Шпионира ли Samsung Smart TV за вас? – #WTFСряда

[ware_item id=33][/ware_item]

твоята умна телевизия ви шпионира


Smart Smart телевизорите на Samsung са невероятни, а? С вградените гласови команди и видео обаждания, все едно сме предвидени за 2015 г. Обратно към бъдещето II. Не е чудно, че семействата ги купуват за десетки милиони, което прави Samsung световен лидер в продажбите на интелигентни телевизии.

Всички тези семейства. Всички онези умни телевизори, с камери и микрофони, способни да изпращат вашите лични разговори и изображения през интернет. Какво може да се обърка?

Е, ето какво Samsung предупреждава, че можете да се объркате (докато набързо не промени декларацията си за поверителност):

Имайте предвид, че ако вашите изговорени думи включват лична или друга чувствителна информация, тази информация ще бъде сред заснетите и предавани на трета страна чрез използването на гласово разпознаване.

Олеле! За да бъдем справедливи към Samsung, имаше много скорошни спорове относно смарт устройствата, които тайно шпионирайте за вас, от Kinect на Microsoft до цифровия асистент на Siri на iPhone. Но Samsung е може би първата компания, която открито призна, че може да улавя и предава вашата лична и чувствителна информация.

Ей, може да ви шпионират - но поне са честни за това. ?

Защо не можете да се доверите на гласовото разпознаване на вашия Smart TV

Разбира се, ако ще изградите устройство за масово наблюдение, телевизорът е идеалното място да го скриете.

Повечето смарт телевизори Samsung ще се използват в хола, където провеждате най-неохраняваните си разговори с членове на семейството и приятели. Да говорим за планове за бъдещето, да споделяме тайни, да обсъждаме отношения и пари - всичко се случва около телевизора у дома.

Но ще искате да помислите два пъти, преди да разлеете отново червата си близо до телевизора си. Вижте това страховито съпоставително сравнение на политиката за поверителност на Smart TV на Samsung до 1984 г., както бе открито от активиста на EFF Паркър Хигинс.

Отляво: Декларация за поверителност на Samsung SmartTV, предупреждава потребителите да не обсъждат лична информация пред телевизора си вдясно: 1984 pic.twitter.com/osywjYKV3W

- Паркър Хигинс (@xor) 8 февруари 2015 г.

Проблемът е, че по подразбиране Samsung Smart TV винаги слуша тези разговори. Микрофонът му трябва да остане включен, за да може да чува и отговаря на вашите гласови команди. По някаква причина - вероятно свързана с R&D - Smart Smart телевизорите на Samsung също предават някои записани аудио през интернет на трети страни. Това може да включва лични неща, за които говорите.

Защитниците на Samsung казват, че това едва ли ще се случи, тъй като телевизорът започва да записва само ако започнете изречението си с разпозната команда, като "Здравей, телевизор". вашият Smart TV ще започне да записва едва когато чуе „Здравей, телевизор.“

Какво ще кажете, когато чуе „Здравей, Стиви“ или „Чао, Еви“?

Разпознаването на глас просто не е достатъчно надеждно, за да се доверите. И истината е, че може да започне да записва и предава вашия глас в много сценарии.

Изправете се до вашия смарт телевизор Samsung

За щастие има начин да изключите разпознаването на глас на вашия Smart TV на Samsung - и трябва да знаете за това.

Методът се различава между моделите, така че проверете ръководството на вашия телевизор или уебсайта на Samsung за инструкции. Някои дори изискват от вас да поставите отметка в квадратчето, в което се казва, че не сте съгласни с неговите условия за поверителност.

Изключването на микрофона защитава поверителността ви - но също така побеждава обекта да имате смарт телевизор, нали? Жалко е, че все още няма умни устройства, които да зачитат поверителността ви, като същевременно ви предоставят страхотни функции.

Но докато производителите на устройства не измислят, вероятно е по-добре да живеете без разпознаване на глас, отколкото телевизорът ви да ви шпионира 24/7.

#WTFСреда е седмичният ви поглед към най-странните и тревожни новини за поверителност. Имате приятел със смарт телевизор на Samsung, който трябва да види тази история? Споделете го с тях!

#WTFСряда на ExpressVPN ви носи странни, шокиращи и страховити истории за поверителност на данните - изтеглени направо от новините. Мислите, че вашата поверителност е ваша? Помисли отново. Ще се почувствате неудобно. Ще се възмутите. Ще си помислите: „WTF ?!“

Харесва ли ви този пост? Мразя го? Прочетете още истории на ужасите за нахлуването в личния ви живот в нашия архив #WTFWed Wednesday.

Шпионира ли Samsung Smart TV за вас? - #WTFСряда
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.