Питайте Лекси! Как да коригирате хакнат MacBook

Mac-хакнат

Здравей, аз съм Лекси и работя за екипа за сигурност на ExpressVPN.

ExpressVPN получава много имейли и коментари от потребители и читатели относно нашите публикации и ръководства в блога. Някои от тези запитвания могат да бъдат полезни за други, така че с ваше разрешение можем да публикуваме въпроса ви с моя отговор тук.

Ако имате проблем с ExpressVPN, който се нуждае от незабавен отговор, моля, свържете се с нашия 24/7 център за поддръжка.

Долу, тогава! Първият въпрос на Ask Lexie идва от Sandy, който е имал проблеми с хакер:

Скъпи Lexie ... Моят MacBook Pro бе хакнат

Имам чисто нов MacBook Air и ми трябва VPN, за да ме предпазят от хакване.

В миналото бях хакнат, така че се абонирам за Norton 360 и следвам препоръчаните настройки за сигурност на Comcast.

Някак си ме хакнаха отново. Опитах се да инсталирам ExpressVPN, но няма да завърши зареждането. Аз също имам проблеми с свързването със сървърите на LA, New York и England. Говорих с един от вашите техници около час, но все още не мога да пусна ExpressVPN.

Който стои зад хака, е много добър, успяха да нахлуят в здравните ми доставчици и във всички мои банки. Току-що получих нов акаунт и бях хакнат в рамките на първата седмица.

Какво мога да направя, за да разреша проблемите си и да предотвратя да бъдат хакнати отново?

Надявам се на резолюция,

Благодаря,

пясъчен

Лекси казва: Силна парола е важна!

Скъпи Санди,

Благодаря ти, че ми пишеш. Това е много странен случай, който преживявате. Трябва да предположа, когато казвате „хакнат“, че или някой има достъп до вашите онлайн акаунти, вашите данни се крадат или компютърът ви е станал неизползваем.

Затова препоръчвам следните неща:

Етап 1: Отидете в магазина на Apple и ги помолете да върнат компютъра си в първоначалното му състояние (преинсталирайте Mac OS X). Това ще премахне всички вируси или зловреден софтуер, които може да са във вашата система.

Стъпка 2: Задайте добра парола на компютъра си и не казвайте някой какво е (Съвет: използвайте нашия генератор на произволни пароли, за да създадете сигурна парола). Също така, не го записвайте!

Стъпка 3: Инсталирайте мениджъра на пароли на вашия компютър. Тъй като сте на Mac OS X, бих препоръчал да изтеглите Google Chrome и да инсталирате разширението LastPass. 1Password също е много добър, но струва 50 USD за лиценза.

Стъпка 4: Използвайте мениджъра на пароли, променете всички пароли за вашите онлайн услуги, като започнете от имейл, след това социални медии, банкови сметки, вашия ExpressVPN акаунт ... Променете всичко! Това също е подходящ момент за преглед на вашите настройки за сигурност. Например, препоръчвам имейл адресът, който въвеждате, да е този, който вие и само вие контролирате.

Стъпка 5: Активирайте двуфакторно удостоверяване на услуги, които го поддържат. Двуфакторната автентификация е много важна настройка за сигурност за вашия имейл акаунт, социални медии и банкиране!

Ако имате проблеми с вашата ExpressVPN връзка, като приложението не се стартира или затруднено свързване със сървър, свържете се незабавно с поддръжката!

Кажете ми как се справяте с моя съвет или ако имате още проблеми.

Лекси.

Изпратете вашите въпроси за поверителност и сигурност на Lexie

Имате ли въпрос, на който бихте искали да отговоря? Оставете го в коментарите и аз ще се опитам да го отговоря в следващия блог Ask Lexie ��

Питайте Лекси! Как да коригирате хакнат MacBook
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.