Четирите най-добри доставчика на криптирани имейли за допълнителна сигурност

криптирани имейл услуги

Gmail може да е най-популярната електронна услуга в света, но това не означава, че е най-сигурната. Всъщност Google призна, че редовно чете съобщенията на потребителите, за да ги обслужва по-добре. Въпреки че оттогава се говори, че практиката е спряла, фактът, че Google може да чете вашите уж защитени съобщения на първо място, е достатъчен, за да предизвика безпокойство..

За щастие, днес има други опции за електронна поща, освен големите три.

Какво означава криптиране по отношение на имейл?

Когато говорим за криптирани имейли, важно е да запомните, че не всяка услуга се създава еднаква: Някои доставчици съхраняват имейли по начин, който не може да бъде лесно достъпен, докато други предлагат самоунищожаващи се съобщения, които ще изтрият вашите песни.

Но най-сигурният начин да скриете съдържанието на имейла си е да ги шифровате с PGP, за доста добра поверителност. Някои доставчици на електронна поща също правят това по-лесно, въпреки че има опасения относно сигурността относно оставянето на вашия PGP ключ на уебсайт.

И все пак, докато изпращаме съобщения от един получател до друг, метаданните винаги се оставят назад и ако получателят използва незашифрована услуга за съобщения, той ще премахне всички защити за поверителност, които смятате, че имате.

Важно е да знаете как работи доставчикът ви на електронна поща и как се справя извън услугите за съобщения.

Изборите на ExpressVPN за сигурни доставчици на имейл

Ако сте на пазара за по-здрав и сигурен доставчик на електронна поща, проверете най-добрите снимки на ExpressVPN. И с всяка услуга, предлагаща безплатна версия, можете да ги изпробвате всички, преди да решите коя от тях работи за вас.

1. ProtonMail

Разработен през 2013 г., ProtonMail има дълъг и реномиран опит за предоставяне на потребителите на законна криптирана и анонимна услуга за съобщения.

Със седалище в Швейцария, ProtonMail е може би най-довереният доставчик на имейл днес. За разлика от електронните услуги, базирани на САЩ като Gmail и Outlook, които често са принудени да прехвърлят чувствителни документи, ProtonMail няма такива задължения и следователно е по-интелигентният избор за хората, които могат да се притесняват от изпращане на потенциално чувствителни документи онлайн.

Като сигурна услуга за съобщения, тя е втора на никой.

Характеристика:

 • 100% отворен код
 • Предлага криптиране от край до край, двуфакторно удостоверяване и саморазрушаващи се съобщения
 • Специализирани мобилни приложения за Android и iOS
 • Позволява размери на файлове до 25 MB и безплатно съхранение на поща до 500 MB
 • Различни опции за ценообразуване, но безплатната версия може да е достатъчна за повечето

Долен ред:

Ако ви е грижа за поверителността ви (а ние предполагаме, че го правите – в крайна сметка, четете тази статия), тогава ProtonMail е златната стандартна криптирана имейл платформа. С възможността да създават саморазрушаващи се съобщения, членовете на ProtonMail могат да изпращат криптирани съобщения до всеки получател, независимо коя имейл услуга използват.

С лесен за използване интерфейс, стабилни протоколи за криптиране и специализирани мобилни приложения, това определено е крема на реколтата.

* Научете повече за ProtonMail.

2. CounterMail

С повече от 4000 различни типа PGP кодиращи ключове, CounterMail е сила, с която трябва да се съобразите. Самата услуга е със седалище в Швеция, което я подкрепя по отношение на защитата на поверителността.

CounterMail също използва криптиране от край до край и е единственият известен доставчик на имейл, който предлага своя собствена опция за сигурен USB ключ, което го прави отличен избор за хора, които постоянно изпращат защитени съобщения в движение.

Характеристика:

 • Напълно анонимна услуга за електронна поща
 • Седалището е в Швеция
 • Използва OpenPGP с 4 096 различни кодиращи ключа за защита на вашите съобщения
 • Включва поддръжка на Linux, Mac, Android и iOS
 • Едноседмична безплатна пробна версия, като абонаментните планове започват от $ 6.33 на месец

Долен ред:

Истинска централа на протоколи за криптиране, CounterMail е чудесна услуга със силен фокус върху поверителността на потребителите. Самият сайт може да изглежда като нещо направо извън Windows 95, но услугата е от най-висок клас.

Докато CounterMail предлага едноседмична безплатна пробна версия, абонаментните планове започват от около 6 долара на месец, което го прави най-скъпата имейл опция в този списък.

* Научете повече за CounterMail.

3. Mailfence

Стартиран в следствие на разкритията на Snowden, Mailfence е друга имейл услуга, която предлага криптирани съобщения със силен фокус върху поверителността на потребителите. Използвайки OpenPGP, тази услуга гарантира, че само подателят и получателят могат да четат съобщения.

За разлика от други криптирани доставчици на електронна поща, той също се предлага с множество други функции, включително цифрови подписи, вградени календари и други.

Характеристика:

 • Седалището е в Белгия
 • Използва двуфакторна автентификация и автоматично открива и блокира спама
 • Включва силно адаптивни настройки за електронна поща
 • Позволява на потребителите да импортират информацията си от Outlook и Gmail
 • Ограничение за прикачване на 10 MB с 500 MB безплатно съхранение

Mailfence

Долен ред:

Mailfence е невероятно мощна и многостранна електронна електронна платформа, която дарява 15% от годишните си приходи на Фондация за електронни граници. Въпреки това безплатната версия обикновено предлага повече от достатъчно място за съхранение и възможности за повечето потребители.

За съжаление, Malifence не предлага специални мобилни приложения от публикуването на тази статия, което го прави значително по-малко практичен от другите услуги в списъка. Освен това позволява на потребителите да изпращат криптирани съобщения до хора, които също използват Mailfence или OpenPGP, което го прави малко по-недостъпен за някои потребители.

* Научете повече за Mailfence.

4. Тутанота

Друга страхотна електронна услуга с отворен код, Tutanota използва криптиране от край до край, за да запази вашата кореспонденция.

За разлика от други услуги за съобщения, той също така автоматично криптира всички входящи и изходящи съобщения, независимо коя имейл услуга използва получателят – чудесна функция, ако пишете на някой извън познатата ви мрежа. Компанията е със седалище в Германия, която може или не може да повдигне няколко червени знамена.

Характеристика:

 • Напълно отворен код и използва криптиране от край до край за всички съобщения
 • Предлага специализирани приложения за iOS и Android
 • Дава на потребителите, които не са Tutanota, сигурна връзка за четене на криптирани съобщения
 • Разрешава до 1 GB безплатно хранилище; неограничени разходи за съхранение 1 евро на месец

Tutanota

Долен ред:

С повече от два милиона активни потребители, Tutanota е популярна услуга с посветен следване. Това каза, че понастоящем услугата не поддържа PGP криптиране, което автоматично я събаря с няколко колчета.

Като безплатна услуга за защитени съобщения със специални приложения и възможност за изпращане на защитени съобщения до получатели извън мрежата на Tutanota, той е достоен конкурент.

* Научете повече за Tutanota.

Не забравяйте своя VPN!

Надяваме се този списък да ви помогне да стесните търсенето. Въпреки че всяка опция за имейл има своите плюсове и минуси, винаги можете да увеличите антената за поверителност, като поддържате VPN във всеки един момент.

Ако използвате (или сте използвали) някой от доставчиците на имейл, изброени по-горе, оставете коментар със собствените си мнения по-долу.

Четирите най-добри доставчика на криптирани имейли за допълнителна сигурност
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.