Проблемът с евтините VPN мрежи

Безплатни VPN до един доста страшен череп и кръстосани кости.

Има известна поговорка, която гласи, че купувачът на стоки или услуги обикновено „получава това, което плаща за тях.“ Често използван от компании, продаващи скъпи продукти, това означава, че по-евтините алтернативи често са по-ниски и предлагат фалшива икономия.

С виртуална частна мрежа (VPN) спестяванията, предлагани от безплатни или евтини услуги, биха могли да представляват друг, по-голям риск.

Ако вече използвате VPN или обмисляте да го направите, вероятно сте добре запознати с предимствата, които те предоставят, като например осигуряване на поверителността ви в непознати мрежи, предотвратяване на търсенето от регистриращи търсещи машини, предотвратяване на прослушване на вашите VOIP разговори и много повече Освен това.

Но ако търсите най-евтините средства за подобряване на вашата поверителност в интернет, цената на услугата може да не е единственият фактор, който трябва да имате предвид.

Докато много хора, които познавате, може да пеят добродетелите на безплатни VPN мрежи, крайната цена за използването на такава може да се окаже много по-висока от очакваната.

За да се осигури частен и сигурен трафик, VPN трябва да има връзка с голям интернет гръбнак. Макар това да не е проблем, ако обслужва един потребител, повечето услуги очевидно се опитват да придобият стотици, ако не и хиляди потребители. Пропускателната способност, необходима за обслужването им, е огромна и, както съм сигурен, че знаете, честотната лента струва пари. И много от него.

Не само това, виртуалната частна мрежа има и други разходи, които трябва да се имат предвид, като поддръжка на услугата, оперативни и други разходи за персонал, сигурност и т.н..

Така че, като се има предвид това, защо някой индивид или организация би предлагал такава услуга безплатно? Отговорът е, че не биха

С много малки изключения никой не предлага нищо за нищо, особено ако на първо място е нещо друго освен безплатно.

Всяка компания, която си струва солта в света на бизнеса, ще се стреми да изкарва пари по един или друг начин, а това включва и VPN.

За да направите това, някои безплатни услуги гледат да печелят пари от рекламодатели от трети страни, които ще сводят своите стоки през сесията на вашия прокси сървър. След това компанията прави пари или въз основа на броя кликвания, които тези реклами привличат, или просто чрез броя генерирани импресии (показател, който трябва да се проследи, което ще отбележите), или чрез определена месечна схема на разходите.

Проблемът тук, освен раздразнението да виждате реклами на първо място, е фактът, че доставчиците на услуги проявяват голям интерес към вас да видите или да кликнете върху рекламите и така рекламните канали ще виждат приоритет пред другия трафик и време за връзка добре отразява, че - в края на краищата, колкото по-дълго гледате реклама, толкова повече рекламодателят ще се възползва от това.

Другият ключов проблем с безплатните и ултра евтини услуги е фактът, че някои се управляват от точно такива хора, които може би се надявате да избегнете, като използвате VPN на първо място - киберпрестъпници.

Хакери, конмени и други злонамерени уеб-обитатели винаги търсят възможности да спечелят пари от задните нещастия на другите.

Чрез стартиране на собствен прокси сървър, особено такъв, който обещава безплатно използване, те могат да получат огромен брой регистрации от нищо неподозиращи потребители, които са твърде нетърпеливи да предадат личната си информация.

Ако сте били в интернет от известно време и сте гледали VPN услугите да идват и да си отиват, тогава ще видите много претенденти да се стартират и след това да изчезват за кратък период от време. Защо така? Просто, защото операторите са започнали услуга на гърба на фалшиви акаунти, платена с откраднати данни от кредитната карта. Когато разберат, услугата е изключена, но дотогава, разбира се, те вече са захванали огромно количество данни от своите потребители.

Какво правят с тази лична информация, може да варира. Някои могат да продават на основни данни на рекламодателите, което е достатъчно лошо, но далеч по-големият риск е, че те регистрираха всичко, което потребителят направи чрез прокси сървъра, включително данни за вход в банката, информация за кредитна карта и всички видове достъп до акаунта и данни за паролата. От само себе си се разбира, че подобна информация има стойност в ръцете на грешен тип хора.

Така че в края на деня VPN може да бъде основен инструмент във вашия арсенал, ако искате да подобрите поверителността си в мрежата и да останете сигурни, но грешната услуга може да се окаже самата антитеза на такава цел.

Затова изберете внимателно услугата си, ако искате да не станете жертва на кражба на самоличност, да ви откраднат финансовите данни или да видите, че компютърът ви се използва тайно, за да работи със спам или да извърши онлайн престъпления без ваше знание.

Проблемът с евтините VPN мрежи
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.