Защо приложението за VPN обикновено е по-добро от VPN приставка

Ако искате да използвате интернет частно и сигурно, тогава имате нужда от VPN. Но с всички налични различни типове VPN, как да решите да използвате VPN приложение и VPN плъгин (или VPN браузър)?

На повърхността изглежда, че използването на VPN плъгин е по-добрият избор. В края на краищата те са почти винаги безплатни и сравнително лесни за инсталиране. А в случая на VPN браузъри, VPN вече идва предварително инсталиран във вашия уеб браузър. Какво не се харесва с VPN услуга, която не изисква плащане, без абонаментен акаунт и само няколко кликвания за инсталиране?

Преди да решите да поверите вашата онлайн поверителност и сигурност на VPN плъгини и браузъри, ето няколко неща, които трябва да помислите.

Повечето VPN приставки или браузъри защитават само трафика на вашия браузър

В повечето случаи инсталирането на VPN приставка на вашия уеб браузър или използването на VPN браузър защитава всичките ви трафик на браузъра и нищо друго. Така че, ако имате VPN приставка за Chrome, целият ви трафик в Chrome е криптиран и защитен от любопитни очи. Ако обаче използвате Outlook, Skype или друг инструмент, който обменя информация онлайн, този трафик няма да бъде защитен от VPN плъгин или браузър (който така или иначе може да изтече вашия IP адрес).

По същество няма много техническа разлика между VPN плъгин и криптиран HTTP прокси. Въпреки че ще видите промяната на вашия IP адрес, когато проверявате уебсайт „какъв е моят IP“, другите ви приложения все пак ще използват домашния ви IP, ефективно ще ви деанонимизират и ще оставят трафика ви уязвим за проникване от доставчиците на интернет услуги.

За да защитите напълно целия си мрежов трафик, се нуждаете от VPN приложение.

Използването на безплатен плъгин или браузър означава, че вероятно плащате с поверителността си

На практика всички VPN плъгини и браузъри на пазара са безплатни, което би трябвало да бъде причина за повишено внимание, вместо за празнуване. Това е така, защото поддържането на сървърите, необходими за захранване на VPN услуга, е скъпо. Така че, ако доставчиците не получават приходи от клиенти, те почти сигурно го правят от други средства.

Например, някои доставчици могат да изберат да използват евтина инфраструктура, за да спестят пари, което води до бавни и нестабилни връзки. Други могат да решат да ограничат техническите си подобрения и поддръжката на клиентите, за да намалят разходите. Още по-лошото е, че някои доставчици могат да продават потребителски дневници и IP адреси на трети страни, което на първо място побеждава целта на VPN.

Защо разширението на браузъра ExpressVPN е различно

Разширенията ExpressVPN за Chrome и Firefox предлагат най-доброто от двата свята, тъй като за разлика от самостоятелните разширения, те работят в партньорство с приложението ExpressVPN, за да защитят цялото ви устройство, а не само браузъра. Достъпни за Mac, Windows и Linux, разширенията също подправят вашето местоположение, блокират WebRTC и включват HTTPS Навсякъде. Нашите абонаментни такси също гарантират, че можем непрекъснато да инвестираме в модернизиране на нашите технологии и поддържане на нашия хардуер. Резултатът е повишена поверителност, всеобхватна сигурност и неограничена онлайн свобода. И това е нещо, което си струва да платите.

Защо приложението за VPN обикновено е по-добро от VPN приставка
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.