Данни за дистопията: Как доставчикът на интернет доставчика ме вкара в черен списък от мечтаната школа

Може ли историята на търсенето да повлияе на вашето образование?

Следното е част от измислена поредица, която разглежда опасностите от злоупотребата с поверителност в интернет. ExpressVPN се задълбочава в мрачно, но много реалистично бъдеще, където интернет доставчиците рутинно продават личните ви данни на най-високия участник в търга.

Нели се вгледа в двата почти еднакви пакета на бюрото си и разбра, че се поти – това беше трудно решение.

Беше 16:30 ч. В петък, 18.12.2020г. Само две седмици до крайния срок за кандидатстване. Време е да тръгнем нагоре по командната верига.

Нели пристъпи към голямата врата в ъгъла, тази, която казваше: „Жаклин Гармин, помощник-декан по студенти в университета в Джорджтаун.“ Тя почука два пъти.

“Влез!”

“Здрасти Дийн Гармин, надявам се, че това не е лошо време …”

Дийн Гармин се завъртя. „Здравей, Нели; какво става? ”От гласа й стана ясно, че всъщност е лошо време.

„Имам две заявления днес и те са и двамата окончателни кръгли материали, доколкото мога да кажа.“

Дийн Гармин примигна към пакетите в ръката на Нели. „Нека да разгледам.“ Нели ги постави на бюрото на декана: Омар Шафи от гимназията Хобокен и Джъстин Ян от Академия Сакраменто.

„И двамата са председатели на студентски съвети“, продължи Нели, докато Дийн Гармин внимателно преглеждаше всеки документ. „И двамата са много запалени по близкоизточните проучвания и странно, че и двамата играят фагот.“

Дийн Гармин се ухили, все още прелистващ. „Няма смислени разминавания?“

Нели се поколеба. “Е, семейството на Омар е от Йордания, а Джъстин е от китайците от трето поколение …” Дийн Гармин я отсече със загрижен поглед. Признание 101. “Не исках да кажа, че трябва да …” каза Нели. “Добре е”, каза Дийн Гармин, докато продължаваше да чете.

В стаята мълчаха няколко секунди, с изключение на разбъркването на хартия. Очите на Дийн Гармин като че ли се движат независимо, като хамелеон, по едно око на всяко приложение.

– Ето – каза тя накрая и посочи последната страница от пакета отляво. „Омар е маркиран. В доклада на неговия интернет доставчик се казва, че той е преглеждал няколко уебсайта за… „jihad“ “.

“Да, видях това”, каза Нели. „Но той е потенциален специалист в близкоизточните изследвания, няма ли смисъл той да прави изследвания на исляма?“

Дийн Гармин въздъхна тежко. „Вижте, не казвам, че той е терорист или нещо подобно. Той вероятно е страхотно дете и е повече от вероятно тук да се справи много добре. Но онлайн записът на Джъстин е чист. ”Още една дълга пауза. “С кого бихте предпочели да ходите в колеж?”

Нели кимна. “Предполагам, че това е Джъстин.”

„Това е труден процес, знам“, каза Дийн Гармин, усещайки разочарованието в гласа на Нели. „Но повярвайте ми, преди да започнем да купуваме тези доклади за интернет доставчиците, беше доста по-трудно. Тези алгоритми за насочване по ключови думи могат да ни помогнат да вдигнем тежкото повдигане, особено по време на хрускане. Дийн Гармин погледна часовника. “Говорейки за…”

– Точно така – каза Нели, като грабна и двата доклада. – Благодаря, Дийн Гармин.

“Всеки път. О, още нещо, Нели.

Нели спря на прага.

„Когато изготвяте писмото за отхвърляне на Омар, не е нужно да споменавате, че знаем за джихада. Точно обичайният ригамарол „получихме толкова много невероятни приложения през тази година“. Не искаме хората да мислят, че шпионираме учениците. ”

– Разбира се – каза Нели. Каква нелепа представа.

Не се доверявайте на вашия интернет доставчик с вашата история в мрежата. Използвайте VPN, за да не им позволявате да го имат на първо място. ExpressVPN криптира трафика ви и крие дестинацията си от вашия интернет доставчик, като не им давате нищо да ви изнудват при не толкова далечни дистопии като тези.

Данни за дистопията: Как доставчикът на интернет доставчика ме вкара в черен списък от мечтаната школа
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.