Ръководство за начинаещи за Tor

[ware_item id=33][/ware_item]
  • Какво е Тор?
  • Историята на Тор
  • Как работи Тор
  • Как да използвате Tor
  • Бърз старт на Tor
  • Прочетете повече за Tor

Какво е Тор?

възвишение (първоначално наречена Рутен лук тъй като той наслоява вашия трафик като лук) е безплатна мрежа от сървъри или „възли“, които на случаен принцип маршрутизират интернет трафик помежду си, за да се обърка произхода на данните. Браузърът Tor може значително да увеличи поверителността и анонимността на потребителите онлайн. Във вътрешните документи NSA дори посочва Tor като „краля на високозащитната анонимност в интернет с ниска латентност“.


снимка на червен лук, нарязан наполовина

Tor е кратък за „Рутият лук“.

На Тор често се гледа негативно от пресата и правоприлагащите органи, но има много положителни ползи. Журналистите и техните източници разчитат на това да общуват сигурно и анонимно, без страх от намеса на правителството. Сигурната комуникация е от съществено значение при случаите на подаване на сигнали, като разкритията на Едуард Сноудън. По подобен начин Tor е важен за правоприлагането, тъй като позволява тайни операции и разследвания онлайн. В момента Tor има около два милиона ежедневни потребители по целия свят, повечето от които произхождат от САЩ, Германия и Русия.

Можете да използвате Tor, за да скриете вашия IP адрес, да сърфирате в тъмната мрежа и да стартирате сървър анонимно.

Tor не замества вашата VPN, тъй като само анонимизира вашето сърфиране и няколко други избрани услуги (които трябва да бъдат специално конфигурирани).

Свързването към Tor чрез VPN връзка е чудесен начин да поддържате вашата интернет поверителност и сигурност. Той не само ще скрие вашите данни за сърфиране от вашата VPN компания, но също така ще скрие вашия домашен IP адрес от възела на Tor.

Научете повече за Tor

везните на справедливостта

Невероятната история на Тор

Рутен лук стартира на последното място, което очаквате. Как Tor стана популярният инструмент за анонимност в интернет, какъвто е днес? Прочетете историята на Tor.

как работи тор

Как наистина работи Tor

Тор за начинаещи! Ясно и просто обяснение как Tor пренасочва вашия трафик през мрежа от възли, за да защити вашата поверителност. Разберете как Tor работи.

как да използвате tor

Как да използвате Tor, за да защитите поверителността си

Това изчерпателно ръководство ще ви научи на всичко, което трябва да знаете за използването на Tor, включително настройка на прокси, споделяне на файлове и други. Научете как да използвате Tor сега.

Тор-браузър

Бърз старт на Tor

Да започнете с Tor е толкова лесно, колкото 1-2-3. Следвайте това ръководство за бърз старт и се настройте сега.

прочетете повече за tor

Прочетете повече за Tor

Искате ли да научите още повече за Tor? Прочетете колекцията от статии на ExpressVPN тук.

Върнете се в началото

Ръководство за начинаещи за Tor
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.