Белият дом настига технологията на 21-ви век

[ware_item id=33][/ware_item]

Белия дом


Имате ли някой от следните хардуер в дома си?

  • Модерен настолен телефон?
  • Надежден Wi-Fi?
  • Цветен принтер?

Ако сте отговорили с „да“ на някое от гореизброените, тогава поздравявайте: къщата ви е по-технологично напреднала от Белия дом.

(Технологичният) слон в Овалния кабинет

Необходимостта от модернизиране на технологиите в седалището на американската политическа сила не е голяма тайна. Докато филмите и телевизионните предавания изглеждат сякаш „[имаме] половин пръстов отпечатък и половин час по-късно аз проследявам човек по улиците на Истанбул“, президентът призна:

"Понякога просто се опитвам да се свържа."

Вместо най-модерното телекомуникационно оборудване служителите в Белия дом използват настолни телефони, така че малко хора знаят как да програмират бутоните за бързо набиране на тях. А що се отнася до печатането, може да ви направи впечатление, че едно от наследствата на президента в последната му година на мандата е инсталирането на двустранни цветни принтери в Белия дом. Как е това да оставиш нещо за бъдещите поколения?

Обама-мемПо-малко известна част от кампанията на сенатор Обама от 2008 г.: ПРОМЕНИ ... принтера

Белият дом прави интернет от комитет

Но защо най-защитената сграда на планетата, в която се помещава най-мощният човек на земята, ще разчита първо на такава остаряла технология? Отговорът е, че отговорността за технологиите на Белия дом се контролира от четири различни агенции: Съветът за национална сигурност, Изпълнителната служба на президента, Тайната служба и Комуникационната агенция на Белия дом. И за да стане нещата още по-сложни, всяка агенция има свой главен информационен директор.

Този фрагментиран подход означава, че всеки основен ремонт на технологията на Белия дом ще изисква одобрението на всички четири агенции. Затова вместо това всяка агенция извърши надстройки на части и договори собствените си договори с доставчиците на услуги през годините, което доведе до корекции на пачуърк вместо вместо пълномащабни подобрения.

Изглежда, че времето на Белия дом в технологичното мазе е на път да свърши. Новост по-рано тази седмица съобщава, че на 1600 Пенсилвания авеню се правят големи промени. Напуснати са изоставени кабели на стойност 13 000 паунда, а в него е Дейвид Рекърдън, встъпителният директор на информационните технологии в Белия дом, който преди това е бил инженерен директор във Facebook.

След отстраняването на планината от стари кабели, Recordon и неговият екип започнаха да заменят старите компютри в Белия дом с най-новите модели - хвалят се с бързи, солидни устройства и съвременни процесори. Освен това току-що е въведена изцяло цифрова телефонна система, която се предлага с вградени високоговорители и бутони за бързо набиране, които могат да бъдат програмирани онлайн.

Обама просто иска iPhone

Сред целия прогрес предстои още много работа. Докато технологичните подобрения ще осигурят подобрено управление на посетителите и изграждане на сигурност, освен че ще позволят на служителите да използват iPhone на работното си място, президентът все още е заложен в стария си (но осигурен) BlackBberry.

И въпреки че има опасения относно сигурността, позволявайки на лидера на свободния свят да се промени на iPhone, президентът може да си почива лесно за онлайн поверителността и сигурността на данните, както и останалите от нас.

В крайна сметка той може просто да използва VPN.

Препоръчано изображение: steheap / Dollar Photo Club
Обама мем: memegenerator.net

Белият дом настига технологията на 21-ви век
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.