Покемон, не! 9 проблема с поверителността, които трябва да вземете предвид при игра на Pokémon Go

Pokemon-Проходилки истории

Само за няколко дни след старта си Pokémon Go спечели по-активни потребители от Twitter, въпреки че не е наличен на много места по света. Приложението е измамило милиони хора да излязат навън и да играят със смартфоните си, породи безброй приказки за малко вероятни срещи; някои сърдечни, други страшни.

Pokemon Go не е първата игра с разширена реалност, дори не е близо до първата масово мултиплейър онлайн игра (MMO) и определено не е първата, която комбинира двата жанра на мобилно устройство. Но по някакъв начин сме на крачка да станем свидетели на ново масово явление, вероятно дори по-голямо от това на World of Warcraft през 2004 г..

Предприемачът зад Pokemon Go, Niantic, не е нов за този пазар. Основана през 2010 г., те също разработиха най-популярната по-рано игра с увеличена реалност-масово-много играчи онлайн, наречена Ingress, която беше пусната през 2012 г. Ingress видя два екипа от реални хора да се борят за контрол на градовете, като заснемат портали, силови връзки и захранващи линии, които са допълнени в карта на екрана на вашия телефон.

Същите големи играчи зад същите събиране на стари данни

Niantic е отделение на Alphabet (преди Google), а развитието им на Pokémon Go беше обявено през 2015 г., заедно с 30 милиона долара инвестиция от Nintendo. С две големи компании и огромна инвестиция зад него, нищо чудно, че вече е толкова мащабен успех.

Веднага след като Pokémon Go беше освободен, бяха повдигнати опасения за поверителност. Приложението изисква широк достъп до вашия мобилен телефон, включително камера, съхранение, GPS, Bluetooth, контакти и, почти всичко останало.

Първоначално приложението дори поиска пълен достъп до вашия акаунт в Google, включително разрешение да прочетете цялата си история на търсенето по пощата, да изпращате поща на други лица от ваше име и да преглеждате всички документи в Google Drive. Niantic настоява, че потребителските данни не са достъпни и това е просто голяма грешка, но остава неудобно да видите приложение, което може да създаде такъв точен профил на това къде сме, кои сме и дори да ни подмами да заснемем обкръжението си.

ExpressVPN няма да стигне до това, че Pokémon Go е дистопична конспирация на правителството за наблюдение на psyops, но със сигурност ще има силни ефекти дори върху онези, които не използват приложението – може би защото домът им се превръща в игра „Poke- фитнес зала. “И със сигурност е само въпрос на време, докато някой не стъпи точно пред колата ви, докато се опитва да ги хване всички.

Pokémon Go може да ви открадне живота (и други проблеми, свързани с поверителността)

  1. Ако вече сте инсталирали Pokémon Go, актуализирайте го възможно най-скоро. Това ще поправи някои известни проблеми, които позволяват на нападателя да получи достъп до вашия акаунт в Google.
  2. Не инсталирайте Pokémon Go (или което и да е друго приложение!) От неизвестни източници, просто защото все още не е наличен във вашия App или Play Store. тези неизвестни източници често идват с интегриран зловреден софтуер които ще ви шпионират, ще правят скъпи разговори или ще задържат данните на телефона ви за откуп.
  3. Имате нужда от акаунт в Google или Pokemon.com, за да играете. Въпреки че обикновено е по-безопасно да се регистрирате отделно, а не да предоставяте на програмистите достъп до вашия акаунт в Google, винаги можете създаване на нов акаунт за цели като тази.
  4. Приложението винаги знае къде се намирате. Приложението ще записва вашето местоположение на заден план и има не казвам как тази информация може да изтече на вашите приятели, вашия работодател или дори такива със злонамерени намерения. Освен това Pokémon Go се зарича на „сътрудничество с органите на реда“ в условията на услугата си, така че можете да сте сигурни, че всичко, което може да бъде използвано срещу вас, ще бъде използвано срещу вас в съда.
  5. Изпращате много съдържание на уеб сървърите, включително снимки от вашата къща и други частни зони. ExpressVPN не казва, че приложението е създадено с лоши намерения, но ако някой е искал да създаде драконов шпиониращ инструмент, това е начинът да го направите.
  6. Приложението има достъп до много информация на вашия телефон. Ако имате възможност играйте Pokémon Go на отделен, анонимен телефон, след това отидете за това. Пазете личните си снимки, контакти и чатове от вашия игрален телефон.
  7. Не позволявайте на здравия разум да ви напусне. Pokémon Go не трябва да е оправдание да влизате в опасни райони, така че, моля, продължете да избягвате магистрали, строителни обекти или изоставени сгради – дори ако намерите или подозирате, че рядък Pokémon се крие там.
  8. Бъдете внимателни при споделянето на екранни снимки, особено тези, включително карти. Те могат лесно да разкрият физическото ви местоположение и да ви поставят в опасност.
  9. Вземете приятелите си със себе си на Pokesearch. Наличието на множество хора около вас не намалява шансовете ви да хванете рядък покемон, но когато сте с хора, които знаете, има по-малка вероятност да се натъкнете на езеро, магистрала, голяма дупка с шипове в нея, или да се изгубите в район, който не познавате.

Забавлявайте се с Pokémon, но останете внимателни

Игрите с усъвършенствана реалност със сигурност са забавни и Pokémon Go е може би най-голямата онлайн игра за много мултиплейър, която света някога е виждал, по отношение на броя на играчите. ExpressVPN е любопитен да види какви нови функции и игри ще ни очакват и докъде ще доведе тази нова технология!

Покемон, не! 9 проблема с поверителността, които трябва да вземете предвид при игра на Pokémon Go
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.