Колко частни са вашите приложения за фитнес? 5 съвета, за да ги запазите по-сигурни

си-SmartWatch-е-гледане-ви

Фитнес приложенията най-накрая се хващат, но настройките им за поверителност са останали зад стартовата линия.

Само преди няколко седмици Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ публикува доклад, в който призовава популярните технологични компании да добавят повече настройки за поверителност в своите здравни приложения.

Докато носенето на фитнес като Fitbit първоначално е само записано стъпки, по-новите устройства могат да записват всичко - от вашето географско местоположение до сърдечната честота, моделите на сън, консумираните калории и други. Това може да е чудесно за потребителите да следят техните здравословни и диетични навици, но е още по-добре за рекламодателите и застрахователните компании.

Само си представете компания, която има възможност да одобри или откаже рекламация, просто въз основа на записите на приложението ви за фитнес ... да, възможно е.

За някои приложения това е първо фитнес, второ - поверителност

Ето къде отиват нещата от ужасяващи до направо ужасяващи: В доклад от Канада Open Effect и лабораторията на Университета на Торонто, Citizen успяха да покажат как хакерите не само могат да видят какви данни изпраща вашето фитнес приложение, но и да го променят..

Докладът, озаглавен „Всяка стъпка, която фалшифицирате“, призовава технологичните компании да включват по-добри настройки за поверителност в своите устройства. Според изследователите:

„Потребителите заслужават да бъдат по-добре информирани относно практиките за поверителност и сигурност на системите за фитнес.“

ExpressVPN се съгласява, така че са съставили списък от съвети, които да ви помогнат да подобрите поверителността си, докато започнете работа.

Съвет 1: Използвайте псевдоним при създаване на нов профил

Вашият смарт часовник ви следи и все още не е ясно каква информация се изпраща. За да защитите поверителността си, ExpressVPN предлага да използвате псевдоним, за да създадете нов профил в приложението си. Освен това изключването на Bluetooth и използването на по-силна парола са лесни стъпки, които можете да предприемете, за да предотвратите потенциално преследвачи.

Съвет 2: Проверете до кои данни вашето приложение за фитнес може да има достъп и какво споделя

Споделянето на колко стъпки сте предприели по време на обяда е едно, но споделянето на нередовни движения на червата след тази табелна чаша за обедно време вероятно е твърде далеч. Уверете се, че знаете каква информация споделя вашето приложение и не забравяйте да го ограничите до възможно най-малко. Ако можете, придържайте се към основните настройки и ограничете достъпа до данни, които не смятате, че приложението има нужда.

Съвет 3: Винаги, винаги актуализирайте приложенията си

Новите актуализации са досадни, но съществуват с причина. Всеки път, когато приложението ви поиска да го актуализирате, обикновено е поради една от две причини: или има нов пластир, който да покрие пропуск в сигурността, или има по-ново, по-добро приложение. Така или иначе, отделянето на няколко минути за актуализиране на приложението ви е малка цена, която да платите за големия тласък на поверителността.

Съвет 4: Уверете се, че вашите приложения използват HTTPS

Въпреки че почти всяко приложение за фитнес днес използва Wi-Fi за споделяне на данни, не всички го правят на защитен сървър. Ако не използвате HTTPS, е грешка на новобранците и ExpressVPN се изненада, като видя колко популярни приложения, като Garmin Vivosmart, не успяват да го използват. Уверете се, че приложението ви използва защитен сървър за прехвърляне и запис на вашите данни. Ако не са, може да е време да намерите ново приложение.

Съвет 5: Периодично проверявайте дали вашите данни са точни

В горния доклад експертите успяха да „измамят“ някои приложения в генерирането на неверни данни. Това може не само да повлияе на вашите лични здравни цели, но и да остави вашата информация по прищявка на трети страни. Когато прегледате данните си, уверете се, че информацията е точна. Ако не е, има вероятност някой друг да го подправи.

Остани във форма. Бъди здрав. Останете частни.

Не е, че трябва да избягвате да използвате фитнес приложения - това трябва да правите с повишено внимание.

Следването на горните съвети ще ви помогне да сте в състояние, докато сте в безопасност.

Препоръчано изображение: Unsplash (изображението е редактирано)

Колко частни са вашите приложения за фитнес? 5 съвета, за да ги запазите по-сигурни
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.