PayPal se odloči za plačila z Bitcoin prek BitPay, Coinbase in GoCoin

PayPal se odloči za plačila z Bitcoin prek BitPay, Coinbase in GoCoin

PayPal je nedavno objavil, da se povezuje s tremi bitcoin procesorji - BitPay, Coinbase in GoCoin -, da bi nekaterim trgovcem na drobno omogočili sprejemanje virtualne valute.

Nova storitev bo sprva usmerjena v prodajalce digitalnega blaga, kot so MP3 prenosi in spletne igre, in bo omejena na trgovce v Severni Ameriki in Kanadi, čeprav je PayPal, Scott Ellison, višji direktor korporativne strategije, razkril, da se bo strategija podjetja razvijala sčasoma zapisal, da "postopoma nadaljujemo, danes na nek način podpiramo Bitcoin in se držimo drugih poti, dokler ne vidimo, kako se stvari razvijajo."

Ellison je nadalje pojasnila, da so na izbiro partnerjev PayPala vplivale njegove skupne zaveze, da prodajalcem in lastnim strankam ponujajo varnejše načine plačila..

PayPal pa ne bo dodal Bitcoin v svojo digitalno denarnico ali obdelal takih plačil prek svoje varne platforme. Namesto tega bodo vsa plačila Bitcoin v celoti obdelali sami BitPay, Coinbase in GoCoin.

Poleg tega PayPal ne bo sprejel plačil trgovcev, ki vnaprej prodajajo blago ali storitve, ki jih namerava dostaviti v prihodnosti. Razlog za to odločitev je, da se lahko take organizacije včasih zrušijo, preden so naročila izpolnjena, vendar po izteku obdobja varstva kupcev. PayPal, piše Ellison, se zavezuje k zaščiti svojih strank, Bitcoin pa preprosto ni izvedljiva možnost, kadar gre za predplačila.

Ellison razloži tudi, kako bo sprejetje virtualne valute oblikovalo zakonodajo, pri čemer je poudaril, da „PayPal mora upoštevati zakone in predpise na vsakem trgu, na katerem poslujemo. Zaradi tega morajo virtualni menjalniki denarja in skrbniki, ki jih zanima prihodnje sodelovanje s PayPalom, zagotoviti ustrezna dovoljenja in vzpostaviti postopke proti pranju denarja. "

Če berete med vrsticami, se zdi, da PayPal zagotovo zanima alternativne valute in, predvidoma, učinek njihovega sprejemanja bo imel spodnji del podjetja, vendar ima nekaj zadržkov glede skoka naravnost.

Najnovejša poteza temelji na prejšnji objavi, da je njegova hčerinska družba Braintree, plačilni procesor, ki ga uporabljajo podjetja, kot so Airbnb, Dropbox, LivingSocial in Uber, prav tako preučila, kako bi lahko sprejel Bitcoin kot način plačila, spet prek Coinbase.

Zaporedne objave Bitcoinov podjetja se lahko izkažejo za uvod v veliko širše sprejetje kripto valute s PayPalom, kar lahko nekateri lastniki Bitcoin pozdravijo. Ellison je v resnici napisal, kako je podjetje navdušeno sodelovalo s podjetji, ki olajšujejo nove vrste valut, in dodal, da "upamo, da bomo z Bitcoinom naredili več, saj se njegov ekosistem še naprej razvija."

Ali si bo vsak ljubitelj Bitcoina z veseljem predstavljal prihodnost za Bitcoin, ki potencialno vključuje tesnejšo integracijo s PayPalom in morda celo eBay, še ni videti. Medtem ko Bitcoin še naprej pridobiva na veljavi kot zakonita valuta, ki je del svoje privlačnosti v preteklosti, vsaj za nekatere predstavljata njegova neuradna in neregulirana narava ter kasnejše potencialne uporabe.

Poleg tega se zdi, da mnogi uporabniki virtualnih kovancev izkoristijo dodatne načine plačila za e-knjige, pesmi, igre in celo svoj najljubši VPN, tako da ni vse slabo?

PayPal se odloči za plačila z Bitcoin prek BitPay, Coinbase in GoCoin
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.