Povezave ni mogoče poslati, ko ste povezani z omrežjem VPN

[ware_item id=33][/ware_item]

Če ti ne morete poslati e-poštnih sporočil, ko ste povezani z omrežjem VPN, lahko zato, ker vaša e-poštna aplikacija uporablja vrata TCP 25, ki je blokirana v omrežju ExpressVPN, da prepreči nezaželeno pošto. To se lahko zgodi zlasti pri starih e-poštnih aplikacijah. Če želite odpraviti težavo:


  • Dovoli dostop do lokalnega omrežja. To lahko storite v aplikaciji ExpressVPN na naslednji način:
    • Windows: Pojdi do Opcije Splošno nato potrdite polje »Dovoli dostop do lokalnih omrežnih naprav, kot so omrežne skupne rabe ali tiskalniki.«
    • Mac: Pojdi do  > Nastavitve Splošno nato potrdite polje »Dovoli dostop do lokalnih omrežnih naprav, kot so omrežne skupne rabe ali tiskalniki.«
  • V aplikaciji ExpressVPN pojdite na Nastavitve (Windows) ali Nastavitve (Mac) > Splošno > Split tuneliranje. Kliknite na Nastavitve in nastavite e-poštnega odjemalca, ki ga uporabljate, da NE uporablja VPN.

Če zgornji koraki ne delujejo, boste morda morali:

  • Preklopite na novejše e-poštne odjemalce na primer Outlook ali Thunderbird, ali ročno konfigurirajte e-poštnega odjemalca, da namesto vrat 25. uporablja vrata 587, uporabniki Outlooka bodo morali pred vnosom 587 za številko odhodnega strežnika (SMTP) izbrati vrsto šifrirane povezave za odhodni strežnik. Podrobnosti si oglejte tukaj.
  • Prekinite povezavo z ExpressVPN za dostop do vaše e-pošte. To je morda potrebno, če uporabljate e-poštni strežnik svojega ponudnika internetnih storitev in blokira e-poštni promet izven njegovega lastnega omrežja.
Povezave ni mogoče poslati, ko ste povezani z omrežjem VPN
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.