Какво бихте дали за безплатен Wi-Fi? Вероятно повече, отколкото си мислите

[ware_item id=33][/ware_item]

Какво бихте дали за безплатен Wi-Fi? Вероятно повече, отколкото си мислите


Какво е по-страхотно от безплатния обществен Wi-Fi?

Когато намерите безплатен обществен Wi-Fi гореща точка, вероятно си мислите „Страхотно!“ И се свържете с него без дори четене на условията и условията за ползване.

Но обществените Wi-Fi горещи точки на летища, библиотеки, читалища, магазини, кафенета и други обществени пространства всъщност са много опасни.

Когато безсмислено сме съгласни с условията на безплатните обществени Wi-Fi горещи точки, ние сме съгласни с тези опасности и дайте на другите разрешение да прихващат нашата чувствителна информация, да шпионират нашата дейност, да продават нашите данни на корпорации и да диктуват какво можем и не можем да имаме достъп онлайн.

Опасен ли е публичният Wi-Fi, за да гарантира невероятен инфограф ExpressVPN?

Да. Да, така е:

Wi-Fi-Infographic

По-несигурни от бившите ви - публичните политики за Wi-Fi разкриха

Нека да видим какво наистина сме съгласни, когато щракнем съгласен съм към условията на безплатния обществен Wi-Fi - тогава ще разгледаме как най-добре да се защитите при свързване.

Изненадващо (ИЛИ НЕ), много от условията и условията за Wi-Fi, които разгледахме, признават, че са по своята същност несигурна:

Университет на Колорадо:
„Безжичният достъп е по своята същност несигурен носител. Както при повечето безжични мрежи за гости, всяка информация, изпратена или получена по безжичната мрежа CU-Boulder Guest, потенциално може да бъде прихваната от друг потребител на безжична мрежа. “

Wi-Fi зони в Съднлинк в Съединените щати:
„Вие потвърждавате, че Услугата по своята същност не е защитена и че безжичните комуникации могат да бъдат прихващани от оборудване и софтуер, създадени за тази цел.“

Безжичната мрежа на окръг Broward:
„Мрежовият достъп, който използвате, не е частен или защитен.“

MidMichigan Health, който осигурява безплатен Wi-Fi достъп за пациенти и посетители в здравната система на Университета на Мичиган:
„Това не е защитена мрежа. За ваша защита препоръчваме да не преглеждате и не изпращате чувствителна информация, като финансова, лична или собствена информация. “

Arqiva, която обзавежда салоните на авиокомпаниите с Wi-Fi мрежи:
„Вие потвърждавате, че предаването на информация през интернет и чрез Услугата не е сигурно.“

Тим Хортънс, голямата канадска верига кафе:
„Вашите съобщения може да са предмет на неразрешено прихващане и преразглеждане от трети страни.“

Летище Мелбърн:
„Интернет е присъщата несигурна комуникационна среда. Докато летището в Мелбърн ще положи разумни усилия, за да осигури сигурен достъп през тази гореща точка, то не може да гарантира сигурността на горещата точка по всяко време. "

Несигурните мрежи са всякакви лоши. Но ей - поне тези момчета са прозрачни за това, нали?

Защо несигурните Wi-Fi мрежи са лоши?

Когато се свържете с безплатен и необезпечен обществен Wi-Fi, всеки наблюдател може да види какви уебсайтове зареждате и какви програми стартирате. Все едно се разхождате без дрехи вътре в стъклена къща.

Понякога тези наблюдатели могат да видят и съдържанието на вашата дейност. Те знаят, ако гледате на нещо, което би могло да ви инкриминира - нещо скандално, непослушно или политическо. И те могат да използват тази информация срещу вас.

С вашите данни злонамерените субекти могат:

 • целят ви сложни фишинг или хакерски атаки
 • изнудвайте вас или вашата компания
 • се представят за вас и ви откраднат самоличността, причинявайки ви големи финансови щети

Нападателят дори не е необходимо да седи до вас, за да получи достъп до всичките си данни. Всичко, което трябва да направят, е да взломат маршрутизатора, който използвате и да го заразят със злонамерен софтуер, така че да могат да шпионират целия трафик, който преминава през него.

По-инвазивен от проверка на простатата при Walmart

Но дори и ако мрежата е правилно поддържана, без вируси и защитена с най-модерните технологии за криптиране, собствениците на мрежи могат да имат достъп и да анализират вашата информация- и да го продадете на най-високия участник в търга. Още по-лошото е, че ако собствениците на мрежи не защитят правилно вашите данни, след като са ги събрали от вас, тогава е много лесно хакерите да ги откраднат.

Нека да разгледаме какво пишат ...

Град и окръг Сан Франциско:
„Градът може също да събира информация за географските местоположения на градските Wi-Fi възли, чрез които потребителите се свързват към Услугата.“

Летище Мелбърн:
„Приемайки тези Общи условия, вие се съгласявате на летището в Мелбърн да събира, държи и разкрива следната информация: Данни за местоположение на летището в Мелбърн.“

Оскарите:
„Академията си запазва правото да наблюдава и събира информация, докато сте свързани със Услугата и че събраната информация може да бъде използвана по преценка на Академията, включително споделяне на информацията с всички правоприлагащи органи, партньорите на Академията и / или Академията доставчици. "

Окръжен съд в Пуерто Рико:
„Всички комуникации през Услугата могат да бъдат обект на наблюдение и не трябва да се считат за частни или защитени.“

Панера хляб:
„Съгласие за мониторинг. Panera и третият доставчик си запазват правото да […] (но не са задължени) да следят вашите комуникации и дейности чрез тази услуга (включително тяхното съдържание) по време на предаването. “

Цел:
„Target има право (но не и задължение) да наблюдава и / или екранизира вашите комуникации и дейности чрез Услугата по време на предаване и във връзка с използването на тази Услуга.“

Virgin Media:
„Ние си запазваме правото да наблюдаваме и контролираме обема на данните и / или видовете трафик, предавани чрез услугите.“

Свети Елизабет Здравеопазване в Северен Кентъки:
„Имаме право, но не и задължение да наблюдаваме, прихващаме и разкриваме всякакви предавания през или използваме нашата Wi-Fi услуга“

Wi-Fi на правителството на Хонконг:
„Всеки Потребител признава и се съгласява, че правителството ще води журнали за дейности в Интернет и историята на сърфиране на Потребителя.“

Добре, така че тези мрежи наблюдават информация за вашите „местоположения“, „дейности“, „комуникации“ и „предавания“ - други известни като метаданни. Метаданните са твърде неясни, за да нанесат щети, нали?

Защо е лошо, ако някой има вашите метаданни?

Нека помислим какви метаданни може да събере вашият мрежов доставчик:

 • уникалния идентификатор на вашия компютър
 • уебсайтовете, които посещавате
 • услугите, които използвате
 • продължителността на вашите онлайн сесии
 • подробностите за вашето точно местоположение

Харесва ли ви идеята да се следвате навсякъде, докато се занимавате с ежедневния си бизнес? Не? Тогава защо използвате безплатни Wi-Fi мрежи, които правят това?

Това не само е огромно нашествие във вашата поверителност, цялата тази информация е злато както за рекламодатели, така и за хакери. Маркетолозите обичат да водят раздели къде ядете, къде пазарувате и с кого пътувате. Помага им да насочват реклами към вас. Насочени реклами = cha-ching!

И хакерите могат да причинят много поразия в живота ви с цялата информация, която крадат за вас.

Представете си това: хакер, който е включен в мрежата ви, може да гледа как планирате пътуване в чужбина. Те също знаят кои системи за сигурност сте инсталирали във вашия дом. Те могат да продават цялата тази информация на организирани престъпни звена, специализирани в пробиви. По-добре да заключите бижутата си в сейф!

По-меко казано от твоята леля Спинстър

Някога се чудите защо Интернет, който използвате на безплатен обществен Wi-Fi, не е същият като вашия у дома?

Това е така, защото много доставчици на Wi-Fi цензурират съдържание от страх от съдебни дела, нещастни родители или други задължения. Така че може да откриете, че любимите ви приложения изобщо не работят, а таблата за съобщения или чат сървърите не са достъпни.

Нека да разгледаме как някои Wi-Fi мрежи се смесват с вашия Интернет:

Летище Мелбърн
„Летището в Мелбърн може да блокира или ограничи достъпа до уебсайтове и / или съдържание, които летището в Мелбърн смята за неприемливо за семейството“

Облакът с над 22 000 горещи точки във Великобритания:
„Можем да внесем разширено блокиране на URL адреси в общи категории сайтове, които могат да бъдат счетени за неподходящи за обществена среда или конкретни URL адреси по правни или договорни причини. Типът на категориите сайтове, които могат да бъдат блокирани, включва тези, свързани с:

 • Употреба на наркотици
 • порнография
 • Обидна или незаконна реч (ExpressVPN не разбира как речта някога може да бъде незаконна)
 • Мрежови злоупотреби

Virgin Media:
„Приемате, че Virgin Media има правото да ограничи достъпа до всяко неподходящо съдържание в услугата.“

Защо е лошо да блокираме порно и наркотици?

Някои доставчици на Wi-Fi искат да блокират сайтове, свързани с порнография и наркотици. Доста справедливо - някои хора също не харесват Бийтълс.

Но те не винаги спират дотук. Ами ако те също блокират уебсайтовете на своите конкуренти или всяко съдържание, съдържащо политически чувствителни теми? Добре ли е те да контролират достъпа ви до интернет по този начин? Може да си мислите, че нямате какво да криете, но дали това дава свобода на някой друг да нахлуе в личния ви живот?

Цензурата понякога засяга и напълно непротиворечиви уебсайтове и услуги, ако се случи да седят на един и същ сървър или имат подобен адрес на цензурираното съдържание.

Добре ли сте, че вашият Wi-Fi доставчик се забърква с вашия интернет така?

Хубавите момчета на фона на паяците

За щастие, не всяка Wi-Fi мрежа обещава да ви дебне и наблюдава, преди да продадете данните на най-високия участник в търга.

Ето някои от добрите момчета:

Град и окръг Сан Франциско
„City не съхранява съдържанието на никоя онлайн комуникация или трансфер на данни.“
(помнете обаче: те събират данни за местоположението)

Летище Атланта
„HJAIA не екранизира или ограничава достъпа до съдържание, поставено в или достъпно чрез Интернет. HJAIA също не екранира или ограничава комуникацията между страните по интернет. “

Дарвин
„Град Дарвин се ангажира да пази личната си поверителност. Той признава, че хората имат право да контролират как се събира и използва тяхната лична информация. "

Starbucks Австралия
„Starbucks Coffee уважава вашето право на поверителност и няма да улавя никаква лична информация при достъп до горещата точка, освен ако не бъде дадено вашето съгласие.“

Страхотните хора в Arqiva и Suddenlink не само разказват, че безплатният Wi-Fi е по своята същност несигурен; те също споделят чист поправка с потребителите си.

Suddenlink
„Силно насърчаваме и подкрепяме определени решения за сигурност, предоставяни от клиенти, като виртуални частни мрежи, криптиране и лични защитни стени.“

Arqiva
„Препоръчваме ви, докато използвате Услугата, да използвате одобрена защитена технология, например виртуална частна мрежа („ VPN “) и / или лична защитна стена, по-специално когато възнамерявате да извършвате личен или частен бизнес през Услугата.“

Ако го разпространявате наоколо, защитете се

Ако се свържете с безплатен Wi-Fi гореща точка, използвайте VPN, прокси услуга или браузъра Tor. Въпреки че прокси услугата може да е най-евтината опция, тя не предлага непременно същата защита на поверителността като VPN. Той може да обработва само http трафик и може да бъде по-труден за настройка. Tor сигурно осигурява най-силната защита, но може да бъде бавен или да се държи неочаквано за потребителя.

Добрият VPN ще направи невъзможно Wi-Fi операторът или атакуващият да научи за вашата самоличност или сайтовете, които посещавате. Освен това им прави значително по-трудно да проникнат във вашия компютър или смартфон. В допълнение, VPN ви позволява да получите достъп до съдържание или приложения, които могат да бъдат блокирани по друг начин.

Имайте предвид обаче, че трети страни може да могат да картографират движенията ви около вашето местоположение и да свържат многократните ви посещения в мрежата, като гледат вашия MAC адрес, който е уникалният идентификационен номер на вашата мрежова карта.

Ако не искате да бъдете проследявани по този начин, придържайте се към операционна система, която рандомизира и анонимизира вашия MAC адрес, като Tails и iOS.

Долния ред? Бъдете внимателни към кои мрежи да се доверите и вземете под внимание техните политики и обещания. Може би е разумно да насочите трафика си през мрежата Tor или да инвестирате в добра VPN услуга, която сте внимателно проверили.

Препоръчано изображение: Ребека Брадли

Какво бихте дали за безплатен Wi-Fi? Вероятно повече, отколкото си мислите
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

46 − = 38

map