Има ли голям заговор на Pokémon Go? Вероятно не

Има ли голям заговор на Pokémon Go? Вероятно не

Не може да има съмнение за това; Pokémon Go завзе света от буря. Приложението бързо постигна феноменален успех и изненада всички с изненада със своята масивна и внезапна потребителска база.

Взети всички изненадано, освен разработчиците на Pokémon Go, тоест, които са планирали всичко внимателно от години ... вид.

Историята на Pokémon Go води началото си още през 2001 г., когато компания, наречена Keyhole Inc, разработи програма, наречена Earth Viewer, която се превърна в Google Earth. Джон Ханке беше изпълнителен директор на Keyhole Inc тогава, но кариерата му прогресира и сега той седи на върха на Niantic - компанията, разработила Pokémon Go.

Pokémon Go има тесни отношения с правителството

Ханке винаги е била близка с правителството на САЩ, работеше за тях както във Вашингтон, така и в Мианмар (Бирма). Връзката на Ханке с правителството остана активна дори след като той спря да работи за тях, а Keyhole Inc беше частично финансиран от In-Q-Tel, частта за рисков капитал на ЦРУ.

Инвестицията с Keyhole надари In-Q-Tel с акции от Google, вероятно най-големият събирач на информация на планетата (въпреки че In-Q-Tel се продаде частично през 2005 г.). Не е изненадващо, че In-Q-Tel пожелава такива високотехнологични компании, но тяхната декларация за мисия гласи:

„IQT идентифицира, адаптира и предоставя иновативни технологични решения в подкрепа на мисиите на Централната агенция за разузнаване и на по-широката американска разузнавателна общност.“

ЦРУ иска да хване „всички“

Интересът на ЦРУ към новите технологии едва ли е изненадващ, а софтуерът за картографиране като Google Earth е особено полезен за агенция, която иска да държи погледа си върху цялото земно кълбо. Инвестициите от In-Q-Tel също не са особено редки и сегашните му начинания обхващат бази данни като MongoDB и MemSQL до разработчици на технологии за камери, като Pelican Imaging или Pixim.

Въпреки че можете да намерите Keyhole в портфолиото на In-Q-Tel, Niantic (Developers of Pokémon Go) не е в списъка. Но участието, било чрез неразкрита инвестиция или лични отношения, не би било стряскащо, особено след като Niantic се намира в Арлингтън, окръг Вирджиния, известен с тежкото си присъствие на организации като Министерството на отбраната, вътрешната сигурност и Booz Allen Hamilton - Edward Snowden's последен работодател. Но какъв особен интерес би имала ЦРУ към приложението Pokémon Go? Честно казано ... трудно е да се каже.

Покемон Go Go е различен - няма реколта

Приложението по-скоро изпъква от огромния брой игри и приложения, достъпни за мобилни устройства. Както посочва Сара Хайдер, инженер в Periscope; приложението не иска достъп до вашите контакти, нито ви тормози да каните приятелите си. Той дори няма виртуална социална механика.

Приложението обръща всичко, което знаем за онлайн игрите. Вместо да остане вътре, играчът трябва да излезе навън. Вместо да общуват с другите чрез приложението, играчите на Pokémon Go нямат друг избор, освен да говорят с хората около тях (няма приложение за чат в играта). Нищо по-малко, играчите са стимулирани да говорят един с друг, тъй като играта няма абсолютно никакви обяснения в играта. Очаква се хората да измислят механиката за себе си, след което да споделят съвети помежду си в реалния живот (или поне над форуми на трети страни и чат групи).

И така, къде е събирането на данни? Камерата не се оказа кошмар за поверителност, какъвто изглежда за пръв път. И докато Pokémon Go първоначално се опитваше да получи достъп до целия си акаунт в Google, това оттогава е поправено. Няма нищо, което да ви спре да влизате псевдонимно с новосъздадено потребителско име, а функцията за разширена реалност не притеснява, тъй като можете просто да го изключите. Няма санкция за изключване на AR и дори може да спести малко батерия.

Дали приятел на правителството на Покемон или враг?

Трудно е да си представим какво всъщност правителството мисли за Pokémon Go и има малко индикации, че приложението всъщност е организиран заговор за превръщане на потребителите в дронове за наблюдение, готови за внедряване като рояк на зомбита.

Дори профилът на местоположението от приложението изглежда доста безполезен, като се има предвид, че хората изследват райони и пешеходни пътеки, които иначе биха пренебрегнали. Ако приложението насочва потребителя, колко наистина ни казват данните за потребителя? Не много.

Най-много ExpressVPN може да си представим Pokémon Go като конспирация от здравноосигурителните компании, за да ни накара да упражняваме повече. Финансовите централи във фармацевтичната индустрия може би предпочитат приложението да бъде забранено, тъй като бе съобщено, че Pokémon Go може да бъде отлично лечение на депресия - това са много продажби на хапчета на линия!

Всъщност, излизането навън, за да се мотаем в местния Pokéstop или разходката из квартала ви, за да хванете Покемон, докато разговаряте с непознати за най-новите съвети и трикове, вероятно е далеч от интересите на авторитарно-корпоративната държава.

Придвижвайте се тук Тук няма какво да видите

ExpressVPN смята, че правителството вероятно е толкова непонятно, колкото и останалите от нас, когато става дума за идентифициране на тенденциите.

Подобно на много други, правителствата са обречени да гледат как технологията променя начина, по който организираме, информираме и забавляваме себе си - с възможното изключение, че властите имат лукса да инвестират парите на други хора в технологии, които се надяват, че ще допринесат за собствената си кауза.

Затова игнорирайте хейтърите и щастливия лов! Ще се видим в Pokégym!

Има ли голям заговор на Pokémon Go? Вероятно не
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.