Как хакерите могат да използват вашите пръстови отпечатъци, за да ви кадрират – #WTFWed Wednesday

хакерите използват вашите пръстови отпечатъци, за да ви кадрират

Това е единственото нещо, което трябваше да бъде наистина лично за вас. Уникален като специалната снежинка, която, дълбоко в себе си, смятате, че сте.

Но сега, благодарение на скандалната хакерска група Chaos Computer Club (CCC), тази последна част от неприкосновеността на личния живот най-накрая бе изтръгната. Yep-вашият пръстов отпечатък вече може да бъде хакнат изцяло и отдалечено.

Това означава, че престъпниците могат да ви представят и да ви поставят за престъпления, които извършват. Убийци, разбойници, крадци на понички ... всеки от тях може да остави следа, която води обратно към вас. Така че, когато ченгетата прах за отпечатъци, вие ще дойдете да търсите. Ако всичко това ви звучи нагледно, прочетете нататък.

Първата жертва

Първата жертва на хакерство в света е някой, който държи в ръцете си значителна сила: германският министър на отбраната Урсула фон дер Лийен. Кой знае какво Голям червен бутон може да задейства клонирания отпечатък на този клониран политик? Олеле!

Надяваме се, че германското правителство е заменило всички технологии за идентификация на пръстови отпечатъци, които използва. Защото нейните тиражи вече са собственост на хакери.

Въпросът, който вероятно задавате, е: как го направиха? Какво високотехнологично устройство от бъдещето би могло да хакне и клонира отпечатък? Подгответе се да бъдете изненадани.

Обикновена камера

Това беше обикновена политическа новинарна конференция, като хиляди преди нея. Урсула фон дер Лийен говори спокойно пред пресата, без да знае нищо за странното, което се случва около нея.

Това, което тя не знаеше, е, че хакерът на CCC Starbug (истинско име Ян Крисслер) е в стаята. И той носеше със себе си ... обикновен фотоапарат. Точно като всеки журналист на пресконференция.

Но тази обикновена камера беше всичко необходимо на Starbug, за да получи отпечатъка на г-жа фон дер Лейен. Той дори не трябваше да докосва ръката на жертвата си. Няколко хакерски снимки бяха от различни ъгли.

След като той направи снимките, процесът на клониране също беше много по-прост, отколкото бихте очаквали. Starbug го направи с програма, наречена Verifinger, която е достъпна за закупуване онлайн.

Така че не само вашите пръстови отпечатъци могат да бъдат хакнати - всеки може да получи оборудването и за това.

Ръкавици за всеки?

Този идентификационен номер на докосване на новия ви смартфон iPhone или Samsung изглежда малко безсмислен сега, а? (Особено след като CCC вече хакна сензора за пръстови отпечатъци на Apple през 2013 г.)

Но е още по-лошо от това. От добър набор от снимки хакер може лесно да създаде калъп и манекен печат с вашата самоличност върху него. Престъпникът може дори да залепи отпечатъка на манекена на собствения си пръст. Всичко е подробно описано в метод, публикуван от CCC, който използва ежедневно лепило за дърво, за да направи отпечатъка на манекена.

Така че те биха могли да извършат всякакви гнусни престъпления, да размажете отпечатъците си из стаята и да се разминете. Междувременно може да гледате на житейски термин ... или по-малко, ако престъплението всъщност е кражба на понички.

Страшна мисъл е Дистанционното клониране на пръстови отпечатъци е поредният убийствен удар върху личната ни поверителност. Но може би има един начин да защитите своята самоличност, когато се сблъскате с хакери за пръстови отпечатъци.

„Политиците вероятно ще носят ръкавици, когато говорят на публично място“, предполага Starbug.

Ъъъ, благодаря за бакшиша, брато.

Вие четете #WTFСряда, седмичният ни поглед върху най-скандалните атаки в света на вашата поверителност. Дали тази история би дала на някой, когото познавате „WTF ?!“ момент? Споделете го с тях!

#WTFСряда на ExpressVPN ви носи странни, шокиращи и страховити истории за поверителност на данните - изтеглени направо от новините. Мислите, че вашата поверителност е ваша? Помисли отново. Ще се почувствате неудобно. Ще се възмутите. Ще си помислите: „WTF ?!“

Харесва ли ви този пост? Мразя го? Прочетете още истории на ужасите за нахлуването в поверителността ви в нашия архив #WTFWed Wednesday. Знаеш, че не можеш да устоиш ...

Как хакерите могат да използват вашите пръстови отпечатъци, за да ви кадрират - #WTFWed Wednesday
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.