9 жени технически активисти, които ще последват в Twitter

Жени техни активисти.

Здравейте! Исках да споделя моите любими жени технически активисти, които да следя в Twitter.

Всички тези жени работят, за да поддържат интернет отворен и нашите онлайн комуникации поверителни и сигурни, докато ни вдъхновяват със своята остроумие и убеденост.

За да бъда честен, това може да бъде много, много дълъг списък. Ако имате други любими технически активисти за жени, моля, уведомете ни в коментарите!

Ян Джу

Ян Джу @bcrypt

С името на функцията за поддържане на парола като нейна дръжка, веднага става ясно къде се намират интересите на Ян. Ян е широко завършен инженер, вероятно най-известен със своите проекти за конфиденциалност на софтуера, одобрени от EFF, като Privacy Badger и HTTPS Everywhere.

Джеси Ъруин

Джеси Ъруин @jessysaurusrex

Джеси е изследовател по сигурността и евангелист, който прави проблемите със сигурността лесни за разбиране от всички. Джеси е доста гений в използването на забавни емоджи и ASCII изкуство, за да насърчи хората да играят инсесек. Можете да я чуете да говори по конференции и университети по целия свят.

Яел Грауер

Яел Грауер @yaelwrites

Яел е технологичен журналист, който пише за технологии, проблеми с поверителността и всичко останало, което ни интересува (като телевизионното шоу г-н Робот). Можете да намерите добре проучените статии на Йейл за Motherboard, Forbes и Ars Technica, както и в личния й блог.

Сара Джейми Люис

Сара Джейми Люис @SarahJamieLewis

Сара работи усилено по своя проект OnionScan, който измерва размера и степента на тъмната мрежа и нейните уязвими места. За кратко време тя постигна много за анонимност и е пионер в областта на Dark Web Research.

Челси Манинг

Челси Манинг @xychelsea

Челси предостави на публиката съкровищница от дипломатически и военни документи на САЩ чрез Wikileaks. Досиетата разкриха корупция, престъпления срещу човечеството и лъжи - повечето от които все още не са отговорни. Челси беше осъдена на 35 години затвор, където беше измъчвана и държана при нечовешки условия, макар да бъде освободена предсрочно, на 17 май тази година.

Александра Елбакян

Александра Елбакян @ringo_ring

Родом от Казахстан, Александра разгневи някои от най-мощните издателства в света, когато събра множество научни изследвания от задните стени и ги освободи чрез свой собствен проект Sci Hub. В момента Александра се крие в Русия, опасявайки се от екстрадиция в САЩ.

isis agora lovecruft

isis agora lovecruft @isislovecruft

Isis е една от водещите фигури зад Tor Tor Project и също така е работила за Open Whisper Systems, компанията зад приложението за криптирани съобщения, Signal. Миналата година Изида направи заглавия, когато се изказа срещу тормоза на ФБР.

Ева Галперин

Ева Галперин @evacide

Наскоро Ева беше назначена за директор на киберсигурността в ЕФР, а също така изпълнява функциите на технически съветник на Фондация „Свобода на печата“ Galperin изследва злонамерен софтуер и пише ръководства за сигурността на информацията за защитници на човешките права, активисти, журналисти и блогъри - като този полезен цифров комплект за първа помощ.

Джули Боровски

Джули Боровски @JulieBorowski

Джули е най-известната като личност и политическа активистка в YouTube, където коментира текущите политически дела в САЩ, често с акцент върху поверителността и технологиите. Самоописана капиталистка с усет към въпросите, свързани със свободата, Джули е принципен глас за поверителност в политическата сфера на САЩ от 2012 г..

Кои жени в личния живот търсите?

ExpressVPN и бих искал да ви кажа голямо благодарение на забележителните жени от този списък.

Оставих ли някого навън? Моля, споделете любимите си технически активисти за жени в коментарите по-долу!

9 жени технически активисти, които ще последват в Twitter
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.