Най-добрите приложения и разширения, които защитават поверителността ви в Safari

Най-добрите приложения и разширения, които защитават поверителността ви в Safari

(Няколко месеца назад ExpressVPN написа публикация в блога в трите най-добри разширения на браузъра за защита на поверителността ви. Докато получихме страхотна обратна връзка по този пост, разбрахме, че пренебрегваме ключова демографска група: лоялни потребители на Safari. Съжаляваме, момчета! Тази публикация е за теб.)

Следват те. И не само от вашите последователи в Twitter и Instagram. Изскачащи реклами и скриптове на трети страни проследяват какво правите онлайн. Още по-лошото е, че тези реклами и скриптове могат да компрометират вашата киберсигурност и да забавят скоростта на сърфиране.

Искате да защитите вашата поверителност и сигурност в Интернет, докато сърфирате в Safari? Въоръжете се с тези приложения днес.

Новият арсенал на блокерите на съдържанието на Apple

Когато Apple пусна iOS 9, те включиха пренебрегвана, но невероятна нова функция, която дава възможност за блокиране на съдържанието.

Но това не са традиционните ви рекламни блокери. Блокерите за съдържание на Apple правят много повече от блокчейн рекламите. Те също така блокират бисквитки, изскачащи прозорци, видеоклипове с автоматично възпроизвеждане, скриптове и всякакво друго потенциално навлизащо в поверителност (и досадно) съдържание.

Докато нашата публикация в блога за най-добрите разширения на Chrome за защита на поверителността ви раздели приложенията в различни категории, блокерите на съдържанието на Safari съчетават различни функции, които работят като анти-проследяване и разширяване на сайта, както и традиционните блокери на реклами.

Ето нашите снимки за най-добрите Безплатно Приложения за поверителност за iOS и Mac.

Направо към …

Най-добрите приложения за блокиране на съдържание за Safari на iOS
Водещи разширения за блокиране на съдържание за Safari на Mac

Най-добрите приложения за блокиране на съдържание за Safari на iOS

Вижте нашите любими блокери за съдържание за вашия iPhone, iPad и iPod!

Нашият най-добър избор за iOS: 1Blocker

лого за 1блокер, най-добрият ни избор

Какво е по-добре от рекламен блокер, който блокира почти всяка сценария на реклама или трета страна? Рекламен блокер, който всъщност подобрява живота на батерията ви. Точно това 1Blocker прави.

Въпреки че UBlock Origin беше избраният от нас номер 1 за най-добър рекламен блокер за Chrome, той не е наличен за Safari. За щастие, разработчиците на 1Blocker може би са създали нещо дори по-добро от UBlock Origin.

С повече от 8000 предварително инсталирани блокери, 1Blocker насочва рекламите и скриптовете до максимален ефект – прави възможно сайтовете да се зареждат по-бързо, а изтеглянията да се качват по-лесно. Всъщност разработчиците на 1Blocker твърдят, че приложението може да намали времето за зареждане и изтеглянията на данни с над 50 процента!

1блокер в действие

1Blocker е лесен за използване и предлага множество чудесни възможности за персонализиране. Можете да блокирате бисквитки и бели списъци (un-ad-block) конкретни сайтове. Можете дори да скриете определени елементи на страницата и да блокирате персонализирани шрифтове, за да подобрите скоростта на сърфиране.

Опциите за персонализиране на 1blocker

Не се страхуваме да декларираме, че това приложение е единственият рекламен блокер, който някога ще се нуждаете от вашия iPhone.

(Забележка: 1Blocker се предлага безплатно, но вашите персонализирани възможности за избор са ограничени. За да отключите останалите потребителски опции, можете да закупите професионалната версия за $ 2,99 USD. Ние знаем, знаем: този списък трябва да е около БЕЗПЛАТНИ приложения . Но 1Blocker е толкова добър, че трябваше да го наречем като наш най-добър избор.)

Подгласник: Прецизирайте

Ако не сте доволни от безплатната версия на 1Blocker и не искате да разплащате парите за пълния пакет, Сложно е перфектната алтернатива.

лого за усъвършенстване на приложението ios

По-рано известен като Safari Blocker, Refine е 100 процента безплатно и се предлага с два вградени блокера: Класическа поверителност и Класически Adblocking. Както подсказват имената, Classic Privacy помага за защита на личната ви информация, докато Classic Adblocking блокира нежелани изскачащи прозорци и скриптове.

екранна снимка на интерфейс за прецизно приложение

Класическата поверителност е изключена по подразбиране, но можете да я превключите, за да може двата блокера да работят едновременно.

снимка на опциите за прецизиране на приложението

Подобно на 1Blocker, Refine също ви позволява да добавяте конкретни сайтове в бели списъци и има редица възможности за персонализиране. И докато ще видите по-бързи времена за зареждане с инсталиран Refine, 1Blocker все още е най-добрият за подобряване на скоростта на сърфиране в Интернет

Как да активирате блокиращи съдържание за Safari в iOS

Моля, не забравяйте, че за да използвате блокери за съдържание в iOS, първо трябва да ги активирате.

След като изтеглите блокер за съдържание от App Store, отидете на устройството си Настройки меню. при сафари, Натисни Блокери на съдържание, и превключете превключвателя, за да разрешите приложението (или приложенията), което сте инсталирали.

снимка на деца в картонена кутия на направи вярвайте сафариВнимавай! Новите рекламни блокери на Apple са налични и на вашия Mac!

Водещи разширения за блокиране на съдържание за Safari на Mac

Safari 9.0 на Mac също започва да вижда своя справедлив дял от разширения за блокиране на реклами. Подобно на приложенията за iOS, те работят като блокират изскачащи прозорци и скриптове. Те също така помагат да се подобри времето за натоварване. Ето нашите най-добри снимки за блокери за съдържание Safari за Mac.

Нашият топ избор на Mac: Адамант

непреклонен помага за защитата на поверителността ви, като блокира банерни реклами, пропуски, проследяване на скриптове и други досадни уеб елементи, които ви следват онлайн. Освен това помага за увеличаване на натоварването пъти.

лого за непреклонен

По-долу сме публикували скрийншоти на уеб страница в Safari 1) с изключен Adamant и b) с активиран Adamant.

Вижте тази уеб страница с Adamant Disabled

Забележете рекламите отстрани на екрана и връзките „Около мрежата“, връзките „От нашите партньори“ и огромния банер над долния колонтитул.

снимка на уеб страница, гледана без рекламни блокировки

Погледнете тази уеб страница с включен Адамант

Сега погледнете същата уеб страница в Safari, когато Adamant е активен. Вижте разликата? Всички реклами ги няма, има много по-малко разсейвания, а страницата е значително по-къса и по-приятна за гледане.

екранна снимка на уеб страница, гледана с непрекъснато блокиране на съдържанието
Единственото, което липсва на Адамант, е начинът на персонализиране на функциите. Няма опция за бели списъци или промяна на вашите настройки. Но по начин, който всъщност може да бъде продаваща точка, тъй като Adamant е перфектният рекламен блокер за добавяне и пускане.

Тъй като това разширение удря всичките ни сладки места – лесно е да се използва и защитава браузъра ви от нежелани реклами и невидими скриптове – печели желаното от нас Топ избор.

Докато Adamant е безплатен на Mac, Adamant за iOS се предлага за $ 1,99 USD.

Подгласник: Wipr

Малко известният скъпоценен камък Wipr работи, като блокира както рекламите, така и тракерите.

лого за wipr

Подобно на Adamant, Wipr се актуализира автоматично, така че никога няма да се притеснявате дали ще използвате най-новата версия.

Въпреки че е мощен рекламен блокер сам по себе си, тестването показва, че Adamant е малко по-ефективен.

Wipr е наличен както в OS X, така и в iOS. Докато версията за Mac е безплатна, Wipr за iOS се предлага за $ 0,99 USD.

Как да активирате блокиращи съдържание за Safari на Mac OS

След като инсталирате разширенията за блокиране на съдържание, можете да ги включвате и изключвате в менюто Предпочитания на Safari. За да получите достъп до това, щракнете върху сафари в менюто с файлове, след което щракнете Предпочитания

екрана за достъп до предпочитанията на сафари

Под Разширения ще видите всички разширения, които сте инсталирали в Safari. Поставете отметка или премахнете отметката от квадратчето, за да активирате блокиращите съдържание.

снимка на сафари разширения в панела с предпочитания

Имате го. Въоръжете се с тези безплатни блокери за съдържание и си върнете поверителността в Интернет днес в Safari!

Препоръчано изображение: Alejandro Escamilla / Unsplash
Изображение на сафари: Фотоклуб на Луис Луро / Долар

Най-добрите приложения и разширения, които защитават поверителността ви в Safari
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.