Как VPN рутер защитава цялото ви семейство от проследяване на интернет

защити домашен vpn рутер

Тази седмица Камарата на представителите на САЩ последва Сената при гласуването за отмяна на правилата за FCC, които преди забраняваха на доставчиците на интернет услуги (ISP) да продават вашите данни за сърфиране..

След като президентът Тръмп даде своя подпис, интернет доставчици като Verizon, AT&T и Comcast ще могат да пазаруват вашата история в интернет.

Това последно посегателство върху правото на американците на неприкосновеност на личния живот оставя на потребителите малък избор освен да намерят свои собствени начини да защитят своите данни. Както мнозина изтъкнаха, VPN мрежите са по-необходими от всякога. Въпреки това повечето VPN услуги предоставят приложения само за конкретни устройства, като настолни компютри или смартфони. Използването на VPN на вашия компютър и телефон е чудесно начало за защита на поверителността ви, но вероятно също искате да защитите други умни устройства и IoT джаджи (помисли Amazon Echo, Apple TV и Google Home).

Има начин да се преборите - и не е необходимо да чакате в задържане 30 минути, за да говорите с помощник на Конгреса.

Ако искате да шифровате онлайн активността на всички устройства на вашето семейство, настройте VPN рутер. VPN маршрутизатор криптира интернет трафика в източника по подразбиране - няма да трябва да помните да включвате своя VPN всеки път, когато стартирате устройство.

Умна къща, големи данни

В наши дни всичко има онлайн функционалност. Хладилниците могат да дават отчети за времето, телевизорите могат да изтеглят приложения, а Amazon Echo и Google Home служат като лични асистенти за цялото ви семейство.

Но тези умни устройства съдържат съкровищница от информация за рекламодатели, включително данни за вашия календар, модели на потребление и предпочитания за медиите.

Как VPN предотвратяват регистрирането на данни от ISP

Всеки път, когато се свържете с интернет чрез вашия интернет доставчик, получавате IP адрес, който казва на уеб хостинг сървърите къде да изпращат информация. Вашият интернет доставчик може да проследява и записва това, което отива на вашия IP адрес, което означава, че те могат да виждат цялата ви история на сърфиране.

Новото решение за интернет данни позволява на интернет доставчиците да продават Вашият данни за сърфиране Още по-страшно е, че интернет доставчиците могат да проследяват някой свързан с домашната ви мрежа, като вашите деца, приятели и съседи, които се въртят във вашия интернет.

Шпионирайки интернет трафика, вашият интернет доставчик може да продава вашите данни за сърфиране, свързани с:

  • Уебсайтовете, които синът ви използва, за да си вършат домашните
  • Уебсайтовете на ски курортите, които смятате за почивка
  • Посетените от вас уебсайтове относно здравословното състояние, по-скоро ще бъдете дискретни

Защо големите корпорации трябва да могат да продават вашите интернет регистри? Отговорът е прост: не бива.

VPN мрежата са многостранно решение. Те не само могат да насочват вашия интернет трафик през отделен криптиран сървър, който не позволява на вашия интернет доставчик да наблюдава вашата онлайн активност, но и ви дава нов IP адрес. По този начин, каквото и да правите в интернет, не е свързано с IP адреса, който ви предоставя вашия интернет доставчик.

VPN рутер е най-добрият начин за получаване на VPN защита всяко свързано с мрежа устройство в дома ви. Ако вашият хладилник, Samsung Smart TV и компютърът се свържат към вашия VPN рутер, тогава те винаги ще се свързват към интернет чрез VPN.

Ако вашият интернет доставчик не може да регистрира вашите данни, те няма какво да продават.

Улесняване на технологията: Как да получите VPN рутер

Обикновено настройката на VPN на рутер е малко объркващ процес, който изисква ръчно да конфигурирате рутера си със сървърни адреси и VPN файлове.

ExpressVPN се справи с проблемите, като въведе приложението ExpressVPN за рутери.

Приложението ExpressVPN за рутери работи на различни модели Linksys и осигурява чист интерфейс за избор на перфектното VPN местоположение. Той е създаден да бъде лесен за използване за всички. Отпадането също не е проблем: ExpressVPN за рутери автоматично ще се свърже отново, когато връзката прекъсне.

vpn интерфейс на рутерИзбирането на VPN местоположения в приложението ExpressVPN за рутери е лесно.

Повече информация за приложението ExpressVPN за рутери можете да намерите тук.

Борба назад една къща в даден момент

Вашите данни са ваша собственост. На големите корпорации не трябва да се разрешава да търгуват извън поверителността ви. Защитете домашния си интернет с VPN рутер и не давайте на интернет доставчиците нищо за продажба.

Какво мислите за състоянието на поверителността на интернет в Америка? Споделете в секцията за коментари по-долу!

Как VPN рутер защитава цялото ви семейство от проследяване на интернет
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.