5 най-добри приложения за сигурност за Android през 2018 г.

андроид пет приложения

Погледнете човека отдясно. Сега погледнете човека отляво. Вероятно е, двама от вас използват телефон с Android. И тъй като почти всичко, което правим - от банкиране и пазаруване до онлайн чат и споделяне на снимки, вече се прави на мобилни устройства, може би се питате: „Как мога да повиша сигурността и поверителността на телефона си?“

Най-очевидният отговор би бил да изтеглите подходящите мобилни приложения. Но като се има предвид безбройните публикации в Google Play Store, може да е трудно да се разбере откъде да започнете. Не се притеснявайте, защото ExpressVPN направи тежкото повдигане за вас и идентифицира 5 най-добри приложения за сигурност за Android.

1. AppLock - Отпечатък за отпечатъци за телефонна сигурност

нова вградена система за заключванеВсеки има заключване на екрана на телефона си. Или поне всеки трябва да има заключване на екрана на телефона си. Ако не го направите, отделете минута, за да го настроите сега.

Така че след като имате заключване на екрана, защо ще ви трябва заключване на приложение? Е, докато заключването на екрана може да попречи на другите да имат достъп до вашите данни, докато са заключени, все още има много ситуации, когато хората могат да получат вашите данни, без да знаете за това. Може да отключите телефона си и да го предадете на непознат, за да може той да ви помогне да направите снимка. Или може би просто сте оставили телефона си отключен на масата на обществено кафе. В тези случаи всички ваши съобщения, снимки и лична информация са в полза на опортюнистичните минувачи.

AppLock - Fingerprint от SpSoft е качествено решение. Тя ви позволява да заключите всяко приложение (включително игри, снимки, любимите си приложения за социални медии и т.н.) или система (Wi-Fi, Настройки и т.н.) и няма да предоставите достъп, освен ако някой не въведе правилната парола или предостави правото (т.е. вашия) пръстов отпечатък.

заключване на приложенияДобавете приложенията и настройките, които искате да заключите. Можете дори да настроите фалшив екран „приложението е спряло“.

И въпреки че повечето брави на приложения имат подобни функции, AppLock - Fingerprint има няколко звънчета и свирки, които му помагат да се откроява от пакета:

  • Дистанционно управление за заключване: Заключване / отключване на телефона чрез изпращане на ключова дума чрез SMS
  • Показвайте фалшив екран „Приложението е спряно“, за да разубедите натрапниците да се опитват да имат достъп до вашите приложения
  • Направете снимка на натрапника и го изпратете на имейла си - идеален за съобщаване на престъпления, публично срамуване или практикуване на стрели!

2. Мениджър на устройства с Android за защита от кражба

Android-устройство-мениджърВъпреки че заключването на приложение може да попречи на другите да имат достъп до вашите данни, това не ви помага да намерите изгубен телефон, нито ви позволява да изтриете всички данни върху него, ако е необходимо. Като се има предвид колко често се случват кражби по телефона, трябва да сте готови за противодействие.

Въведете собствения диспечер на устройства с Android на Google. Това удобно приложение ви позволява да звъните на телефона си дистанционно, да нулирате PIN кода на заключения екран на устройството си и да ви показва времето и мястото, на което то е било последно разположено. И ако все още не можете да възстановите телефона си, можете да използвате приложението, за да изтриете всичките си данни, за да не попаднете в грешни ръце. Просто използвайте режима на гост на Android Device Manager на друго устройство. Разбира се, те първо трябва да отключат приложението вместо вас!

3. DuckDuckGo Search & Истории за частно търсене

патица патица-GoGoogle е прекрасен. Ние използваме техните услуги, за да намираме информация, да гледаме любимите си видеоклипове и да общуваме помежду си. По дяволите, те дори правят страхотни приложения за кражба на вашия телефон. Проблемът е: те знаят твърде много за теб. Само от търсенето в мрежата, Google може да създаде много точен профил на вашата възраст, пол и различни предпочитания. Не е изненадващо, че те използват тази информация, за да ви показват силно насочени реклами, което от своя страна им подхранва повече рекламни долари.

Ако искате търсачка, която не проследява какво търсите, опитайте DuckDuckGo Search & Истории. Въпреки че услугата за търсене е налична и в уебсайта на DuckDuckGo, приложението осигурява още по-удобен за мобилни устройства интерфейс, включва приспособление за лента за търсене, което може да се добави към началния ви екран за бърз достъп и събира новини от различни източници, подобно на неговите връстници.

4. Signal Private Messenger за лична комуникация

Сигнално-частното пратеникПреди това ExpressVPN сравнява Whatsapp и Telegram - двамата най-големи играчи в арената за незабавни съобщения - както и няколко от другите топ претенденти за IM. Но има едно конкретно приложение за чат, което е силно недооценено: Сигналът за частен пратеник на Open Whisper Systems.

На първо преминаване няма много какво да различаваме Сигнала от неговите връстници. Той има изчистен интерфейс, позволява да разговаряте с приятел или в група и има обичайните функции за споделяне на медии. Така че, в светлината на скорошното надграждане на криптирането на Whatsapp, защо искате да получите друго приложение за IM?

За начало, почти всичко за Signal е с отворен код. От своята кодова база до протоколите за криптиране, всеки може да погледне вътре в сигнала и да се увери, че не се случва забавен бизнес. От друга страна, криптирането на Whatsapp все още позволява на сървърите да виждат кой изпраща съобщение до кого и по кое време, докато стандартът за шифроване на Telegram все още е със затворен код.

Освен това, това, което отделя Signal от неговите връстници, е неговият модел на финансиране. Whatsapp е собственост на Facebook, който прави своите милиони от продажбата на реклами. WeChat и Line печелят пари от покупки в приложението и предоставяне на официални сметки на компанията, което може да излезе скъпо набързо. За разлика от тях сигналът се поддържа от дарения и безвъзмездни средства. Тъй като осигуряването на приходи от потребителите не е в тяхната програма, те са съсредоточени върху предоставянето на непрекъснато преживяване на съобщения, а не върху събирането на вашите данни.

Използвам Signal всеки ден. #notesforFBI (Спойлер: те вече знаят) https://t.co/KNy0xppsN0

- Едуард Сноудън (@Snowden) 2 ноември 2015 г.

Единственото „предупреждение“ е потребителската база на Signal. Whatsapp има база потребители на север от милиард души, докато Telegram наброява 100 милиона плюс потребители по целия свят. Сигналът идва с малко над един милион потребители, така че има вероятност приятелите ви да не бъдат в платформата. Но ей, поне Snowden е на него.

5. 360 Сигурност - Антивирусен тласък за защита на телефона

360-сигурността антивирусна буустМалко хора биха използвали своите лаптопи или настолни компютри (все още ли са нещо?) Без антивирусна програма. Изненадващо, също толкова малко хора изглежда се притесняват да използват телефоните си без подобни защитни мерки. В края на краищата телефонът ви също е (много напреднал) компютър, така че инсталирането на антивирусна програма на мобилното ви устройство е всяко нещо толкова важно, колкото да имате такъв на вашия лаптоп или десктоп (сериозно, все още някой ли го използва?).

От всички налични антивирусни предложения, малко са добре закръглени като 360 Security - Antivirus Boost. Първо, 360 Security проверява всички кутии за цялостно антивирусно решение, предлагайки защита срещу злонамерен софтуер, рекламен софтуер, троянски коне и други интернет напастини. Но в допълнение към основните положения, 360 Security спортува удобен препарат за почистване на нежелани файлове, който спомага за освобождаването на паметта на телефона, лесен за използване пестител на батерията и няколко допълнителни функции за сигурност и кражба. Въпреки че тези допълнителни функции може да не са конкурент на това, което AppLock и Android Device Manager предлагат съответно, те са черешата отгоре за това, което вече е отличен антивирусен пакет.

Нуждаете се от допълнително убеждаване? От всички прегледани чисти антивирусни приложения ExpressVPN, нито едно не е имало комбинация от високи оценки и номера на използване, които могат да съперничат на 360 Security. Докато някои приложения имат малко по-високи оценки (но много по-малка потребителска база), а други имат сравними числа за изтегляне (но по-ниски оценки), 100-те милиона изтегляния на 360 Security и 4,6 оценки го изпреварват пред антивирусните имена на домакинства като McAfee (10 милиона, 4.4) и Нортън (10 милиона, 4,5).

И ето един бонус един ...

expressvpn-за-андроид... защото ExpressVPN е хубаво така. Но сериозно, имате нужда от VPN - не драскав плъгин, а действително VPN приложение.

VPN ви позволява да останете анонимни онлайн, не позволява на другите да прихващат информация, която споделяте, помага ви да получите достъп до желаното от вас съдържание и ви спестява пари при пазаруване. Това наистина е многофункционален цифров инструмент за оцеляване. Най-добрата част? Приложението за Android на ExpressVPN ви предоставя всичко това - допълнено с лесен за използване интерфейс и най-добрата в класа поддръжка на клиенти.

Затова си направете услуга. Натиснете Google Play Store и изтеглете тези пет (плюс едно) полезни приложения. Това е няколко минути време за изтегляне за години на сигурност и поверителност - поне докато не получите нов телефон!

5 най-добри приложения за сигурност за Android през 2018 г.
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.