Вашата Oyster карта ви води раздели – #WTFWed Wednesday

наблюдение на стриди

наблюдение на стриди

500 000 камери за обществено наблюдение в Лондон не са единственият инструмент, който може да се използва за шпиониране в британската столица. Картата на Oyster, широко разпространената синя карта за обществен транспорт в Лондон, поддържа цифрова следа кои станции посещавате и кога. Това не е достатъчно, за да определите точното ви местоположение в даден момент, но е повече от достатъчно, за да развалите брак, ако съпругът ви е подозрителен тип. Казахте ли на партньора си, че сте останали в офиса, за да прикриете незаконно свикване в града? По-добре не го оставяйте в близост до вашата карта на Oyster или ще имате сериозно обяснение.

Неограничен достъп

Това е защото ти не трябва да бъде ти за достъп до историята на вашата станция Всичко, от което се нуждаете, е да занесете картата на машина на гарата или да потърсите онлайн серийния номер и ще намерите запис на всички посетени станции през последните 10 седмици. Тази мярка не е безопасна от контрашпионаж - проверката на историята на местоположенията на карта онлайн или на машина в гарата ще изпрати SMS известие на регистрирания телефон на картодържателя - но това вероятно не е достатъчно, за да спре един ангажиран детектив-любител. Професионален съвет за прелюбодейци в района на Лондон: вместо това карайте колело!

избягвайте наблюдението. карам колело.

Данни от Oyster Card помагат на полицията

Както може да се подозира, транспортният орган на Лондон Транспорт за Лондон (TfL) също получава хиляди заявки годишно за полицейски следователи за данни от Oyster. Картодържателите трябва да знаят, че такива данни са разрешени за публикуване съгласно Закона за защита на данните от 1998 г., но във всеки отделен случай полицията е длъжна да покаже, че личните данни ще подпомогнат разследването. Официалната политика на TfL за запазване и освобождаване на данни е достъпна на уебсайта му.

Това е #WTFСряда, вашето седмично "някой определено ви шпионира". Ако някой, когото познавате, отвежда Tube на среща с незаконния си любовник, определено трябва да споделите тази история с тях!

#WTFСряда на ExpressVPN ви носи странни, шокиращи и страховити истории за поверителност на данните - изтеглени направо от новините. Мислите, че вашата поверителност е ваша? Помисли отново. Ще се почувствате неудобно. Ще се възмутите. Ще си помислите: „WTF ?!“

Препоръчани изображения: 1) Tomhannen, 2) Peter Griffin / Public Domain Pictures.net (изображението е променено).

Харесва ли ви този пост? Мразя го? Прочетете още истории на ужасите за нахлуването в личния ви живот в нашия архив #WTFWed Wednesday. Знаеш, че не можеш да устоиш ...

Вашата Oyster карта ви води раздели - #WTFWed Wednesday
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.