Безплатният обществен Wi-Fi в Ню Йорк идва на цена

Безплатният обществен Wi-Fi в Ню Йорк идва на цена

Миналия месец Ню Йорк разкри грандиозен нов план за замяна на старите, разрушени телефонни кабини в града с искрящи нови обществени точки за Wi-Fi. Тези горещи точки позволяват на хората да зареждат своите устройства, да извършват телефонни обаждания и да сърфират в интернет. Най-хубавото от всичко е, че маршрутизаторите осигуряват безжичен интернет за 8 милиона жители на града безплатно!

И така, каква е уловката?

Въпреки че не се ангажираме с тази голяма инициатива при взаимосвързаност, тя идва с няколко предупреждения: 1), потребителите трябва да изпратят своите имейл адреси и да се съгласят да имат своя навици на сърфиране, записани преди да могат да използват услугата; 2), същите тези имейл адреси се запазват масивна база данни; и 3), има вероятност причина за подозрение тези сървъри се наблюдават от NYPD и други групи за наблюдение.

Изглежда, че тази „безплатна“ услуга в крайна сметка може да не е толкова безплатна.

Публичен Wi-Fi означава, че плащате с поверителност, вместо с пари в брой

LinkNYC предоставя „свръхбърз, безплатен обществен Wi-Fi, телефонни обаждания, зареждане на устройства и таблет за сърфиране в Интернет, достъп до градски услуги, карти и упътвания.“ Докато те се хвалят за подмяна на почти 7500 телефонни телефони с Wi-Fi хъбове, те не споменават как тези нови горещи точки също проследяват навиците ви при сърфиране.

Според условията на услугата, веднага след като влезете, LinkNYC ще може да наблюдава мрежовия ви трафик, да вижда кои страници сте посетили и за колко време, да преглежда търсенията ви в Google, да следи какво сте изтеглили и други.

да. Това е доста страшно. Страшен все още е фактът, че повечето хора дори не четат Общите условия, преди да се регистрират. Не е трудно да се каже, че повечето хора, които използват тази услуга, могат да бъдат проследени, без изобщо да знаят.

Еднократна връзка за цял живот на информация

Съюзът за граждански свободи в Ню Йорк (NYCLU) бърза да опорочи новата услуга, като аргументира, че това е просто друг начин телекомуникационните компании да изграждане на масивна база данни. В прессъобщение старши служител на прокуратурата на NYCLU Марико Хироуз твърди:

„Достъпът до Интернет не е избор, а необходимост от съвременния живот. Обществената Wi-Fi мрежа в града трябва да постави лентата за поверителност и сигурност, за да гарантира, че нюйоркчаните не трябва да жертват своите права и свободи, за да се подписват онлайн. "

Вярно е. Днес е почти невъзможно да функционираме без достъп до Интернет, което означава на практика всички в Ню Йорк ще използва тези горещи точки в един или друг момент.

За съжаление, всеки път, когато използвате услугата, вашата информация се съхранява в масивна база данни за 12 месеца. Тъй като по-голямата част от хората са склонни да използват горещи точки най-малко веднъж годишно, не е трудно да се предполага, че информацията на потребителите ще остане десетилетия.

Публичните горещи точки са „гореща“ тема

Проблемът с обществения Wi-Fi е прост: Тъй като по-голямата част от тези мрежи са необезпечени, хакерите или чуждестранните сополи са невероятно лесни или да влязат в мрежата ви, да ви насочат със сложни фишинг схеми, да откраднат самоличността ви или всички от горното.

(Вижте нашата публикация за опасностите от обществения Wi-Fi за по-подробно разглеждане на измами с безжичен фишинг и как работят.)

Един от най-разпространените начини, по които хакерите правят това, е чрез захранване на мрежовия ви зловреден софтуер, обикновено под формата на изскачащ прозорец. След като щракнете върху връзката или, още по-лошо, въведете лична информация, веднага им се предоставя вътрешен достъп до вашата мрежа -и живота си.

Дори да не живеете в Ню Йорк или не планирате да посетите скоро, все пак трябва да сте загрижени. Все по-голям брой градове започват да въвеждат безплатни Wi-Fi услуги и в зависимост от това колко добре е приет моделът LinkNYC, скоро повече градове могат да приемат този същият модел, засягащ поверителността.

В момента над 57 града имат някаква форма на обществен Wi-Fi.

Градове като Париж, Тайпе и Хонконг имат безплатни горещи точки за вътрешен град и като LinkNYC те са кошмар на анализатора на поверителността.

Ако използвате обществен Wi-Fi, използвайте VPN

Предлагането на безплатен Wi-Fi звучи като чудесна идея, но в случая на LinkNYC се съхранява по начин, който лесно може да използва личната информация на хората. Публичните горещи точки не са много сигурни. Съчетайте това с факта, че има буквално цяла база данни за навиците на сърфиране в хората и вие имате това перфектна рецепта за бедствие.

За щастие, има невероятно лесен начин да се възползвате от публичните горещи точки, като запазвате информацията си поверителна.

Всичко, от което се нуждаете, е да използвате VPN!

това дете знае как да използва VPNТози човек го получава

Винаги, когато се нуждаете от Wi-Fi, просто се свържете с VPN, за да скриете своя IP адрес и да шифровате данните си. По този начин ще можете да сърфирате в мрежата, без да се притеснявате за личната ви информация, оповестена публично.

Внимавайте какво правите онлайн, хора, особено през обществен Wi-Fi. Бъдете в безопасност, бъдете лични и бъдете в безопасност!

Препоръчано изображение: Гратизография

Безплатният обществен Wi-Fi в Ню Йорк идва на цена
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.