение на медии?

Изтрийте снимки от устройството си (с резервно копие на Google Photos)

Тази опция ви позволява да изтривате снимки от устройството си, като същевременно съхранявате облачни копия във вашата библиотека на Google Photos.

Етап 1: Отворете приложението си Google Фото.

Екранът на мобилното устройство с приложението Google Photos е подчертан.

Стъпка 2: Натисни Меню  > Настройки > Резервно копие & синхронизация.

Меню за настройки с подчертано архивиране и синхронизиране.

Стъпка 3: Превключете превключвателя за Резервно копие & синхронизация НА.

Екран за архивиране и синхронизиране, показващ включване на превключвателя.

Стъпка 4: Върнете се към основния екран на приложението. Ако имате много снимки, може да се наложи изчакайте да бъдат архивирани. Елементът, който е архивиран, няма да показва елемент не е синхронизирана икона икона.

Стъпка 5: Натисни Меню (≡) > Настройки > Освободете хранилището на устройството и следвайте инструкциите.

Меню за настройки с подчертано освобождаване на устройството за съхранение.

Стъпка 6: За достъп до облачните копия на вашите снимки, отидете на Снимки раздел на приложението. Наслади се!

Изтрийте снимки от вашето устройство и акаунти в Google

Тази опция ще изтрие снимки от вашия акаунт в Google Photo и който и да е приспособление които се синхронизират с вашата библиотека на Google Photos. Ако искате да изтриете само снимки от устройството си, но поддържате копие онлайн, следвайте инструкциите за изтриване на снимки само на вашето устройство.

Етап 1: Отворете приложението си Google Фото.

Екранът на мобилното устройство с приложението Google Photos е подчертан.

Стъпка 2: Натисни Меню  > Настройки > Резервно копие & синхронизация.

Меню за настройки с подчертано архивиране и синхронизиране.

Стъпка 3: Превключете превключвателя за Резервно копие & синхронизация НА.

Меню за архивиране и синхронизиране, показващо как да превключите настройката към.

Стъпка 4: Докоснете и задръжте снимка, която искате да изтриете. Повторете това за всяка снимка, която искате да изтриете.

Екран на Google Photos, показващ как да изберете снимки за изтриване.

Стъпка 5: Чукнете върху боклук икона (докоснете иконата на кошчето) за изтриване на файла (ите).

Екран на Google Фото с подчертана икона за боклук.

Направих грешка? Ако сте изтрили снимките си по погрешка, можете възстановете ги в рамките 60 дни (но вече не). Разберете как в следващия раздел.

Възстановяване на изтритите Google Photos

Случайно изтрихте някои снимки и трябва да ги върнете? Да не се притеснявам!

Добрата новина е това изтритите ви снимки могат да бъдат възстановени в рамките на 60 дни. Ето как:

Етап 1: Отворете приложението си Google Фото.

Екранът на мобилното устройство с приложението Google Photos е подчертан.

Стъпка 2: Натисни Меню (≡) > боклук (докоснете иконата на кошчето). Тук ще видите всичките си изтрити снимки.

Кошче, показващо изтрити изображения.

Стъпка 3: Докоснете и задръжте снимките, които искате да възстановите. След това докоснете иконата Възстанови (икона за отмянабутон.

Кошче с изображения, избрани за възстановяване и икона за възстановяване.

Забележка: Ако са изминали повече от 60 дни, откакто сте изтрили снимките си, няма какво да направите, за да го възстановите.

Направете повече, за да защитите вашата поверителност в интернет

Чудите се какво още можете да направите, за да подобрите поверителността на интернет? Ето няколко стъпки, които можете да предприемете.

  1. Използвайте ExpressVPN. Докато „правите пауза“ на Google Web & Историята на приложенията не позволява на Google да събира данни за вас, не пречи на интернет доставчика ви да следи какво правите онлайн и потенциално да го споделя с корпорации и правителства. За да скриете вашата онлайн активност от вашия интернет доставчик, използвайте VPN като ExpressVPN.
  2. Използвайте Tor Browser. Tor крие вашето местоположение и онлайн дейности от всеки, който прави мрежово наблюдение или анализ на трафика, така че вашата интернет активност е трудна за проследяване. Това е един от най-добрите ви залози за поддържане на анонимност онлайн. За да постигнете максимална ефективност на Tor, не забравяйте да прочетете тези съвети: Искайте Tor наистина да работи?

Безопасно сърфиране, всички!

Искате повече помощ за деблокиране на вашия онлайн живот? Вижте ръководствата на ExpressVPN за:

> Изтриване на разширения за Chrome

> Изтриване на Dropbox

> Изтриване на вашия Facebook акаунт

> Изтриване на Facebook Messenger

> Изтриване на Find My iPhone, Find My iPad и Find My Mac

> Изтриване на вашия Gmail акаунт

> Изтриване на историята ви в Google

> Изтриване на историята на сърфиране на твърдия ви диск

> Изтриване на вашия акаунт в Instagram

> Изтриване на вашата история на Internet Explorer

> Изтриване на вашия акаунт в Pokémon Go

> Изтриване на Safari

> Изтриване на вашия Snapchat акаунт

> Изтриване на вашия Tinder акаунт

> Изтриване на вашия акаунт в Twitter

> Изтриване на WhatsApp Messenger

> Изтриване на вашия акаунт в Yahoo Mail

Как да изтриете Google Photos
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.