DuckDuckGo на 10: Гледайки напред с изпълнителния директор Габриел Вайнберг

DuckDuckGo лого

DuckDuckGo – търсачка, ориентирана към поверителност, която не събира и не споделя никаква информация от вашите търсения, период, отговаря на нарастващото търсене на обществеността, съобразена с поверителността от 10 години насам..

Естествено, ние от ExpressVPN сме масов фенове на DuckDuckGo, така че бяхме абсолютно развълнувани от възможността да изберем мозъците на неговия основател Габриел Уайнбърг на техните основни етапи, предизвикателствата пред онлайн поверителността и възможността да се разшири отвъд неговата търсачка.

Contents

Благодаря за разговора с нас, г-н Weinberg! По-рано тази година DuckDuckGo постигна основен етап от 10 милиарда частни търсения, след като през последните години кривата на използване се увеличи. На какво бихте отнесли това увеличение?

2017 г. всъщност беше година на основни етапи за нас: сега достигнахме 15 милиарда частни търсения, а на 27 ноември ударихме рекордните 21 милиона търсения за един ден!

Нашите изследвания за поверителност показват, че поверителността вече е основна, като 24% от населението сега се грижи достатъчно дълбоко за своята онлайн поверителност, за да предприеме значителни действия, за да се опита да я защити. С все по-инвазивната реклама, опустошителните нарушения на данните и увеличаването на регулаторния фокус очакваме тази група да продължи да расте.

Близо една четвърт от хората в никакъв случай не са малък брой и тази група със сигурност не е „ниша“. Те също така пресяват всички демографски данни – интересът за защита на личния живот онлайн е универсален интерес за възрастовия и политическия спектър..

Чудесно е, че толкова много хора се грижат. Наскоро The Financial Times нарече DuckDuckGo „етичната търсачка.” Виждате ли подобни етични / чисти продукти и услуги онлайн да стават все по-популярни алтернативи в близко бъдеще?

Да, тъй като конкретните технологии стават стандартизирани и всеобхватни като търсене, имейл или съобщения, тогава компании като нашата могат да дават на хората алтернативни възможности, базирани на споделени етични ценности – в нашия случай, поверителност. Виждаме нарастващ масив от подобни алтернативи. Тъй като онлайн поверителността става все по-атакувана, тези алтернативи стават все по-привлекателни.

DuckDuckGo съществува вече десетилетие. Какво виждате като следващи стъпки за компанията през следващите пет години? Има ли планове да добавите още функции към DuckDuckGo? Или дори разширяване на DuckDuckGo към други онлайн услуги?

Въпреки колко просто изглежда DuckDuckGo, изграждането и работата на търсачка е сложно и непрекъснато се променя. Трябва да продължим да работим усилено, за да предоставим страхотни резултати от търсенето, за да докажем, че не е нужно да се отказвате от удобството за спокойствие.

С поглед към бъдещето обаче искаме да направим повече, за да защитим хората, след като щракнат далеч от резултатите от търсенето ни. Тази година работим за това бъдеще и скоро ще има какво да обявим. Гледайте нашия блог за подробности.

Кое е най-голямото предизвикателство пред обикновените потребители и тяхната онлайн поверителност в САЩ.?

Без съмнение, огромният корпоративен проследяващ апарат се появи, за да ви следи в мрежата, където и да отидете. Google тракерите вече са вградени в около 75% от най-добрите милиони уебсайтове, а Facebook проследяващите около 25%.

Когато посещавате случаен сайт за новини или информация, буквално десетки трейкъри могат да бъдат скрити зад кулисите, зачерпвайки всеки ваш ход. Google и Facebook използват тези данни, за да насочват по-добре рекламите към вас, често тези, които ви следват, където и да отидете, или са малко прекалено плачевни по цел – понякога постигани дори чрез комбиниране на офлайн данни като покупки на кредитни карти. След ЕС, САЩ започват да се фокусират повече върху тези въпроси, което е добре дошло.

И накрая, най-добрата практика за поверителност онлайн, която всички можем да започнем веднага?

Съставихме топ съвети за поверителност за основните устройства на https://spreadprivacy.com/tag/device-privacy-tips/. Моля, започнете там!

Много благодаря, че ни говорихте!

DuckDuckGo на 10: Гледайки напред с изпълнителния директор Габриел Вайнберг
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.