Как да изтриете всичко, което Google знае за вас

Изтеглете PDF файл за печат

Познава те по-добре, отколкото познаваш себе си. Той знае всеки смартфон, който сте мислили да купите, всеки колега, на когото сте се опитали да откриете мръсотия, всяко неудобно заболяване, което сте претърпели ...

Твое Е Активност на Google (преди известна като Google Web & История на приложенията) и тя знае всичко, което сте търсили ... от 2005 г. Yikes!

Този пост ще ви научи как да изтриете трайно историята си в Google за да подобрите поверителността на интернет и да попречите на данните за вашето търсене и сърфиране да ви следват завинаги.

Забележка: Изчистването на историята на вашия браузър НЕ е същото като изчистването на вашата Google Web & История на активността на приложението. Когато изчиствате историята на браузъра си, изтривате само историята, която се съхранява локално на вашия компютър. Изчистването на историята на браузъра ви не води до данните, съхранявани на сървърите на Google.

Внимание: Ако използвате G Suite (преди Google Apps for Work), жизненоважно е да разберете дали приемливите правила за използване и запазване на данни на вашата компания са преди да изтриете нещо!

Направо към ...

Как да: 
> Изтеглете всичките си данни от Google
> Изтрийте цялата си активност в Google
> Спрете (или „пауза“) Google да запази вашата активност
Знайте последствията от изтриването и деактивирането на историята на вашето търсене с Google
Изтриването и деактивирането на историята ви НЕ ви прави невидими за Google
Направете повече, за да защитите вашата поверителност в интернет

Това, което правите онлайн, е ВАШИЯ бизнес - и само ваш

ExpressVPN смята, че това, което правите в интернет, е частно. Никой не трябва да води раздели за това, което правите онлайн, така или иначе без ваше знание и разрешение.

Освен ако не сте го деактивирали, Google Activity води отчет за вашата дейност за търсене и сърфиране през последното десетилетие. Той знае всяка връзка, която сте следвали, всяко изображение, върху което сте кликнали, и URL адресите, които сте въвели в адресната лента.

Google използва всички тези данни за изграждане на профил за вас, включително вашата възраст, пол, езици и интереси и филтрира резултатите от търсенето и рекламите за вас въз основа на вашия профил. Доста умен, нали? Но това е и невероятно нашествие в личния живот.

Не позволявайте историята на търсенето ви с Google да ви преследва завинаги.

Архивирайте своята активност в Google, преди да изтриете всичко

През април 2015 г. Google тихо пусна функция, която ви позволява да изтеглите всичките си данни от Google. Ако се чувствате сантиментални (смъркане), може да помислите да изтеглите данните си за търсене, преди да ги изтриете и деактивирате завинаги.

Как да изтеглите и изтриете историята си на търсене в Google и да спрете Google да запазва вашата активност

Как да изтеглите всичките си данни от Google

на Google Вадя функция ви позволява да изтегляте данни от всички продукти на Google, които използвате, включително историята на търсенето с Google, Gmail, Календар, Chrome, Google Photos, Карти и други. Ето как да използвате Takeout, за да изтеглите всичките си данни от Google.

Етап 1: Отворете страницата „Изтеглете данните си“ в Google Takeout и изберете данните, които искате да изтеглите. По подразбиране са избрани всички полета. Изберете Следващия.

на Google

Стъпка 2: Изберете вашия архивен формат и начин на доставка, след което изберете Създайте архив. (Останахме с настройките по подразбиране.)

на Google

Стъпка 3: ти ще получите известие когато процесът на архивиране е завършен. В този пример получихме имейл с връзка за изтегляне на нашия архив.

Google изпрати имейл с връзка, за да изтегли архива ви.

Сега, когато сте изтеглили архив на вашите данни, вие сте готови да изтриете историята си.

Как да изтриете цялата си активност в Google

Използвайте тези стъпки, за да изтриете данни за всичко вашата активност в Google, включително вашите търсения, търсене на видео и всички реклами, върху които сте кликнали.

Етап 1: Отидете на Моята активност страница, изберете вертикалната елипса (⋮), след това изберете Изтрийте активността от.

Падащото меню за вертикална елипса на Google с

Стъпка 2: Промяна на датата от днес да се През цялото време. Изберете Всички продукти от падащото меню на продукта, след което изберете ИЗТРИЙ.

Екранът за изтриване на архива на Google с

Стъпка 3: Google ще ви каже как използва вашите данни, за да направи услугите си по-полезни за вас. Изберете Добре.

на Google

Стъпка 4: Google ще ви попита дали искате да изтриете дейността си. Изберете ИЗТРИЙ.

на Google

Стъпка 5: Сега вашият екран трябва да казва „Без активност."

на Google

Честито. Вече сте изтрили историята си на търсене с Google. Ето и празните плочи! Напред: Накарайте Google да спре да запазва вашата дейност.

Как да спрете (или „да направите пауза“) Google да запази вашата активност

Google не предоставя начин да го забраните за постоянно да запазва вашата активност, но можете да натиснете пауза. Използвайте тези стъпки, за да натиснете пауза в Google, запазвайки вашата активност.

Етап 1: Отидете на Контроли на дейността страница, където ще видите раздел за „Уеб & Активност в приложението. “ Плъзнете превключвателя наляво.

Екран за уеб и активност на Google, подчертаващ как да плъзнете превключвателя към

Стъпка 2: Google ще ви попита дали искате да направите пауза в мрежата си & Активност в приложението. Изберете PAUSE.

на Google

Стъпка 3: Проверете дали вашата дейност е поставена на пауза. На екрана трябва да се казва „Уеб & Приложение за активност (на пауза) ”и плъзгащото превключване трябва да е сиво.

на Google

Стъпка 4: Ако искате да натиснете „пауза“ в Google, регистрирайки вашата активност във ВСИЧКИ приложения и услуги на Google, които използвате, плъзнете всички превключватели на тази страница вляво.

Прочетете важната информация за всеки елемент и изберете PAUSE за да завършите всяка стъпка.

Поредица от екрани за активност на Google, като всяко превключване е настроено на
Мисията изпълнена! Google вече няма да запазва данните ви за търсене.

Знайте последствията от изтриването и деактивирането на историята на вашето търсене с Google

Важно е да разберете последствията от изтриването на историята на вашето търсене с Google.

По подразбиране, Google персонализира резултатите от вашето търсене въз основа на търсенето ви. Така че, ако търсите рецепти и кликнете върху връзки от allrecipes.com по-често от всички други уебсайтове, тогава Google ще класира allrecipes.com по-нагоре на страницата с резултати от търсенето всеки път, когато търсите рецепта.

Ако изтриете и деактивирате историята си, резултатите от търсенето ще бъдат по-широк и по-малко специфичен за вас. Така allrecipes.com няма да се покаже в горната част на резултатите, въпреки че това е любимият ви сайт.

Изтриването и деактивирането на историята ви НЕ ви прави невидими за Google

Ако изтриете и деактивирате историята си, вие сте не невидим за Google - особено ако поддържате акаунт в Google за използване на различни приложения и услуги на Google, като Gmail и YouTube.

Реалността е, че е почти невъзможно да бъдеш невидим за Google. Но можете да бъдете благоразумни. Започнете, като премахнете всички приложения и услуги на Google от ежедневната си употреба в мрежата. И използвайте търсачки, които не проследяват вашата активност при търсене, като DuckDuckGo, Ixquick и Startpage.

Но ако сърцето ви е настроено да бъде толкова невидимо за Google, колкото е възможно, тогава не използвайте интернет. Някога. (Дори тогава ще трябва да скочите в храстите, ако превозното средство на Google Street View е наблизо.)

избягал осъден, хванат в Google карти

Уловено в Google Street View: Няма видими храсти, за които този човек да се потопи!

Направете повече, за да защитите вашата поверителност в интернет

Сега, ако наистина искате да засилите вашата интернет конфиденциална игра, ето още стъпки, които можете да предприемете.

 1. Използвайте ExpressVPN. Докато „правите пауза“ на Google Web & Историята на приложенията пречи на Google да събира данни за вас, не пречи на вашия интернет доставчик да следи какво правите онлайн и потенциално да го споделя с корпорации и правителства. За да скриете вашата онлайн активност от вашия интернет доставчик, използвайте VPN като ExpressVPN.
 2. Използвайте Tor Browser. Tor крие вашето местоположение и онлайн дейности от всеки, който прави мрежово наблюдение или анализ на трафика, така че вашата интернет активност е трудна за проследяване. Това е един от най-добрите ви залози за поддържане на анонимност онлайн. За да постигнете максимална ефективност на Tor, не забравяйте да прочетете тези съвети: Искайте Tor наистина да работи?

Безопасно сърфиране, всички!

Declutter вашия онлайн живот

Искате повече помощ за намаляване на вашия онлайн живот? Вижте ръководствата на ExpressVPN за:

 • Изтриване на разширения за Chrome
 • Изтриване на Dropbox
 • Изтриване на вашия Facebook акаунт
 • Изтриване на Facebook Messenger
 • Изтриване на Find My iPhone, Find My iPad и Find My Mac
 • Изтриване на вашия Gmail акаунт
 • Изтриване на вашите снимки в Google
 • Изтриване на историята на сърфиране на твърдия ви диск
 • Изтриване на вашия акаунт в Instagram
 • Изтриване на вашата история на Internet Explorer
 • Изтриване на вашия акаунт в Pokémon Go
 • Изтриване на Safari
 • Изтриване на вашия Snapchat акаунт
 • Изтриване на вашия Tinder акаунт
 • Изтриване на вашия акаунт в Twitter
 • Изтриване на WhatsApp Messenger
 • Изтриване на вашия акаунт в Yahoo Mail

Препоръчано изображение: Thomas Lefebvre / Unsplash (изображението е променено)

Как да изтриете всичко, което Google знае за вас
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.