#DeleteFacebook и вместо това използвайте тези приложения

Изтриване на иконата на Facebook

Значи искате да #DeleteFacebook? Добре за теб. Насилните усилия за събиране на данни във Facebook прекалено дълго време не бяха проверени - и хвърлиха светлина върху това колко много платформи за социални медии знаят за вас.

Но отделянето от Facebook може да бъде трудно, ако разчитате на приложенията и функциите му. Как можеш да поддържаш връзка с приятелите и семейството си без Messenger? Или помнете рождените дни на всички?

За щастие има алтернативни приложения и функции, които са по-сигурни, по-малко запушени със спонсорирано съдържание и, добре, просто по-добри от Facebook. Ето няколко приложения, за да стартирате във вашата Facebook чистка.

Използвайте сигнал за съобщения и групови чатове

Signal е просто, частно приложение за съобщения, което използва криптиране от край до край, за да защити съобщенията ви. Просто проектиран и с отворен достъп, Signal ви позволява да изпращате съобщения и да се обаждате на всеки от контактите си без заплащане и е достъпен на повечето операционни системи. Може би най-важното е, че приложението Signal е без реклами и не ви проследява. месечен цикъл.

Той дори получава печат на одобрение от Едуард Сноудън!

Използвам Signal всеки ден. #notesforFBI (Спойлер: те вече знаят) https://t.co/KNy0xppsN0

- Едуард Сноудън (@Snowden) 2 ноември 2015 г.

Вземете вашите новини от Feedly

Вместо да бъдете бомбардирани от новини, предварително сортирани от Facebook (и Twitter и Google също по този въпрос), вземете контрол над това, което четете с приложението Feedly. Абонирайте се за каквито емисии да привлекат интереса ви и да ги сортирате, както желаете.

Не искате алгоритмите във Facebook, Google или Twitter да диктуват вашето четене? Горещо препоръчвам да използвате RSS четец, където можете да се абонирате за почти всяко съдържание, което искате, и да не разполагате с някой надпис, който да реши какво ще видите. Използвам Feedly за огромното мнозинство от моя прочит.

- (((Yair Rosenberg))) (@Yair_Rosenberg) 22 март 2018 г.

Eventbrite да замени събитията във Facebook

За да проверите за предстоящи събития или да организирате свои собствени, разгледайте Eventbrite, който функционира подобно на страницата на събитията във Facebook. Прегледайте събития във вашия район (или по целия свят) или, ако нищо не се случва, направете своето.

Letgo е чудесен за купуване / продажба на неща онлайн

Ако искате да намерите нова платформа, за да купувате и продавате своите неща онлайн (без да се налага да прибягвате до минното поле, което е Craigslist), Letgo е отлична алтернатива на Marketplace на Facebook. Предлага се на вашия iOS и Android, можете да изброите вашия артикул, да преговаряте с местни купувачи и да се срещнете с тях, за да съберете плащането си.

Опитайте добър старомоден календар за напомняния за рожден ден

Нека бъдем честни; не бихте могли да се интересувате по-малко от половината рождени дни на хората, с които сте „приятели“ във Facebook. Изчистете затрудненията и запазете само имената и рождените дни на приятелите и семейството, от които се интересувате, в календара си или приложението за календар.

Напред: не се страхувайте да използвате дезинформация онлайн

Facebook, Twitter, Google и много други платформи за социални медии искат лична информация, която може да се използва за идентифициране и насочване към вас - понякога за реклами, а понякога и за нещо по-зловещо. Използвайте различен имейл, когато се регистрирате, за да използвате приложения като посочените по-горе и прикачете различно име към акаунта.

Както основателят на Privacy International Саймън Дейвис каза за ExpressVPN по-рано този месец:

На фундаментално ниво използвайте дезинформация. Никога не раздавайте нищо. Дори в социалните мрежи не посочвайте истинската си дата на раждане, местоположението или истинското си име.

Не забравяйте, че ако продуктът, който използвате е безплатен, значи вие сте продуктът! Затруднявайте дезинформацията и се забавлявайте с нея!

#DeleteFacebook и вместо това използвайте тези приложения
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.