5 модни артикула, които ще трябва да се преборите със състояние за наблюдение

Някои пикселирани хора в тълпата

В предишна публикация разгледахме как да бъдем инкогнито в реалния свят. Днес нека се потопим по-дълбоко в темата … и как да изглеждаме приказно, докато го правите!

Когато сте навън, най-трудното е да избегнете видеонаблюдението, особено ако те се свързват към системи за разпознаване на лица. В някои страни масовите системи за разпознаване на лица вече са се превърнали в реалност, докато в други все още се бори с технологични и законови пречки.

В студено време можем да увием шал около вратовете си, да дръпнем качулката дълбоко над лицето си или дори да носим ски очила, за да прикрием лицата си. Но какво да кажем за лятото?

За щастие модата има отговорите:

1. Шалове против папараци

Анти-папараци шалове правят невъзможно никой да щракне добра снимка на вас в тъмното. Части от шала са направени от светлоотразителни материали, които объркват всяка снимка или видеокамера – и те дори не изглеждат толкова зле!

Нещо повече, можете да поставите материала върху почти всяка дреха, включително костюм, шапка, тениска или дори колие.

2. Маски за лице

Дали е добра идея да носите маска за лице, за да избегнете разпознаването на лицето, зависи от това колко приемлив е аксесоарът във вашия град. На много места по света замърсяването е станало обичайно за хората да носят маски и това очевидно е чудесно за личния живот.

Ако обаче сте единственият, който носи маска, просто сте „този с маската“ и изпъквате още повече.

3. Временни картини за лице

Можете лесно да заблудите технологията за разпознаване на лица.

Просто нанесете някои необичайни маркери или временни татуировки върху главата си и ще останете неоткрити на машините. Тази техника е доста проста, но също така прави изявление. Малцина вероятно ще се присъединят към вашия малък протест, което означава, че ще изпъкнете и ще бъдете доста лесни за разпознаване от човешките наблюдатели.

Но това не означава, че не може да изглежда супер стилно!

4. Повече модели навсякъде

Компютрите лесно се разсейват от всичко, което прилича на лице.

Можете да използвате това в своя полза, като използвате модели, имитиращи простата структура на човешкото лице. Всичко, което трябва да направите, е да отпечатате шарките на лицето върху палтото или ризи. Независимо дали този метод обърква достатъчно алгоритмите за разпознаване, вероятно трябва да бъде тестван, преди да го използвате, за да се скриете от някой драконовски орган.

5. Очила против CCTV

За да подпомогнат нощното виждане, камерите за видеонаблюдение имат LED светлини, които излъчват ултравиолетова светлина, невидима за човешкото око. Reflectacles против CCTV просто отразяват тази светлина обратно към камерата, карайки камерите да се ослепят. Глупави камери за видеонаблюдение.

Образованието е най-добрата защита

Когато се разположат сами, тези трикове за поверителност ще направят малко, за да скрият местонахождението ви в публичните пространства. Все още можете да бъдете проследени от хората зад камерите и мобилния телефон в джоба ви например.

Те обаче ще покажат на приятелите ви и на хората около вас, че ви е грижа за проблемите с поверителността, и може би дори ще накарат един или двама да помислят повече за проблема. Това не може да е лошо.

5 модни артикула, които ще трябва да се преборите със състояние за наблюдение
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.