5 предизвикателни, тревожни или направо причудливи изявления на Едуард Сноудън

Най-добрите туитове на Едуард Сноудън

Подобно на големия Нострадамус, Едуард Сноудън е бил доставчик на бъдещето, сигнализирайки времето и отново признаци на предстоящи неща. Откакто се присъедини към Twitter преди няколко години, той натрупа един от най-големите и най-влиятелните акаунти в Twitter. С повече от три милиона последователи той следва само една сметка в замяна: NSA. Много знойно, Сноудън.

Тъй като изпълнител на НСА се превърна в предупредител, Едуард Сноудън е герой за някои, а злодей за други. Каквато и да е мнението, няма да отричаме, че той е променил по един начин начина, по който гледаме на поверителността.

Ето някои от най-странните му, най-силни и най-влиятелни послания през последните няколко години.

1. Snowden казва, че времето е изтекло

Всичко започна с неговия криптичен туит преди няколко години. На 2 август 2016 г. Едуард Сноудън издаде смразяваща заявка на приятелите и последователите си да излязат, загадъчно заявявайки „Време е“.

Тъй като някой, известен с това, че идва със своите съобщения, този туит беше ярък контраст с обичайната работа на свирката.

Сноудън-своето времеНо не свърши там.

Няколко дни по-късно Сноудън публикува още един объркващ туитър, този под формата на хеш. Случайният низ от цифри и букви не беше някакъв неочакван инцидент; това беше умишлен код, открит за разкриване на света.

заснежен частен ключ

Интернет бързо реагираше със собствените си интерпретации: някои го наричаха измама; други казаха, че това е доказателство, че Сноудън е държан против волята му. И двете туитове оттогава са изтрити, а самият Сноудън е мрачно мълчалив по целия въпрос. Какво би могло да означава това, добре, никой не знае.

Дългогодишният довереник на Snowden Glenn Greenwald наскоро увери, че Snowden се справя добре.?

2. Snowden свети светлина върху брокерите на Shadow

В края на 2016 г. се появиха новини за това как елитна група хакери на име Shadow Brokers са проникнали в НСА и са откраднали класифицираните тайни на информацията. Пускайки откъси от документите чрез парче онлайн, групата предостави неопровержимо доказателство, че наистина са взели класифицирани държавни тайни.

Докато светът се бори да разкрие каквито и да било отвеждания към мистериозната група, Сноудън вече беше с една крачка напред, предупреждавайки обществото, че това е само предупредителен знак в продължаваща борба за власт между САЩ и Русия.

NSA току-що загуби контрол над арсенала си от цифрови оръжия Top Secret; хакери го изтичаха.
1) https://t.co/zleVbyBtE3
2) https://t.co/aKwdiNbrJA

– Едуард Сноудън (@Snowden) 8 април 2017 г.

Докато подробности за Shadow Brokers все още предстоят, повечето експерти сега са съгласни, че това е вероятно поръчка от Русия.

И така, как разбра Сноудън?

3. Snowden разбива грешките от зловреден софтуер на Intel

Както и при толкова големи компании, вътрешните експлоатации не се разкриват, докато хакерите и хакерите за бяла шапка служебно не ги разкрият. Така е и с грешките на Meltdown и Spectre на Intel, които бяха открити по-рано тази година.

Съобщава се, че за тези подвизи, които позволяват на хакерите да виждат във вашата мрежа лесно през юни, но не бяха публично до януари следващата година. Дори тогава Intel драстично напои колко лоши бяха подвизите – първо твърдя, че проблемите не бяха значими, а след това издаде неясна декларация ден по-късно, която породи повече въпроси, отколкото отговори..

В рамките на часове Сноудън бърза да туитира мнението си по въпроса, предоставяйки видео доказателства за не само как експлоатацията работи, но и как да се защити от нея.

Може би сте чували за ужасяващия бъг на @ Intel на # Intel. Но гледали ли сте го в действие? Когато компютърът ви помоли да приложите актуализации този месец, не кликвайте "не сега." (чрез https://t.co/J84n79LRIA & @ misc0110) pic.twitter.com/cWEiZWZdcJ

– Едуард Сноудън (@Snowden) 4 януари 2018 г.

„Когато компютърът ви помоли да приложите актуализации този месец, не кликвайте„ не сега “, предупреди Snowden. Естествено, това беше в противоречие с всичко, което Intel говореше, като ги накара да сменят скоростите бързо и двете признават и поемат отговорност за експлоатацията.

(Можете да прочетете нашия доклад за грешките Meltdown и Spectre тук.)

4. Snowden казва, че NSA гледа телевизора ви

Във видеоконференция в началото на 2017 г. Snowden подробно обясни как NSA лесно може да нахлуе в вашия смарт телевизор не чрез преминаване през вашата WiFi мрежа, а с помощта на вашия акаунт в Amazon.

Видеоклипът, показан по-долу, извлича копия от скорошното изхвърляне на Vault 8 на Wikileaks и се фокусира върху ужасяващата способност на NSA да хакне вашите смарт устройства Amazon, преди дори да ги получите.

Джеръми Скахил Интервюта на Едуард Сноудън

Ние сме в SXSW на живо запис на подкаст Intercepted. Домакинът Джеръми Скахил интервюира Едуард Сноудън. Първият ни гост е либийско-американският хип-хоп артист Kayem. Абонирайте се тук: https://theintercept.com/podcasts

Публикувано от The Intercept във вторник, 14 март 2017 г.

Според Snowden:

„Те [ЦРУ] чакат кога тези устройства се доставят до вас, когато ги поръчате в Amazon или каквото и да е. Отиват при тях на летищата, вземат кутията, използват малко сешоар, за да омекотят лепилото, отварят кутията, след това слагат USB клечката. Запечатват кутията обратно всичко хубаво и перфектно, и след това изпращат ви го. И сега вашият рутер, компютърът и телевизорът ви са хакнати. Това е много рутинно нещо, което се случва. ”

5. Училищата на Snowden Joe Scarborough за наблюдение

Разкритията на Сноудън – макар и да бъдат унижени от някои – в крайна сметка оказаха положително влияние върху състоянието на наблюдение. Така че, когато Сноудън отново беше извикан за предател (този път от домакина на MSNBC Джо Скарбъроу), той бързо стреля обратно.

Скъпи Джо,
С уважение, че "безразсъден" подходът доведе до най-голямата реформа на неконституционното вътрешно наблюдение от 1978 г. и до 2014 г. наградата „Пулицър“ за публична публицистика. Ако така изглежда безразсъдството, бихме могли да използваме адски много повече от него. https://t.co/QliTqo7o3h

– Едуард Сноудън (@Snowden) 4 февруари 2018 г.

Истина е: Освен задълбочените реформи за надзор, както The Guardian, така и The Washington Post спечелиха наградата Пулицър за обществена услуга, след като извадиха тези проблеми на светло. Това каза, на преден план за поверителност има още много да се желае.

Независимо къде се намирате на Snowden, няма да отричаме, че имаме основен проблем с гражданското наблюдение. Докато не се предприемат допълнителни стъпки, за да защитите поверителността си, направете си услуга и осигурете мрежата си с ExpressVPN.

5 предизвикателни, тревожни или направо причудливи изявления на Едуард Сноудън
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.