Как да се защитим от онлайн сталкери и доксинг

Това ръководство ще помогне на хората да изразят мнението си безопасно онлайн, без страх.

За допълнителна информация относно оставането на анонимни онлайн вижте: Как да запазите няколко самоличности разделени и как те могат да бъдат изложени

Защитете самоличността си от онлайн сталкери

Никой не знае какво води до онлайн тормоз и никой не знае как да го спре. Ние обаче знаем, че онлайн стакерите и извършителите на тормоз са готови да отидат далеч, за да изложат жертвите си – акт, известен като доксинг или докс. Честотата често се превръща във физическа заплаха за потребителите на интернет, извън психологическата вреда и чувството за безпомощност.

Но има начини да се предпазите от онлайн тормоз и да гарантирате, че докса или дебненето не се превръща в физическа заплаха за вас или вашето семейство.

Това ръководство служи като помощ за онези, които искат да се защитят с помощта на технологични средства. Може да се страхувате или да изпитвате тормоз онлайн, заради това кой сте или за какво пишете. Може би сте били жертва на насилие в миналото или непрекъснато изпитвате заплахи за живота и безопасността си. Ако е така, тази директория може да ви помогне.

Отвъд технологиите, има много други възможности за борба с тормоза, като психологическа помощ и правни действия. Важното е да търсите и получавате помощ по безопасен начин.

Правното възпиращо средство се оказа в голяма степен недостатъчно за предотвратяване на онлайн тормоз. За съжаление, това означава, че трябва да предприемаме действия, за да защитим себе си и близките. Все още има надежда, че предпазните мерки срещу онлайн тормоза не изискват напреднали познания в технологиите. Решенията са евтини и лесни за научаване.

  Как да премахнете Find My iPhone, Find My iPad и Find My Mac

псевдоними

Най-добрата ви защита срещу тормоз и сталкери онлайн е да отделите юридическата си идентичност от интернет дръжката си.

Ако вашият онлайн псевдоним не е свързан с вашата юридическа идентичност, са необходими по-малко ресурси, за да защитите физическото си пространство и да защитите хората около вас.

Псевдонимността обаче не винаги може да бъде опция. Може би по идеологически или основни причини сте избрали да не се „криете“ зад псевдоним. Може би вече сте изградили марка около законното си име или представлявате институция, която изисква използването на действителната ви идентичност.

Използването на псевдоним рядко изглежда като справедливо решение. Защо трябва да се крием зад фалшиви имена, докато извършителите на тормоз свободно и без последствия използват рождените си имена?

Значителна част от това ръководство се занимава с това как да установите и поддържате псевдонима си. Тази информация разчита на това как да запазите поверителните си лични данни и физическото си местоположение поверителни, което е изключително важно, ако използвате юридическата си идентичност онлайн.

Юридическа идентичност

Чрез публичните записи често е изненадващо лесно да научите много за човек само с законното си име. Записите за гласуване са публични на някои места по света и информация за собствеността на превозни средства може да бъде получена чрез застрахователни компании или държавни служби.

По подобен начин професионалните лицензи и съдебни записи често се търсят лесно и могат да разкрият лична информация.

Избягване на откриването

Познаването коя информация е обществено достъпна може да ви помогне да предвидите и предотвратите атаките от онлайн стакери. Редовно търсете собственото си име онлайн или дори наемете частен следовател, който да събира информация, която могат да намерят за вас.

  Защитете финансовата си поверителност с Bitcoin: изчерпателно ръководство

Законно можете да скриете частни записи с адвокати и компании, снабдени с черупки. По подобен начин регистрацията на превозни средства или собствеността на дома могат да бъдат регистрирани на компании в юрисдикции, отговарящи за поверителността.

Останете анонимни в интернет винаги, когато можете, и бъдете предпазливи за методите на деанонимност. Разкриването на законното ви име трябва да е съзнателно действие, а не нещо, което някой друг контролира. Разделянето на вашата онлайн активност между анонимно сърфиране, псевдоними и законно име е добра практика, за да избегнете опасност и фрустрация.

Как да се защитим от онлайн сталкери и доксинг
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.