ExpressVPN преглежда 3-те най-добри биткойн портфейла за iOS

най-добри Bitcoin-портмоне с IOS

* Търсите ли най-добрите биткойн портфейли за Android? Натисни тук.*

Наскоро през 2014 г. имаше само един биткойн портфейл за iOS - но тогава той беше забранен.

Потребителите на биткойни не можеха да съхраняват и харчат биткойни със своите айфони по безопасен и легален начин, въпреки че най-популярният портфейл е изтеглян 120 000 пъти, преди да бъде забранен.

В знак на протест срещу забраната над 6 000 души подписаха петиция на change.org, а други обещаха да унищожат своите iPhone-та, като един потребител на reddit дори обеща безплатен Google Nexus на всички, публикували видео на себе си, разбивайки своя iPhone.

Забележително е, че постът в Reddit получи над 2500 актуализации, но по-късно беше отстранен от r / всичко по неизвестни причини.

Сега има много избор на Bitcoin Wallet за потребители на iOS

Днес ExpressVPN намери над 30 биткойн портфейла в Apple AppStore, само чрез бързо разглеждане чрез търсене за „Биткойн портфейл“. Въпреки че не всички портфейли са поставени на равно; някои са по-централизирани от други, което ги прави уязвими за DDoS атаки. Въпреки че вашите средства не са изложени на риск от DDoS, потенциално можете да бъдете изключени от профила си по време на атаката, което е невероятно разочароващо.

Сигурността на вашия Bitcoin е жизненоважна и как портфейлът се справя с криптирането на вашите ключове е важно. Някои портфейли приютяват вашите криптирани ключове на сървър, а други ги съхраняват на вашия телефон. Значително по-безопасно е да запазите ключовете на вашите средства на телефона си и никога да не им позволявате да напуснат устройството ви, но това прави процедура за архивиране, необходима в случай, че телефонът ви се загуби или повреди.

Това са любимите биткойн портфейли на ExpressVPN за iOS.

Breadwallet - Отворен код и страхотен потребителски интерфейс

Основното предимство на Breadwallet се състои в това, че е самостоятелен портфейл за опростена проверка на плащанията (SPV). Това означава, че няма сървър за Breadwallet, а само приложението. Приложението се свързва директно с мрежата на Bitcoin, за да извлече вашите баланси и да излъчи транзакциите ви.

Гарантирано е, че Breadwallet има 100% продължителност, точно като мрежата на Bitcoin.

Ключовете се съхраняват само на мобилния телефон, така че трябва да се уверите, че са правилно архивирани. Но докато не сте вкоренили вашия iPhone и той е подсигурен с достатъчно добър парола (ExpressVPN препоръчва шест цифри), сте изложени на много нисък риск от хакване.

Запазването на сигурни архивиране обаче може да бъде трудно. Breadwallet ви предоставя резервна фраза, състояща се от 13 английски думи и всеки, който има достъп до тези думи, може да се сдобие с вашите биткойни, така че трябва да ги съхранявате внимателно. В никакъв случай не трябва да правите екранна снимка на тези думи или да ги копирате във всеки електронен документ, освен ако е много добре криптиран. Вашият мениджър на пароли може да е добро място, но в противен случай вероятно е най-безопасно просто да ги запишете на ръка (никога да не ги разпечатвате) и да съхраните листа хартия някъде на сигурно място, например в сейф или на тайно място.

Breadwallet автоматично изчислява необходимата такса за мрежата и не ви позволява да я променяте. Тъй като биткойн таксите станаха доста значителни през последните няколко месеца, ExpressVPN се разкъсва между това, че не иска да плаща надплащане, но познаването на недоплащането може да доведе до задържане на транзакции в крайници за няколко часа или дори дни. В тестовете на ExpressVPN около 0,03 - 0,05 долара на транзакция изглеждаше достатъчно, за да видите плащанията, потвърдени в рамките на няколко блока, въпреки че таксите (препоръчани от Breadwallet) достигнаха до $ 0,50. Това не е виновен за Breadwallet, всъщност оценката на техните такси изглежда много сложна.

Плюсове и минуси на Breadwallet

 • Портфейл с отворен код с голяма използваемост и прост потребителски интерфейс
 • 100% ъптайм и лесен резервен механизъм
 • Надеждна оценка на таксата, но без допълнителни функции
 • Деноминира всички стойности в битове (една милионна част от биткойн), което може да бъде страхотно, но и объркващо
 • Без известия за входящи средства

expressvpn-breadwallet

Copay - много функции

Copay е построен от процесора за разплащане Bitcoin, Bitpay и заема името си от застрахователен срок. Доплащането обикновено описва процеса на осигурен пациент, покриващ част от плащанията за лекарства, отпускани по лекарско предписание, или медицинско лечение.

Съгласно условията на Bitpay, изплащането е плащане, подписано от няколко страни. Можете например да създадете такъв адрес, за да осигурите даренията на вашата организация, което прави проектът Qubes.

Copay е най-лесният за потребителя портфейл с много подписи и като такъв заслужава висока похвала.

С Copay можете да създадете такива портфейли с много подписи за до шест съплащачи. Тези съплащачи не е необходимо да са отделни лица, можете например да създадете портфейл с три съплащачи, който изисква два подписа на транзакция (наречена транзакция 2 от 3).

Съплащащият може да бъде телефон в ръцете на директор на вашата организация, но може да бъде и вашият телефон, вашият компютър или дори архивна хартия. Всеки път, когато се извърши транзакция, тя трябва да бъде потвърдена с два различни метода, точно както двуфакторната автентификация. Това гарантира, че дори ако компютърът или телефонът ви са били хакнати, нападател не би могъл да открадне средствата. Те ще трябва да хакнат и двете устройства едновременно, може би далеч по-трудно.

За съжаление, такива транзакции с много подписи поставят по-голямо натоварване на блокчейн Bitcoin, което означава, че те са значително по-скъпи от обикновените транзакции. Транзакцията 2 на 3 например е около два до три пъти по-скъпа от обикновената транзакция.

Друг плюс на Copay е количеството функции, които поддържа. Можете да имате много портфейли едновременно и да им давате всяко различно име и цвят. Можете също да промените URL адреса на услугата в портфейла, което е чудесно, ако искате да стартирате собствена система - нещо, което една компания може да иска да направи, за да намали зависимостта си от Bitpay. Можете да добавите имейл адрес, за да получавате известия в портфейла, или да зададете допълнителни „пароли за изразходване“ за всеки ваш портфейл.

Copay също така идва с интеграции за хардуерните портфейли Ledger и Trezor.

Копай плюсове и минуси

 • Мощен, лесен за използване портфейл с много подпис
 • Много функции
 • Зависи от централизиран сървър за управление на ключове - рискован за прекъсвания. Изпраща известия за входящи средства.

copay-Bitcoin портфейл

Luxstack - Фантастични интегрирани опции

ExpressVPN не разбира наистина защо този портфейл дава възможност за добавяне на снимка на потребителския профил, но дава на портфейла приятно лично докосване.

Портфейлът Luxstack е слаб и лесен за навигация и вероятно никой друг портфейл не ви позволява да започнете да правите транзакции по-бързо.

Процесът на архивиране работи както другите портфейли, но предлага различен начин за създаване на криптирано семе, въпреки че не е толкова гладък като този на системата на Copay или Breadwallet.

За да архивирате портфейла си, имате възможност да въведете паролата на телефона си и след това да изберете нова парола само за семето за възстановяване. След това това може да се копира и постави във вашия криптиран архив и да се запише навсякъде.

Тъй като резервното копие на портфейла е защитено само с четирицифрена парола с помощта на този метод, той вероятно няма да издържи на груба атака, така че ExpressVPN препоръчва да го поставите само в своя мениджър на пароли или изобщо да не използвате тази функция..

Полезни функции включват възможност за преглед на биткойн пазари от приложението и поддръжка за Apple Watch.

Приложението използва фиксирана такса (100 бита) за транзакция, която на моменти може да бъде твърде голяма или по време на периоди на голямо търсене на биткойн транзакции, твърде малко, което води до забавяне и объркване.

Плюсове и минуси на Luxstack:

 • Поддържа Apple Watch
 • Интегрирани опции за гледане на пазарите
 • Объркващи опции за архивиране. По-добре се придържайте към записването на резервни копия на лист хартия!

luxstack преглед

Breadwallet е любимият биткойн портфейл на ExpressVPN за iOS

Breadwallet е ясен фаворит на ExpressVPN. Приложението се чувства невероятно гладко, лесно е за използване и винаги получава правилно таксите.

Copay на Bitpay превърна сложния процес за превръщане на портфейли с много подписи в лесна употреба. Ако държите средства за организация, това трябва да бъде вашият избор номер 1, дори и да е по-централизиран от останалите.

Ако сте търговец или притежавате Apple Watch, Luxstack вероятно ще бъде вашият първи избор.

Всички анкетирани портфейли ExpressVPN дават различен адрес всеки път, когато правите транзакция. Това е добре за поверителност, но далеч не прави транзакциите ви анонимни. Ако се нуждаете от високо ниво на поверителност или анонимност, проверете ръководството на ExpressVPN за анонимност на биткойн.

Препоръчано изображение: gn8 / Депозиране на снимки

ExpressVPN преглежда 3-те най-добри биткойн портфейла за iOS
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.