Батман срещу Супермен: Кой има най-добрата тайна самоличност?

Батман срещу Супермен: Кой има най-добрата тайна самоличност?

Как два от най-емблематичните супергерои в света крият своята идентичност?

На повърхността не изглежда, че имат много общо - единият е човешки милиардер, който се дегизира в латекс, другият е извънземен бог, който се дегизира в евтин костюм и очила - но всеки прекарва много време, криейки се истинската им идентичност.

Очевидно поверителността е много важна за Батман и Кал-Ел (истинското име на Супермен) и те са много успешни в запазването на истинската си идентичност.

Можем ли да вземем някакви съвети от най-известните супергерои на DC? И интересуват ли те толкова много за нашата поверителност, колкото правят и техните собствени, или са само няколко големи лицемери?

Тайните идентичности на Батман и Супермен са очевидни

Изглежда ослепително очевидно кои са те. Единствената причина, поради която самоличността им е тайна е, защото писателите са го направили по този начин, нали?

Или е ...

Поп викторина! Кой е това?

Карлос тънък-милиардерНе Батман. Или е така?

Това е четвъртият най-богат човек в света, Карлос Слим Хелу. Познавате ли го? Ако Карлос прекара нощите си облечен в черен латекс, биейки лоши момчета, бихте ли разбрали за това?

Нека се преструваме, че има някакъв град на планетата с прилежащ прилеп. Как бихте свързали това с Карлос? Знаеш ли дори къде живее Карлос? Как някой би могъл да приравни Батман с човек, за когото никога не са чували и който живее на място, за което дори не познават?

Може би не е толкова очевидно в края на краищата, а??

Нека да направим Супермен сега:

Кой е това?

не-суперменТова Супермен ли е??

Това е журналист от вестник в Ню Йорк.

Защо някой би си помислил, че извънземен бог се маскира като мек маниер на репортер във вестника?

Добре ... Така как Батман и Супермен ще раздадат своите тайни самоличности?

В реалния свят има седем милиарда души. С толкова много хора да се скриете, би било много лесно Батман и Супермен да запазят своята идентичност от всички, освен от най-близките си приятели и семейство.

Но има друг свят, в който всички ние живеем, дигитален мегаполис, в който е много по-трудно да се поддържате поверителни. Този свят, разбира се, е Интернет. Това е свят на правителствено наблюдение, хакери и кресла на кресла.

Батман и Супермен би трябвало да бъдат много предпазливи към това, което пускат в интернет, за да не се сдобият с идентичността им, както тези бедни нещастни хора.

Използва ли Батман Интернет?

Да. Батман има Баткомпютър.

И да, това е истинско нещо. Ето как Батман прави своите изследвания. В крайна сметка той е най-големият детектив в света. Тъмният рицар е използвал Баткомпютъра за хакване на всякакви неща през годините. Изглежда Готъм е толкова предразположен към хак за бдителност, колкото е реалният свят.

Баткомпютърът трябва да бъде свързан към Интернет, за да изтегли всички файлове и записи, които прави. Но Батман не е идиот, така че има смисъл той да крие своя IP адрес. Ако не го направи, истинската му самоличност щеше да бъде намерена доста бързо.

Батман също е известен потребител на интернет чат и не надхвърля малко тролинг. В Детектив Comics Vol 1, книга 845, Батман претърпя любителска детективска чат стая с дръжката JonDoe297. Той направи това, за да хване Ридлъра.

Член на форума (полицейски детектив, който търси улики) се тревожеше, че Riddler може да проследи истинската си самоличност, след което да дойде след него. Този конкретен сценарий обаче не се отнася до Батман - вероятно защото той е Батман. И въпреки че не е споменато конкретно, доста очевидно е, че Батман използва нещо, за да се прикрие, докато сърфира в Интернет.

Предполагаме, че е BatVPN.

Знаеш ли кой не е имал VPN? The Riddler. Така Батман успял да проследи The Riddler и го каповал чак до убежището на Arkham.

Използва ли Superman Интернет?

Той е репортер. Разбира се, че го прави.

Добра точка. А какво ще кажете за Немезида на Супермен, Лекс Лутор?

Този план е толкова зловещ, че Deadpooled Интернет до единадесет и счупи четвъртата стена.

Lexcorp, компанията на Lex Luthor във вселената Superman, скочи от страниците на комиксите и се появи в реалния свят, за да предостави безплатен обществен Wi-Fi на конвенция на фенове.

Лекс Лутор е враг номер едно на Супермен и лодката на Метрополис. Така че защо би искал да раздава безплатен Wi-Fi? Защото знае, че общественият Wi-FI може да се използва за зло.

По-важното е, че една компания в реалния свят използва известен измислен злодей на арката, за да измени личните данни на феновете чрез безплатна Wi-Fi услуга. И се разминаха с него.

Това е арка злодей плюс една. Лекс Лутор ще се гордее.

Може ли Батман да открадне личните ви данни?

Да. Той е Батманът.

Във филма „Тъмният рицар“ Батман хаква всичко мобилните телефони и ги използва всички като система за наблюдение, за да намери Жокера.

Това беше система за масово наблюдение с възможност да шпионира всички. И Батман го използва, много за ужас на Луций Фокс, който каза: "Никой не трябва да има толкова много сила".

Съгласни сме, Люси.

Батман твърди, че масовото наблюдение е необходимо, за да се хване Жокерът, терорист. Къде чухме това наскоро? О да. ФБР, когато се опитва да накара Apple да се хакнат.

Тъй като той е Батман, той просто унищожи системата само след едно използване. Но дали ФБР? Вероятно не.

Всички сме чували аргумента, че жертваме някои свободи за свобода, което ни се струва като оксиморон. Но този аргумент е защо правоприлагащите органи в САЩ искат достъп до повече от 1,3 милиона частни мобилни телефони всяка година. И затова компании като Verizon, AT&T, Apple и Google ще предадат личната ви информация на правителството.

Това е и аргументът, използван за оправдаване на център за наблюдение на 1,5 милиарда долара за Агенцията за национална сигурност (НСА). Център, който може да бъде използван за прехващане на комуникациите на всеки един американец.

Може би тези, които нямат какво да крият, нямат нищо против това масово нахлуване в личния живот. Но би трябвало. Дори когато Батман го прави.

Както каза Луций Фокс, никой не трябва да има толкова много власт. И наистина ли масовото хакване е най-добрият начин за борба с тероризма? Нека не забравяме, че това дори не работи за Батман. Той стигна дотам твърде късно и бомбите на Жокера вече бяха на мястото си. На обикновените хора им трябваше да обезвредят ситуацията - не Батман, не правителството, дори и надзор. Просто хора.

Може ли Superman да открадне вашите лични данни?

Да. Супермен е извънземен бог. Той може да чете мнението ти. За съжаление, дори VPN не може да ви помогне там.

Има сила дори по-голяма от Супермен и Батман

Може ли Брус Уейн и Кал-Ел да пазят своята идентичност? Разбира се, че можеха - ако няма интернет.

Интернет наблюдението е потискащо, Брус Уейн щеше да бъде прицелен първия път, когато поръча черен нос и калъф от eBay. Или когато използва грешна дума във форум за чат и прикова вниманието на НСА.

Що се отнася до Супермен? Той е обект на жестоко наблюдение. Той определено би бил смятан за заплаха. Как ще го гледаме е неизвестно, той е извънземен бог, но най-вероятно ще го подслушваме с криптонит.

За щастие това е реалният свят. И нямаме нужда от Батман или извънземен бог, който да ни защитава. Особено, ако представата им за защита е толкова натрапчива, колкото правителствената. (Гледаме те, Батман).

Просто се нуждаем от добра VPN, която да ни предпази от киберпрестъпници, смущаващи се правителства и луди милиардери в латекса*. Последните два от които, както изглежда, са решили, че шпионирането на нас е единственият начин да ни спаси.

Доказателство тогава, ExpressVPN е по-добър от Batman. И Супермен, вероятно.

Какво мислиш? Може ли ExpressVPN да вземе Супермен и Батман в битка? Коментари по-долу!

*Тук не споменахме Супермен ExpressVPN не ви защитава от извънземни богове. (Или Батман).

Препоръчано изображение: bonifacius / Dollar Photo Club + Lava Lova / Dollar Photo Club
Kapow !: tang90246 / Dollar Photo Club
Лоша маскировка: нито / Фотоклуб на Долар

Батман срещу Супермен: Кой има най-добрата тайна самоличност?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.