iOS 9 може да проследява сексуалния ви живот – #WTFWed Wednesday

ios 9, проследяващ сексуалния ви живот

Ако имате iPhone, тогава вашето устройство и неговият производител, Apple, знаят много за вас. От вашето местоположение до вашата уеб история, притежаването на iPhone означава, че има възможност да предадете голяма част от поверителността си на технологичния гигант.

Много от нас могат да живеят с това. Но как бихте се почувствали за проследяването на вашия iPhone кога и колко често правите секс?

Като се има предвид, че услугата iCloud на Apple – която синхронизира потребителски данни през iPhone, iPad, Macs и т.н. – вече е нарушена по основен и неудобен начин, ще ви бъде простено, че не искате да съхранявате данните си за сексуална активност там.

Но точно това искате да направите и новите функции в най-новата версия на операционната система iPhone, iOS 9. WTF?

Сложихте ли ръкавица върху него?

Новите функции за репродуктивно здраве в най-новата версия на приложението за здраве на iPhone бяха разкрити или по-скоро тихо споменати в конференцията на Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) 2015.

В раздел, наречен Sexual Health, актуализираното приложение Health ви кани да записвате всеки път, когато правите секс, включително времето, в което сте го правили и дали сте използвали или не защита.

сложихте ли ръкавица върху него

Независимите отчитат:

… След това потребителите ще могат да видят тези данни, представени на графика или в числово отчитане. След това те могат да споделят тази информация с други приложения.

Разбираме как тези нови функции ще бъдат полезни за хората, които се опитват да направят бебе. Всъщност те ще се справят отлично с прекрасната селекция от опитни за създаване приложения вече на пазара.

  Едуард Сноудън, капитан Америка и уединение в света на барабаните

Но ако не направите домашната си работа, тези функции могат да имат сериозни последствия за поверителността ви.

Сподели моята сексуална активност

Проблемът с воденето на запис на вашата сексуална активност на вашия iPhone не е в сигурността на iCloud.

Когато споделяте своите здравни данни с други приложения в HealthKit, вие също споделяте данните си с разработчика на тези приложения.

В iTunes App Store има десетки хиляди приложения, направени от десетки хиляди разработчици. И повечето от тях са компании, за които никога не сте чували.

За щастие Apple изисква всички приложения с достъп до HealthKit да имат политика за поверителност, така че от вас зависи да прочетете тези правила, преди да предоставите на тези приложения най-интимните ви подробности.

Но защо, може би се чудите, тези функции за репродуктивно здраве се появяват в iPhone сега?

iOS 9: Здраве за жени?

Новите функции за репродуктивно здраве са част от усилията на Apple да предостави по-добри функции на жените. Други нови функции на приложението Health включват проследяване на периоди, качество на цервикалната слуз и други. Тези функции са доста изящни за разбиране на тялото ви, споделяне на данни за вашето здраве с вашия лекар и проследяване на напредъка ви, ако се опитвате да имате бебе.

Но си задайте тези въпроси:

Добре ли сте да споделяте най-интимните си данни с разработчици на софтуер, които не познавате?

Добре ли сте с идеята за графика на вашата сексуална активност, седнала някъде на сървъра на корпорация?

Добре ли сте с възможността непознат да знае качеството на цервикалната си слуз?

  Разстроен от Facebook? Трябва да се притеснявате повече за вашия интернет доставчик

Ако да, тогава се охлажда. Мощност до теб.

Ако не, тогава е по-добре да се държите далеч от новите функции за репродуктивно здраве на iOS 9. Защото понякога цялата технология в света не може да победи добра стара писалка и хартия. Или вашата малка черна книга.

Вие четете #WTFСряда, седмичният ни поглед върху най-новите заплахи за вашата поверителност онлайн. Познавате ли някой с iPhone, който трябва да чете тази история? Споделете го с тях!

#WTFСряда на ExpressVPN ви носи странни, шокиращи и страховити истории за поверителност на данните – изтеглени направо от новините. Мислите, че вашата поверителност е ваша? Помисли отново. Ще се почувствате неудобно. Ще се възмутите. Ще си помислите: „WTF ?!“

Харесва ли ви този пост? Мразя го? Прочетете още истории на ужасите за нахлуването в личния ви живот в нашия архив #WTFWed Wednesday.

iOS 9 може да проследява сексуалния ви живот - #WTFWed Wednesday
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.