5 често срещани приложения, които излагат на поверителността ви – използвате ли това?

Приложения, които злоупотребяват с поверителността ви.IlluminiPhone: Вашият телефон вижда всичко, което правите, уверете се, че не звучи.

С огромното количество приложения, достъпни днес, почти всеки има някаква форма на лични данни онлайн. Може да не го осъзнаете, но вашите приложения могат да излагат вашата поверителност. Снимките, които правите, съобщенията, които изпращате, и дори точното ви местоположение могат да бъдат събрани и продадени с печалба.

5 вида приложения, които са лоши за поверителността ви

Не се хващайте незнайно. Ето бърз преглед на няколко често срещани приложения, които откриват и потенциално продават вашата лична информация.

1. Glow и други проследяващи периоди

Всяка информация, която може да бъде проследена до вас, трябва да се счита за чувствителна, но потенциално инвазивната информация за менструалния цикъл на човек винаги трябва да бъде частна.

За съжаление, това не е така за проследяващи периоди като Glow, който беше изгонен преди няколко години заради това, че има настройки за поверителност, така че практически всеки, който има компютър и няколко часа, за да резервира, може да получи достъп и да промени имейла на човек, да провери записаната сексуална история на потребителя и друга интимна информация.

Когато следовател от Consumer Reports публикува своите открития, компанията зад Glow бързо актуализира настройките си за поверителност и пусна актуализирана версия на приложението си.

Независимо от това дали компанията е била наясно (или се е грижела) за тези уязвимости преди, ще покаже колко малко протоколи за поверителност се вземат предвид, когато става въпрос за маркетинг на приложение.

2. Основни полезни приложения като най-ярките фенерчета

Смятате, че прости приложения с една функция няма да имат нужда от достъп до информация като вашите снимки, имейли или контакти, но ще сбъркате. Най-светлият фенерче, популярно приложение за комунални услуги, урежда дело за FTC преди няколко години заради твърденията, че събира GPS местоположение на потребителя и уникален идентификатор на устройство, което след това продава на трети страни.

Дори след като този скандал за пръв път излезе наяве (извинете за каламбура), хората продължиха да изтеглят приложението, давайки на компанията лесен начин да печели пари, докато частно накисват данни на заден план. Говорете за оставяне на хората в тъмното.

Съвет за професионалистите: Повечето телефони имат вградени фенерчета, което прави тези приложения за смучене на поверителност остарели.

3. Starbucks и различни приложения за лоялност

Докато приложението Starbucks улеснява поръчката на двойното ви високо frappuccino с тире на канела на прах, без да изписвате грешно името си, то беше пуснато за съхранение на високо чувствителна информация - като вашата парола и имейл - през HTTP вместо HTTPS, което по принцип не само оставя входната ви врата е отключена, тя я оставя широко отворена.

За да добавите обида към нараняване, тази небрежна мярка за сигурност става още по-опасна, когато съхранявате информацията за кредитната си карта в приложението. Представете си, че използвате приложението си, за да платите за мока, докато някой на заден план тихо си отбелязва кредитната ви карта. Страшна мисъл.

4. MeetMe, AffairD и други приложения за запознанства

Сякаш вече не беше достатъчно трудно да въведете личната си информация в приложение за запознанства, сега трябва да се притеснявате, че тази чувствителна информация ще бъде събрана, анализирана и след това продадена. Популярни приложения за запознанства като MeetMe, които изискват от потребителите да въведат религията, възрастта, етническата принадлежност, сексуалната ориентация и други, създават секретен идентификационен номер на всеки потребител и след това изпращат тази информация групово до фирмите за данни - без потребителят никога да знае или съгласие.

AffairD, друго приложение за запознанства, също дава на потребителите повече, отколкото са се пазарили. Чрез предаване на високо пакети с лични данни през HTTP, приложението без прикачени файлове оставя следа за практически всеки. Вашето име, имейл, пароли и т.н. са отворени сезона.

5. Всеки фитнес тракер. някога.

Странно време е, когато застрахователните компании започват да предлагат отстъпки за хората, които купуват фитнес тракери. На пръв поглед изглежда, че застрахователните компании насърчават клиентите да се възползват от фитнес тракерите, за да станат по-активни - и да, определено има връзка между по-здравите потребители и по-ниските застрахователни рискове - но истинската причина те искат клиентите им да следят своите фитнес навици е проста: данни.

Множество тестове показаха, че почти всеки фитнес тракер на пазара (дори и заветният Apple Watch) има поне няколко пропуски в поверителността. Популярни тракери като FitBit, Vivosmart и Jawbone не само излагат точното местоположение на потребителя, но използват по-слаби настройки за сигурност, които оставят информацията ви по-уязвима. Въпреки че Apple Watch сигурно осигурява най-добрият общ пакет за сигурност, беше открито, че предлага актуализации чрез много по-малко защитения HTTP за разлика от HTTPS, оставяйки личната ви информация да бъде изложена - макар и за момент. Дори и все пак тя е глава и рамене над други приложения по отношение на поверителността.

Как да запазите личните си данни от приложението.

4 начина да се преборите и да запазите личните си неща

Проучване за 2016 г. разглежда минирани данни от смартфони. За потребителите на Android най-често споделяните данни са имейл адрес на човек, а за iPhone - това са GPS данни на човек. Какъвто и да е случаят, вашата информация се продава и следователно върху вас, за да защитите.

1. Поддържайте VPN

Бърз и лесен начин да защитите поверителността си е да поддържате VPN във всеки един момент. VPN ще защити вашата мрежа, ще шифрова автоматично вашия трафик чрез HTTPS и ще попречи на сополи и трети страни да отвлекат вашата система.

2. Проверете до какво могат да имат достъп вашите приложения

Не сте сигурни кои приложения имат достъп до вашия акаунт в Google? Отворете страницата за сигурност на Google, превъртете надолу до „Свързани сайтове & Връзка към приложенията и проверете кои приложения имат достъп до вашия имейл. Оттам можете да изберете кои приложения искате да запазите и кои искате да хвърлите. Може да се изненадате до кои приложения имат достъп.

3. Използвайте фалшив имейл акаунт

Освен това, когато въвеждате лична информация, може да бъде в ваш интерес да създадете вторичен имейл акаунт. По този начин, ако информацията ви стане компрометирана, тя никога не може да бъде проследена до вас.

4. Актуализирайте приложенията си

И накрая, направете навик постоянно да актуализирате приложенията си. В допълнение към новите функции и услуги, които се предлагат постоянно, актуализациите на приложения осигуряват по-сигурно и по-добро изживяване.

Моралът на тази история? Никога не приемайте, че дадена компания има най-добрите си интереси. И това, че приложението е безплатно, не означава, че не го плащате по друг начин.

Заключение: Внимавайте с поверителността си, тъй като не можете да се доверите на компаниите да го направят вместо вас

За съжаление, компаниите винаги претеглят дали достъпността на приложението си заслужава да жертва своята поверителност, а в някои случаи е необходима тотална катастрофа (виж: Snapchat), за да отнеме момент за справяне със своите пропуски в сигурността..

Добрата новина е, че Apple обяви, че ще започне да изисква приложенията да използват HTTPS по подразбиране в края на миналата година; няколко месеца по-късно Google последва. Докато HTTPS бавно се превръща в норма, не всички приложения следват правилата.

Но все още не сме извън мрачните възрасти за поверителност. Както се казва, ако дадено приложение е безплатно, вероятно ще платите за него по друг начин.

5 често срещани приложения, които излагат на поверителността ви - използвате ли това?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.