Сири и Алекса тренират AI с гласа си. Ето как да изтриете тези данни.

Червен кръгъл бутон за запис.

Ако някога сте казвали „Ей“ на Алекса или „ОК“ на Google, има вероятност вашият глас да е записан и преписан, за да подобри технологията им за разпознаване на глас AI.

С повече новинарски истории на изпълнители, които слушат вашите записи и съдебни дела над несъгласуваното записване на детски гласове, последиците за поверителността на тези гласови асистенти да записват всяко ваше взаимодействие с тях бяха посрещнати с нарастваща аларма.

Добрата новина: Можете да намерите тези записи и да ги изчистите. Лошата новина: Тези записи все още могат да останат на сървърите на компанията.

Научете как да изтриете историята си на:

 • Alexa
 • Google Assistant
 • Siri

Тъй като виртуалните асистенти се разпространяват, това се отнася и за поверителност

Само за няколко години Alexa, Siri и Google Assistant бързо се превърнаха в имена на домакинствата. Само в САЩ 66,4 милиона притежават поне един интелигентен говорител, като Amazon's Echo взема мажоритарния дял в САЩ и глобалния пазар.

Видяхме случаите на използване на тези продукти да се разширяват, особено с Amazon, който представи уж Echo Dot-приятелски настроен за деца и току-що стартира партньорство с Националната здравна служба на Обединеното кралство, за да търси автоматично уебсайта на NHS за потребители в Обединеното кралство, които искат здраве за свързани съвети.

Въпреки нарастващото си присъствие в ежедневието, виртуалните гласови асистенти са посрещнати с известно опасение и подозрение за това колко много записват и слушат. Проучване на ExpressVPN установи, че над половината от анкетираните казват, че са изключително или много загрижени, че данните от техните устройства за интелигентен дом могат да бъдат използвани за събиране на лични навици. Въпреки че 24.4% от всички анкетирани винаги са изключвали микрофона си на умни домашни устройства, когато не са ги използвали, 21,2% никога не са го правили.

Подслушването е функция, а не грешка

За да могат тези гласови асистенти да вземат будната дума („OK, Google“ или „Hey Siri“), тези гласови асистенти ви слушат. през цялото време, дори да не го записват.

Е, всъщност те все още могат да ви запишат случайно, ако смятат, че са чули думата на будността.

Доклад на Bloomberg установи, че Amazon използва хора за преписване на гласови записи от Alexa, някои от които са случайни. Работници от екипа, преписващ тези записи, казаха на Bloomberg, че не само че слушат стотици записи в тяхна смяна, но и че тези записи също са с името на клиента, серийния номер на устройството и номера на акаунта. Някои от записите изглеждаха случайни, със записи, включително това, което изглеждаше жена, която пее под душа, крещящо дете и сексуално посегателство.

Google Assistant също не е изключен - Белгийската информационна агенция VRT закупи повече от хиляда записи от изпълнител, на който беше възложено да ги преписва, „153 от които бяха разговори, които никога не трябваше да бъдат записани и по време на които командата„ Добре Google „явно не е дадено.“ Докато Google отделя информацията от своя източник, като заменя потребителското име с анонимен сериен номер, разследването на VRT установява, че „не е необходимо ракетният учен да възстанови нечия идентичност“ въз основа на казаното.

Екип също преглежда гласовите записи на Apple Siri на Apple, и както при Google Assistant, тези слушатели премахват личната информация и я заменят с случаен идентификационен номер, който се рестартира при всяко изключване на Siri.

Фактът на въпроса обаче остава, че вашите гласови асистенти са достатъчно недостатъчни, за да открият лъжливи позитиви на техните будни думи, като потенциално записват лични разговори, които не са предназначени за други.

"Това е страшното: в къщата ви има микрофон и нямате окончателен контрол върху това, когато той се активира", заяви д-р Джеръми Джилула от Фондацията за електронни граници пред Gizmodo. „От моя гледна точка това е проблематично от гледна точка на поверителността.“

Как да изтриете гласовата си история в Alexa, Google и Siri

Ако не искате да обмисляте ядрената опция (т.е. да махнете вашия Echo извън къщата), има начини да премахнете тези записи от вашия асистент и да изключите разпознаването му на глас, когато не ви е необходим. Ето как.

Как да изтриете историята на Alexa

За да изберете и изтриете предишни гласови записи на вашата Alexa:

 1. Отворете приложението Alexa на телефона си.
 2. Докоснете иконата на менюто в горния ляв ъгъл.
 3. кран Настройки.
 4. кран Alexa акаунт в горната част на страницата.
 5. Изберете история и изтрийте записите, които не искате от устройството си.

Ако искате да изтриете всичко наведнъж:

 1. Отидете на страницата на устройството на Amazon.
 2. Изберете бутон от менюто отляво на устройството Echo, което искате да управлявате.
 3. Изберете Управление на гласови записи.
 4. Изберете Изтрий.

Внимавайте обаче, че дори изтриването на аудио файловете не е гаранция за тяхното пълно премахване от сървърите на Amazon, дори когато изтриете аудио файловете от акаунта си

Ако искате да отидете крачка напред и да спрете Amazon да използва гласа си, за да тренира AI:

  1. Отворете приложението Alexa на телефона си.
  2. Докоснете иконата на менюто в горния ляв ъгъл.
  3. Изберете Alexa акаунт.
  4. Избирам Поверителност на Alexa.
  5. Изберете Управлявайте как вашите данни подобряват Alexa.
  6. Изключете бутона до Помогнете за разработването на нови функции.
  7. Изключете бутона до името си под Използвайте съобщения за подобряване на транскрипциите.

Как да изтриете историята с Google Assistant

За да управлявате и изтривате гласова и аудио активност в Google Assistant:

 1. Отидете в профила си в Google.
 2. На левия панел за навигация изберете Данни & персонализация.
 3. В панела за контрол на активността изберете глас & Аудио активност.
 4. Кликнете Управление на активността за да видите списъка с всички записи.
 5. До елемента, който искате да изтриете, изберете бутон и изберете Изтрий.
 6. За да изтриете цялата си активност в Google Assistant, изберете Изтрийте активността от вместо това и изберете През цялото време. В долната част изберете Изтрий.

За да изключите напълно Google Assistant, следвайте инструкциите на Google за вашия компютър, Android устройство или iPad и iPhone.

Как да изтриете историята на Siri

Siri не ви позволява да чувате или да управлявате историята на вашето гласово взаимодействие. За да изтриете тази история, трябва да изключите и двете Siri и диктовка.

 • За да изключите Siri, влезте в Настройки > Siri & Търсене и деактивирайте „Слушай за Хей Сири.”Можете също да деактивирате и другите функции Ask Siri в този раздел.
 • За да деактивирате гласовата диктовка, отидете на Настройки > Общ > клавиатура и плъзнете надолу и изключете Активиране на диктовка.
Сири и Алекса тренират AI с гласа си. Ето как да изтриете тези данни.
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.