Компетентност на BVI: Защо има значение

Логото ExpressVPN. Красиво е.

ExpressVPN е компания на BVI: Какво е BVI и е част от страните за споделяне на разузнавателни данни „14 очи“?

Въпреки че BVI споделя същия монарх като Великобритания, е самоуправляваща се група острови, разположени в Карибите. Най- BVI има собствен законодателен орган, избран от гражданите на BVI, независима съдебна система и национална полиция. Кодексът на законите, които компаниите от BVI са длъжни да спазват, е приет в BVI, а не във Великобритания.

„14 очи“, известен още като SIGINT Seniors Europe, се отнася до колекция от 14 държави, за чиито чуждестранни разузнавателни агенции се съобщава, че споделят военна и антитерористична информация помежду си.

Тъй като тези разузнавателни агенции се стремят да прехванат всички комуникации в международен план (не само от техните национални граници), не е ясно дали има допълнителен риск, свързан с експлоатация на VPN услуга от страна на 14 държави.

Въпреки това, тъй като BVI е мъничка държава без никакви чуждестранни разузнавателни операции, тя със сигурност не е страна по никакви 14 споразумения за споделяне на разузнаване на Eyes. Следователно BVI не се счита за принадлежащ към групата от 14 очи.

Защо компетентността на VPN компания трябва да бъде важна за вас?

При избора на доставчик на VPN е важно потребителите, които са съобразени с поверителността, да вземат предвид следното:

 1. Тази VPN компания работи ли от юрисдикция без закони за запазване на данни?
 2. Какъв е правният процес, чрез който правителството може да нареди на доставчика на VPN да предоставя информация за един или повече от своите клиенти?
 3. При какви обстоятелства може да се направи такава поръчка?

В случая на ExpressVPN, има ясни отговори:

 1. Има няма закони за запазване на данни в BVI. BVI е офшорна юрисдикция, известна със защитата на поверителността. Това е в контраст с много европейски страни и Австралия, които имат закони, изискващи ISP да запазват метаданни, свързани с интернет активността на техните потребители.
 2. От Върховния съд на BVI трябва да дойде заповед на дружество на BVI да представи доказателства и записи (съгласно разследване). Други страни, включително Обединеното кралство и Съединените щати нямат юрисдикция да принуждават BVI компания да произвежда записи отнасящи се до своите клиенти. Тези правителства трябва да подадат петиция пред Върховния съд на BVI, за да постанови такова разпореждане под юрисдикцията на BVI.
 3. Чуждестранното правителство, което отправя искането, е длъжно да опише пред Върховния съд на BVI а.) Естеството на извършената престъпна дейност, б) конкретните доказателства, които се търсят, в) релевантността на исканите доказателства към случая. и г) основания да се смята, че съответните доказателства могат да бъдат представени в рамките на BVI. Освен това има изискване за „двойна престъпност“, което означава, че искането за потвърждаване на същото престъпление трябва да бъде наказвано с поне една година затвор по силата на закона за BVI, ако е било осъществено в BVI.

Това е изключително тежък процес за получаване на съдебна заповед на BVI и повечето следователи не биха преминали през толкова старателни усилия. Сравнете това със Съединените щати, където всеки съдия или адвокатска кантора може да издаде призовка с много малко твърди доказателства. Американските компании обикновено са длъжни да се съобразяват. Google (според собствения си доклад за прозрачност) получава близо 30 000 заявки за информация на потребителите всяка година в Съединените щати и отговаря на 79% от тях.

Какво става, ако чуждо правителство успее да принуди Върховния съд на BVI да постанови ExpressVPN да пусне вашата информация?

Отговорът на този въпрос се крие в следното: Каква информация знае доставчикът на VPN за мен?

ExpressVPN е премиум VPN доставчик, фокусиран върху поверителността и анонимността на потребителите. Мрежата ни е изградена специално НЕ познавайки интернет дейностите на нашите потребители. Тъй като поверителността е основна част от предлагането на нашите услуги, ExpressVPN работи в защитата на личните интернет данни на нашите потребители.

За да осигурим на нашите потребители пълна прозрачност, по-долу е изброен списъкът на това, което знаем:

 1. Информацията, която изпращате на нашата страница за поръчки, включително информация за плащане. ExpressVPN не може да предложи първокласни VPN услуги без да приема плащания от клиенти. За най-анонимния начин на плащане препоръчваме биткойн.
 2. Кои от нашите приложения (и версии на приложения) сте активирали успешно. Данните за активиране на приложението позволяват на нашия екип за поддръжка да отстрани всякакви специфични за приложението технически проблеми с отделни клиенти.
 3. Независимо дали сте установили успешно VPN връзка в определен ден (но не в конкретно време на деня), до коя VPN локация и от коя държава / ISP (но не и от кой IP адрес). Тази минимална информация ни помага да предоставим техническа поддръжка, като например да предоставяме специфични за страната съвети как да използваме най-добре нашата услуга.
 4. Общата сума (в MB) на прехвърляне на данни чрез VPN. Въпреки че предлагаме неограничен трансфер на данни, ако един потребител изтласка повече трафик от хиляди потребители заедно, може да поискаме от потребителя да обясни защо.
 5. (Незадължително за потребителя) Анонимна информация за това дали вашите опити за VPN връзка са успешни. Тези данни се подават в нашите инструменти за мрежови операции, за да ни позволят да идентифицираме проблеми с конкретни приложения, VPN сървъри или от конкретни интернет доставчици. Информацията, която получаваме е напълно анонимна и не може да бъде обвързан с отделни потребители ExpressVPN. Тази функция е подобна на опция „изпращане на доклади за грешки“ и потребителите могат лесно да я изключат вътре в нашите приложения.

Трябва ли някой от горните да ви засяга? Ние не вярваме в това, тъй като основната информация, която съхраняваме за използването на VPN, не е този вид информация, която би била полезна при разследване. Ако Върховният съд на BVI ни разпореди да им кажем кой потребител на ExpressVPN е имал достъп до „X“ уебсайт или услуга на „Y“ дата / час с „Z“ IP адрес, ние не можем да съпоставим нито една от тези точки на данни (отделно или в комбинация) с индивидуален.

Защо ExpressVPN изобщо запазва данни за използване?

ExpressVPN запазва само минималният минимален обем информация, необходим за работа на високонадеждна VPN услуга в мащаб. Без тази информация не бихме могли да поддържаме работата на нашата сървърна мрежа, да гарантираме, че нашите приложения работят правилно или да предоставяме точна поддръжка на нашите клиенти.

Никога не събираме нищо за това, което потребителите правят с VPN: Няма регистрационни файлове за трафик дестинация, DNS записи, съдържание на данни, времеви отметки за връзка или IP адреси. Това означава, ако Върховният съд на BVI дойде да пита, НЕ МОЖЕМ да отговорим на нито един от следните въпроси:

 1. Кой потребител (и) на ExpressVPN е получил достъп до следния уебсайт или услуга?
 2. Кои уебсайтове са имали достъп до потребител X?
 3. Кои потребители на ExpressVPN използваха определен IPV адрес на ExpressVPN в определен момент?

ExpressVPN взима сериозно поверителността ви и не съхранява журнали за активност или регистрационни файлове за връзка. По-конкретно, това означава, че НЕ регистрираме някоя от следната чувствителна информация:

 • История на сърфиране
 • Дестинация за трафик
 • Съдържание на данни
 • DNS заявки
 • Времева марка или продължителност на връзката
 • Вашият оригинален IP адрес, от който се свързвате
 • Вашият изходящ IP адрес (т.е. ExpressVPN IP, присвоен ви веднъж свързан)

Комбинацията от юрисдикция на BVI, без регистрационни файлове за дейността и без регистрационни файлове за връзка прави ExpressVPN отличен избор за интернет потребители, загрижени за тяхната поверителност.

Компетентност на BVI: Защо има значение
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.