Разработихме точния ден, в който Лу Рийд имаше перфектен ден

Разработихме точния ден, в който Лу Рийд имаше перфектен ден

Хората трябва да са по-наясно какво публикуват онлайн. Разкрихме няколко случая в нашия блог, в които всяка идея за основна поверителност е напълно пренебрегвана. Такива неща. Това. И този.

Може да мислите, че внимавате какво публикувате. Но не е само това, което публикувате. Други хора публикуват неща за вас също през цялото време. Вероятно сте маркирани в актуализациите на Facebook във вашия приятел или компанията ви може да е публикувала ваша снимка на уеб страницата на персонала. Може би дори сте спечелили кукла Барби в томбола на училищния коледен панаир през 1987 г., след това вашето име беше отпечатано в местната хартия, заедно със снимка, на която държите Барби. Видът на картината, с която приятелите ви биха се подиграли, през цялото училище. Този вид картина, която внезапно се появи 20 години по-късно, защото местният вестник просто постави всичките си архиви в Интернет.

Въпросът е, че е лесно да подценявате колко от себе си неволно излъчвате по света.

Вижте текстовете от „Perfect Day“ на Лу Рийд…

Изглежда хубав ден и видът, който всеки може да публикува във Facebook. Той е прекрасен, пухкав, неясен и общ.

Какво можем да научим от това? Можем ли да използваме текстовете, за да открием точната дата, на която Лу Рийд имаше Перфектен ден, например? Или може би филмът, който той отиде да гледа? Не, разбира се, че не можахме. Ако имахме само текстовете, това би било напълно невъзможно ...

Но текстовете не са всичко, което имаме. Имаме интернет. И Интернет знае всичко. Следователно отговорът и на двата въпроса е да. Да, можем да изработим перфектния ден на Лу Рийд и да, можем да изработим филма, който той видя.

Закопчайте се, продължаваме да караме. Нека започнем с първото нещо, което правите сутрин.

статус във фейсбукЗдравейте на всички! Снимам химикалка! като!

Промяна на състоянието ви във Facebook

Състояние на Facebook излъчва вашето местоположение и може би маркира един или двама от вашите приятели също. Въпреки че Перфектният ден почти сигурно се е състоял преди изобретяването на Facebook, знаем, че се е случило в Сентрал Парк, Ню Йорк. Знаем също, че Рийд беше с тогавашната му годеница Бети Кронстад, защото Кронстад го потвърди в статия в интернет. Състоянието на отношенията им също се оказва доста важно.

Рийд се срещна с Кронстад през 1968 г. Така че Перфектният ден трябва да се е случил между 1968 г. и излизането на песента през ноември 1972 г..

Първо се преместете и вече е до 1430 дни. Не е зле. Другите ~ 2188,570 дни от човешката цивилизация вече могат да бъдат отхвърлени.

Въпреки че не е много конкретен, в текстовете на „Perfect Day“ има някои улики, които помагат да се посочи дата. Например, знаем, че Перфектният ден се е случил през уикенда, защото текстовете се отнасят за „уикенд“. Малко допълнително изследване установява, че през 1972 г. Рийд е бил на дълго турне в Европа, първата дата на която е 8 юли в Лондон.

Ако приемем, че Рийд не може да се телепортира, нека му дадем малко време да пътува. Ако беше на 8 юли в Лондон, сигурно е напуснал Ню Йорк не по-късно от 7 юли. Може би перфектният му ден беше приятен 7 юли в Ню Йорк , ден преди да тръгне на дълго и изтощително европейско турне.

Не. 7 юли 1972 г. беше петък. И не можете да се насладите на „Уикендър сам“, ако не е уикенд. Последният уикенд преди Рийд да замине за Европа беше 1/2 юли. Следователно, Перфектният ден е събота или неделя между 1968 г. и 2 юли 1972 г..

С изключение на това, че през 1968 г. не можеше да бъде уикенд, защото Бети тръгна да гализира почти в Европа, веднага щом срещна Лу Рийд. По нейни думи, те „излязоха на вечеря само няколко пъти“ преди пътуването й. Така че със сигурност не бяха сгодени, тъй като трябваше да бъде Рийд, за да прекара деня в парка със своя годеник Кронстад.

Ню Йорк, Лондон, Париж - не Мюнхен.

Преди 1970 г. Рийд живее с родителите си на Лонг Айлънд. През 1970 г. той се мести в апартамент в щата Ню Йорк в Горна Ийст Сайд с Кронстад. Кронстад твърди, че преди да се преместят заедно, те са били само запознанства за няколко години. Не е ангажиран. И така, Перфектният ден трябва да се е случил някъде между януари 1970 г. и 2 юли 1972 г..

Търсенето на „кога lou reed предложи да бети“ не предлага много, освен факта, че двойката се премести в Лондон през лятото на 1972 г. Те останаха в Уимбълдън, което звучи прекрасно, но не ни помага в разследването , Търсенето обаче доведе до биографията на Рийд.

Докато четем архивната биография на Рийд, научихме нещо критично за нашето търсене. През януари 1972 г. Рийд записва албум в Лондон. Докато пребиваваше в Лондон, Рийд беше придружаван от Кронстад и неговия приятел Ричард Робинсън. Рийд беше известен, че се разхождаше с Робинсън на едната ръка и Кронстад на другата. Той щеше да представи своите привързани с ръка приятели като "моето гадже и моята приятелка". Забележка: не „моят годеник.“

Нещо друго се случи през януари 1972 г. Лу Рийд свири на концерт в Батаклан в Париж. Париж не е в Ню Йорк. Ерго, Съвършеният ден настъпи между февруари и 2 юли 1972 г..

Лед с Вашата Сангрия?

Рийд и Кронстад прекараха деня в парк. Това е неразделна част от текста. Помисли за това. Кой иска да пие сангрия в парка в студа? Никой, това е кой. В исторически план времето в Ню Йорк е напълно неподходящо за пикници до април.

Тъй като това е Перфектен ден и тъй като те изглежда са прекарали целия ден там - те отидоха в зоологическата градина и всичко - е безопасно да се предположи, че беше слънчево. Не е толкова солидни и осезаеми доказателства като тежките дати, признаваме, но никой няма да прекара ден в парка, ако вали.

Може би по-точните данни за времето могат да изключат още няколко дни като „неподходящи за пикник“. Април 1972 г. беше особено страшен месец; никой уикенд в Сентрал Парк нямаше дори приятно време за пикник - със сигурност не е такова време, при което човек може да се наслади на нахална сангрия.

Първият уикенд през май беше 6/7. Тъй като приключваме с това, нека да разгледаме метеорологичните записи на всеки уикенд между тези дати и да изключим всякакви дъждовни или студени дни.

Това ни оставя списък с 8 възможни дни! 7, 13, 21, 28 май; 3 и 17 юни; или 1 и 2 юли.

откъснете Дейвид БауиТолкова дълго, Старман. Бяхте фантастични.

Дейвид Бауи, д-р Джон и парти в парка

Тук има хубава връзка Пианистът д-р Джон играе в Сентръл Парк на 17 юни 1972 г. Д-р Джон се движи в същите кръгове като Рийд, така че е възможно Рийд да е отишъл да го види да играе в Централния парк. Интересното е, че по-късно д-р Джон ще излезе на корица на "Perfect Day" за Би Би Си през 1997 г. Това би било доста готино за него да играе на корицата на песен, написана за ден, в който един познат го наблюдаваше как го изпълнява.

Единственият проблем е, че в текстовете не се споменава за това. Рийд искаше да отиде на кино, след което да се прибере. В текстовете не е записано: „И тогава по-късно, концерт в парка, за да видя човек, когото познавам, филм също и тогава вкъщи“. Със сигурност Рийд би изскочил, за да види д-р Джон, който се представя в самия парк, в който той случайно кара?

Възможно е Рийд да отиде да види концерта, но изпи толкова много сангрия, че забрави всичко за него. Може би търсене на местоположенията на другите приятели на Рийд може да помогне.

Рийд беше известен съдружник на покойния, велик Дейвид Бауи. Търсенето на Боуи и Рийд показва, че те са заедно в Лондон през юни 1972 г. Това трябва да изключи 1 и 2 юли като Перфектния ден. Лу Рийд би трябвало да беше заминал за Лондон и обратно преди 8 юли, след което отново да се върне в Лондон, за да свири. Това е жалко, тъй като на 2 юли 1972 г. изглежда, че беше идеален ден за прекарване в парк в Ню Йорк (въз основа на исторически метеорологични записи).

По-нататъшни изследвания показват, че всъщност той вече е бил в Лондон в даден момент през май 1972 г. Той е записвал с Дейвид Боуи в Trident Studios.

Вече знаем, че Лу Рийд имаше перфектен ден или на 7, 13, 21 или 28 май 1972 г. Още веднъж благодаря, Дейвид Боуи, че ни помогна в това. Липсваш на някого.

Перфектният ден за пикник в Ню Йорк

Проверка на времето, моля. Знаете ли, че метеорологичните станции водят почасови записи? Е, те го правят. Часовата прогноза за 21 май 1972 г. показва, че в 11:00 ч. Е било 66 ° F (18,9 ° C) със сигурност, достигнало умерено 76,4 ° C до 14:00 ч., Но имаше лек бриз със скорост 7,4 км / ч.

Още малко студено за пикник. Така че ние сме на една от трите дати през май 1972 г.: 7, 13 или 28.

Тъй като Рийд определено записва албум в Лондон в някакъв момент през май, е малко вероятно той да е все още в Ню Йорк на 28 май, което би означавало, че щеше да пътува до Лондон, най-рано, на 29 май. Пристигайки в Лондон на 29 май щеше да означава, че Рийд няма да стигне до студиото до 30 май.

Експертите твърдят, че на албума са необходими поне два дни, а дори и това е нелепо кратко време. Записването на албум толкова бързо се случва много рядко, а когато това стане, това е легендата. Не забравяйте, че Рийд записваше с Дейвид Бауи, който беше прословут перфекционист. Малко вероятно е Боуи да е доволен от албум с толкова кратък обрат и няма истории за Рийд, който записва албум за два дни. Накратко, Съвършеният ден не може да е на 28 май 1972 г..

И така, остават само две възможни дати за Перфектния ден. 7 и 13 май 1972 г..

7 май беше по-топъл от двама и имаше приятен южен вятър. Освен това валеше вечер ... което е окончателно парче от пъзела. Когато вали, хората отиват на кино. Когато навън е слънчево, хората не ходят на кино. 13 май беше прекрасна вечер, без дъжд.

Следователно е основателно да се има предвид, че тъй като Рийд видя филм преди да се прибере вкъщи, Съвършеният ден беше 7 май 1972 г..

Интересно. Но така какво?

Само като знаете местоположението си и с кого се намирате, има много информация, която изведнъж става достъпна. Добавете състоянието на връзката си и някаква неясна история на работата и всеки с достатъчно склонност може да сглоби живота ви.

Самият Рийд казва, че не помни 70-те, но това, което си спомня, е без значение. Всеки оставя следа в Интернет. И само защото не го помните, това не означава, че не е там.

Вероятно никой не се интересува да съчетае заедно вашата житейска история. Но ако някой искаше, можеше. Известно е, че работодателите проверяват Facebook емисиите на служители, които се обаждат на болни. И има безброй приказки, че хората изпадат в неприятности заради нещо, което са написали в социалните медии. Ако стигнете до крайност, какво ще стане, ако диктатура грабна властта във вашата страна? Би било много лесно корумпирано правителство да следи внимателно нежеланите теми.

Данните, които оставяте след себе си, могат да бъдат използвани срещу вас. Струва си да грешите от страна на вниманието, когато става дума за споделяне на живота си онлайн. Много може да се спечели само от фрагмент от знания и малко време в Google.

Не можете да спрете други хора да публикуват за вас онлайн, но можете да зададете настройките си за поверителност на социалните медии, за да не се маркирате. Facebook има страхотно ръководство за контрол на вашите настройки за поверителност. Виж това.

Какво ще кажете за филма? Ти обеща филма

Да, ние го направихме.

Рийд живееше в Изток 10-ти, западно от Първо авеню. Може би той имаше твърде много сангрия, когато реши да отиде да гледа филм, така че със сигурност нямаше да шофира никъде. Може да се е сдобил с такси, но изглежда не е бил фен на таксиметровите шофьори ...

Нека приемем, че е ходил на кино в близост до апартамента си.

За щастие, някой вече е изпаднал в труда да изброи всички кина в Манхатън през всяко десетилетие. Колко удобно! Освен това е добро напомняне колко данни са достъпни за всички с интернет връзка.

Най-близкото кино на Рийд беше Theatre 80 St Marks.

Изглежда хубаво, нали? Точно от мястото, на което може да присъства. Предполагаме, че тук е отишъл да гледа филми, имайки предвид колко близо е живял.

Що се отнася до филма? Е, кой знае със сигурност? Но Fritz the Cat, анимиран инди, току-що беше освободен. А Лу Рийд сигурно го е виждал, имайки предвид, че участва във филм, вдъхновен от него.

* Пуска микрофона *

Препоръчано изображение: От Man Alive! (Lou Reed Качено от Yarl) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], от Wikimedia Commons
Facebook: stockphoto mania / Dollar Photo Club
RIP David Bowie: masay256 / Dollar Photo Club

Разработихме точния ден, в който Лу Рийд имаше перфектен ден
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.