На ченгетата не им пука дали извратените ви шпионират

хакер изпраща жена уеб камера снимки на себе си

Колко е трудно за хакерите да ви шпионират чрез собствената си уеб камера?

Явно изобщо не е трудно.

Вземете за пример този скорошен случай.

27-годишната Челси Кларк току-що завърши дълъг работен ден, когато покани гаджето си на вечерта за гледане на Netflix. Двойката заспива с лаптопа си все още включен.

Какво откриха на следващия ден изплаши абсолютно! @ *&$ от тях.

Най-лошият вид на събуждането

Когато Челси влезе във Фейсбук, тя получи зловеща серия от снимки на нея и нейното гадже.

Оказва се, че анонимен хакер е направил снимки на двойката, използвайки собствена уеб камера. След това виновникът хакна във Facebook страницата на Челси, добави се като неин приятел и след това изпрати снимките до нея в съобщение във Facebook с тази зловеща надпис:

Наистина, сладка двойка [sic].

Естествено, веднага щом Челси видя съобщенията, тя веднага се обадила в полицията. „Чувствах се толкова инвазивно“, каза тя. „Сякаш някой беше в къщата ми с мен.“

Не си мъртъв, така че ченгетата не се интересуват

Ако това не беше достатъчно, за да накарате малките косми на гърба на врата ви да се изправят, вземете това: Ченгетата не направиха абсолютно нищо.

Челси заяви, че служителите на реда са приятни, но им предложили малко съдействие. „Те дойдоха и взеха изявление, а те бяха много мили и учтиви и напълно безполезни.“

Тя не е единствената, която се чувства така.

Правоохранителните органи се провалят жалко, когато става въпрос за преследване на хакери. Независимо дали се дължи на липса на интерес, работна ръка или просто неефективно законодателство, полицията винаги се е борила с киберпрестъпността.

Ето защо толкова много случаи като Челси остават в състояние на крайници, нещо като извратено чистилище, при което докладите продължават да се трупат, но нищо не е решено.

Говорейки пред VICE, експертът по киберсигурност Ерик Родител обясни какво според него е истинската причина за общата липса на интерес на органите на реда.

Има толкова много истории като тази. Само когато животът на някого е изложен на риск или когато някой е умрял, файловете изплуват на върха.

Angry? Ти би трябвало да.

Хакването на уеб камера е изненадващо лесно! Ето как правят хакерите

Има няколко различни начина хакерите да имат достъп до дистанционно вашата уеб камера. Един от най-често срещаните методи е използването на тип софтуер, наречен RAT, или инструмент за дистанционно упълномощаване.

Първоначално RATs са разработени, за да позволят на хората да имат достъп до компютрите си от разстояние. За съжаление хакерите използват този софтуер, за да получат достъп до компютри по целия свят. Изненадващо е лесно да се направи и понякога е изключително трудно да се открие.

Броят на RAT, които в момента циркулират в мрежата, се изчислява на “стотици хиляди”. И ако смятате, че единственият начин хакерите да ви шпионират е, когато тази малка светлина е включена, помислете отново.

ФБР от години използва шпионски софтуер за достъп до вашата уеб камера без светлината да е включена, и така имат хакери. Това означава, че когато компютърът ви е включен, хакерите могат да ви наблюдават!

Залейте го!

За щастие, за такава сложна система има абсурдно просто решение. За да не допуснете трети страни да ви шпионират, винаги покривайте вашата уеб камера.

Използвайте стикер, лепенка, лист хартия, каквото и да е. Просто се уверете, че вашата уеб камера е покрита, когато не я използвате.

И ако вашата уеб камера има функция за отдалечен достъп, която никога не използвате, изключете я!

Оставянето на вашата уеб камера непокрито е като да оставите прозореца си широко отворен. Не позволявайте малкото осветление до вашата уеб камера да бъде единствената ви мярка за сигурност. Защитете поверителността си, като покриете камерата си.

#WTFСряда на ExpressVPN ви носи странни, шокиращи и страховити истории за поверителност на данните – изтеглени направо от новините. Мислите, че вашата поверителност е ваша? Помисли отново. Ще се почувствате неудобно. Ще се възмутите. Ще си помислите: „WTF ?!“

Харесва ли ви този пост? Мразя го? Прочетете още истории на ужасите за нахлуването в личния ви живот в нашия архив #WTFWed Wednesday.

На ченгетата не им пука дали извратените ви шпионират
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.