Заключване на вашето устройство

Смартфоните днес съхраняват всичко - от нашите онлайн пароли до номерата на кредитните ни карти. Ето защо е важно повече от всякога да ги пазим.

Използвайте заключения екран и изберете достатъчно сигурна парола. Това ще затрудни другите да имат достъп до вашия телефон без вашето съгласие.

Използването на пръстов отпечатък за отключване на устройството ви прави малко за повишаване на сигурността ви. Отпечатъкът може лесно да се клонира от снимка на палеца ви и да се използва за отключване на телефона ви. И макар че по закон не можете да бъдете принудени да разкривате паролата си в повечето юрисдикции, вземането на пръстов отпечатък за отключване на телефона ви без вашето съгласие е напълно законно.

Шифровайте устройството си

Apple започна да криптира твърди дискове по подразбиране, тъй като iOS 8. Това значително подобрява защитата на собственика от произволни търсения и от злоупотреба с вашите лични данни след загуба на устройството.

Android също предлага функция за потребителя да криптира устройството; това обаче трябва да бъде активирано от потребителя. Въпреки че Google обяви такова криптиране по подразбиране през 2014 г., изискванията бяха премахнати по-късно.

Можете да намерите опцията да криптирате устройството си в настройките си.

Въпреки че не е особено лесно, е възможно да извлечете личната си информация от телефона си без вашето съгласие, ако не шифровате устройството си, а органите на реда рутинно отключват тези телефони с помощта на Google, дори и в случаи, които са незначителни като престъпления с наркотици.

Изберете добра парола

Докато и Apple, и Google предприемат мерки, за да защитят вашите криптирани данни от хакери, като ограничават броя пъти, в които може да бъде въведена грешна парола в минута, или като изтриете устройството след няколко неуспешни опита, наличието на силна парола е най-добрата защита.

Изберете парола с най-малко 12 знака или използвайте нашия произволен генератор на пароли. Също така не забравяйте да добавите комбинация от числа, както и главни и малки букви. Като алтернатива използвайте Diceware, за да генерирате парола, която се състои от четири до пет думи.

Допълнителна информация

Научете повече за опасностите от мобилния Wi-Fi с тези статии:

  • Каква информация преминава през мобилните ви мрежи
  • Мобилни настройки, които засягат вашата поверителност
  • Как зареждането на мобилния ви телефон го излага на рискове
  • Опасностите от триангулиране на вашето местоположение, прихващане на обаждания, SMS
  • Как да защитите мобилните си приложения
Заключване на вашето устройство
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.