Законът CLOUD беше току-що вписан в закона: Ето какво трябва да знаете

Икона CLOUD Act

С цикъл на новини, доминиран от ескападите на Белия дом и предстоящите междинни избори, историите, които трябва да заемат централно място, може да бъдат игнорирани. Такъв е случаят с пагубния акт срещу неприкосновеността на личния живот, който тайно беше приет от Конгреса в края на миналата седмица.

Подсечена дискретно на фона на сметката за държавни разходи на 2232 страници е малка разпоредба, която обещава катастрофални последици. Известен като Законът за CLOUD (изясняване на законното използване на данни в чужбина), този законодателен орган отменя всички увеличения напредък, постигнат от правителствата в световен мащаб през последните няколко години.

Приет без никакви гласове, публични изслушвания или дори едно обсъждане, този акт с една ръка промяна на световните правила за поверителност - и не за по-добро.

Какво е Законът CLOUD?

Съгласно Закона за CLOUD, правителството на САЩ (както и правителствата в чужбина) получават повече свобода да събират, съхраняват и използват вашата лична информация срещу вас.

Законопроектът променя събирането на данни по два начина: Първо, той дава на властите (правоприлагане, имиграция, местна полиция и др.) Повече свобода за достъп до личните данни на дадено лице, независимо от това къде е или къде живее. Второ, тя дава на президента на САЩ възможността да сключва „изпълнителни споразумения“ с над правителствените органи, като дава на двете страни възможност за достъп до данните на другия, без да се налага да спазват законите за поверителност на тази държава.

Преди властите трябваше да изпратят официално искане до правителството на САЩ, преди да имат достъп до вашите данни, но сега те могат просто да отидат при главния прокурор, в Държавния департамент или дори до президента за незабавен и неограничен достъп.

Дори да преминат покрай стряскащите способности на властите сега ще трябва да събират, анализират, съхраняват и правят всичко друго, което искат с вашите данни, помислете за цялата случайна колекция, която със сигурност ще върви заедно с нея. Тези служители няма да събират данни за вас; те ще съберат информация и за тези около вас.

Да речем, че шведски орган има достъп до вашия акаунт в Twitter. Когато съберат личната ви информация, те случайно ще могат да получат информация за вашите последователи, ретуити, харесвания и т.н. Това са стотици хиляди потенциални последици за поверителността, които просто се игнорират в този законопроект..

Като предоставяте както на националните, така и на международните органи карт бланш, когато става въпрос за събиране на вашите данни, CLOUD ACT е на път да отвори кутия с червеи.

Как ви влияе законът CLOUD

Ето и главоблъсканицата: тъй като законът за CLOUD беше влязъл в правителствената сметка за разходи за омнибус за 2 трилиона долара, нямаше време за обсъждане или гласуване на акта. Конгресът беше толкова нетърпелив да премине първия, че нямаше време да провери втория. Невероятно е небрежно да приемеш акт, без първо да имаш открит дебат, но е тук и е на път да дадеш сигнал за мрачно време за поверителност.

Сенаторът Орин Хеч, един от спонсорите на законопроекта и някой, който вероятно не знае как да актуализира уеб браузъра си на Internet Explorer, беше цитиран като:

Законът CLOUD преодолява разликата, която понякога съществува между правоприлагането и технологичния сектор, като предоставя на правоприлагащите инструменти необходимите инструменти за достъп до данни по целия свят, като в същото време създава здрава рамка за насърчаване на международното сътрудничество за разрешаване на конфликти на права.

Той също така ефективно прекратява основното дело на Върховния съд, в което Microsoft е прекарал последните четири години с аргументация защо не трябва да бъде принуждаван да пуска частни данни, съхранявани на сървъра на Обединеното кралство, пред властите на САЩ. Тъй като този случай се спира за установяване на правен прецедент, решението може много добре да засегне всеки друг случай на поверителност в бъдеще.

Сега повече от всякога трябва да защитите правото си на поверителност

Въпреки че този тип законодателство не е ново, това е първият път, когато се прави в този мащаб и фактът, че е приет толкова тайно, го прави още по-тревожен. Вече защитниците на поверителността бързо изказаха своята загриженост.

Законът за CLOUD беше приет. Той разрушава поверителността в световен мащаб, така че трябваше да бъде пренасочен към омнибуса с 1,3 трилиона долара без дебати.

Encrypt. Encrypt. Encrypt. Отиди тъмно.

Когато поверителността е инкриминирана, само престъпниците имат поверителност. Пак се разпродадохме. pic.twitter.com/Ms5bm1opBo

- Андреас М. Антонопулос (@aantonop) 23 март 2018 г.

EFF също не дърпа удари. В неотдавнашно онлайн изявление фондацията наложи новите изисквания (или липсата им), като заяви: „Този ​​законопроект има големи последици за поверителността както в САЩ, така и в чужбина. Никога не му беше обърнато внимание в Конгреса. "

В момента върви невероятен конгрес на Конгреса и ще е от полза, ако в съставянето на законопроекта участват хора, които всъщност знаят нещо за цифровия личен живот. Когато се свежда до него, Законът за CLOUD е начинът на правителството да каже, че цени националната сигурност за личната поверителност.

Аргументът дали нямате какво да криете приключи. Вашите лични данни са уязвими, но можете да се справите. Поддържайте VPN, избягвайте да публикувате лична информация в сайтовете на социалните медии (или ги изтрийте изцяло) и не забравяйте да чувате гласа си.

ЕФР се противопоставя вокално на новия законопроект. Присъединете се към тях в битката им.

Законът CLOUD беше току-що вписан в закона: Ето какво трябва да знаете
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.