ExpressVPN: По-добра поверителност и сигурност с водеща в индустрията защита от течове на DNS

ExpressVPN: По-добра поверителност

Понякога VPN може да не успее да защити DNS запитванията (Система за имена на домейни) на вашето устройство, дори когато останалата част от трафика ви е защитен от тунела за VPN. Такива течове на DNS могат да компрометират вашата поверителност и сигурност, като оставят неоторизирани субекти, като вашия доставчик на интернет услуги или DNS, да виждат какви уебсайтове посещавате и приложения, които използвате, дори когато вашият VPN изглежда е включен.

Ето защо ExpressVPN приема такива течове много сериозно. Прекарваме много време в проучване на сложни сценарии, в които вашият DNS може да изтече - и измисляме корекции. Нашата цел е да ви предпазим от течове на DNS при всякакви обстоятелства - и за ExpressVPN да повиши стандартите за поверителност и сигурност в VPN индустрията.

Наскоро нашият инженеринг екип идентифицира и поправи определен клас течове на DNS, които могат да възникнат при смяна на мрежови връзки (например, когато връзката ви се промени от Ethernet към Wi-Fi). Нашите изследвания показват, че този вид теч присъства сред повечето големи VPN услуги на пазара. В тази публикация в блога ще обясним три неща: проблемът, как да го възпроизведете и как да го тествате сами.

Сценарий за теч: DNS изтича при превключване между Wi-Fi и Ethernet

DNS изтича при смяна между Wi-FI и Ethernet

Обмислете следната често срещана ситуация:

 • Вие сте вкъщи с вашия лаптоп и сте свързани с Wi-Fi
 • Свързвате се с вашето VPN приложение
 • След като сърфирате известно време, получавате важен работен имейл
 • Отивате до домашния си офис и свързвате вашия лаптоп към Ethernet кабел

В много случаи тестовете ни показаха, че е възможно да се генерира изтичане на DNS в този сценарий. С последната версия на ExpressVPN за Mac и Windows гарантираме, че поверителността ви ще бъде поддържана и можете да сте сигурни, че няма изтичане при тези обстоятелства.

Как мога да тествам този теч за себе си?

Ако искате да видите дали сте уязвими от това изтичане, можете да опитате да тествате сами.

 • Уверете се, че вашият Ethernet кабел е изключен
 • Уверете се, че сте свързани с Wi-Fi мрежа
 • Свържете се с вашето VPN приложение
 • Използвайте DNS тестер за течове на ExpressVPN или тестер на трета страна
 • Трябва да видите само един DNS сървър в списъка (Фигура 1)
 • Ако използвате ExpressVPN, нашият тестер ще ви каже също, че е разпознат наш сървър (Фигура 2)
 • Включете вашия Ethernet кабел
 • Обновете страницата за изтичане на DNS - Ако изтичате DNS, сега ще видите различен списък с DNS сървъри

Този тест трябва да работи независимо от вашия доставчик на VPN.

Фигура 1:
Тествайте връзката си за течове на DNS

Фигура 2:
Тест за течове на DNS

Как течовете на DNS подкопават вашата поверителност и сигурност

Системата за имена на домейни (DNS) е основна за интернет. Всеки път, когато посещавате уебсайт, използвате DNS, за да гарантирате, че се свързвате с правилния сървър. За съжаление, това също означава, че всеки, който вижда вашите заявки за DNS, има запис на всички уебсайтове, които посещавате. Ето защо е важно за вашата поверителност и сигурност да използвате личен DNS с нулеви познания и да гарантирате, че вашата VPN предотвратява течовете на DNS.

Фокусът на ExpressVPN е да предоставя надеждни VPN услуги без течове

Знаем, че когато използвате ExpressVPN, вие се доверявате на нас - и затова ние много работим, за да го поддържаме. На практика това означава непрекъснато обновяване на нашите продукти, за да останем на върха на скоростта, сигурността и бдителността срещу заплахи за вашата поверителност, които включват течове.

Как можете да се доверите, че вашата VPN е устойчива на теч? Въпреки че няма начин определено да докажем, че който и да е VPN е 100% защитен от течове, ние сме в състояние да идентифицираме сценариите и моделите на използване, с които потребителите се очаква да се сблъскат и да гарантираме, че в тези ситуации не се появяват течове чрез обширно тестване - и точно това е ExpressVPN е фокусиран върху. В ExpressVPN ние също се стремим да повишим доверието ви в нашия продукт, като сме отворени и прозрачни. Разкривайки нашите изследвания, разследвания и подобрения и давайки правомощия сами да проверявате за течове, се надяваме да бъдете толкова уверени в нашия продукт, колкото и ние.

Вземете техническото намаление

Така че защо могат да възникнат течове на DNS, когато превключвате мрежови връзки, дори ако изглежда, че вашият VPN все още е свързан? Научете повече в нашия технически преглед.

ExpressVPN: По-добра поверителност и сигурност с водеща в индустрията защита от течове на DNS
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.