Изтрийте тези сега: Най-лошите приложения за поверителност през 2019 г.

Иконите на Angry Birds, Holy Bible, Facebook и Flashlight.

Става дума за времето на годината, когато добронамерените резолюции падат край пътя.

Не се пребивайте обаче. Може да се почувствате като голяма загуба на мазнини, но вероятно просто не сте избрали правилните решения. Макар че това обещание да посетите фитнес залата пет дни в седмицата изглеждаше едновременно успокояващо и изявено правдоподобно, докато седяхте на масата за коледни вечери, като лопаете шоколад и месо в устата си, това наистина не е устойчива цел.

За да се почувствате по-добре, защо да не разменяте резолюциите си и да предприемете нещо по-лесно постижимо, но с също толкова чудесни позитиви?

Това е вярно! VPN компанията е на път да предложи начини да подобрите живота си с решения за поверителност и сигурност. Тогава се настанете тук.

1. Ядосани птици

Ако сте международна шпионска организация, кое приложение бихте се насочили да събира информация за потребителите на смартфони?

Ако сте избрали Angry Birds, поздравления! Мислиш точно както НСА и GCHQ.

Издаден през 2009 г. и седна на повече от 2 милиарда изтегляния, Angry Birds беше може би първата мобилна игра, която удари голямото време. И това, което липсва в геймплея, то със сигурност компенсира пропускащите данни.

Самият Ед Сноудън твърди, че приложението изсипва данни, но чак тогава не се появи новина, че международните разузнавателни агенции го използват за събиране на информация, която хората наистина са забелязали.

Мобилна рекламна платформа постави кодов фрагмент в Angry Birds, който позволи на компанията да насочва реклами към потребители въз основа на събрана по-рано информация. За съжаление библиотеката с данни на рекламата беше видима, което означава, че изтича информация за потребителя, като телефонен номер, дневници на разговори, местоположение, политическа принадлежност, сексуална ориентация и семейно положение. Нищо чудно, че НСА беше над всичко.

Ако вярвате на разработчиците, изглежда, че по-новите версии на Angry Birds не са толкова уязвими като техните предци, така че ако трябва да стреляте с прасета с пилета, не забравяйте да актуализирате приложението.

2. Библейското приложение YouVersion

Приложението YouVersion Bible е на повече от 300 милиона устройства по целия свят. Той твърди, че е приложение № 1 за Библията и се предлага с над 1400 Библии на над 1000 езика. Освен това събира данни, сякаш Утресението идва утре.

Забележителни разрешения, които изисква приложението, са пълен достъп до интернет, възможност за свързване и прекъсване на Wi-Fi, промяна на съхраняваното съдържание на телефона, проследяване на местоположението на устройството и четене на всички контакти на потребителя.

Не е ясно веднага защо приложението се нуждае от всички тези данни. Човек може само да предположи, че отчита всичко това на ваше божество по избор. Е, това или рекламни агенции.

ОБНОВЛЕНИЕ: Представител на YouVersion пише, че казва, че разрешенията на приложението са предназначени да гарантират „възможно най-доброто изживяване за нашите потребители“ и че разработчикът, който е с нестопанска цел, „няма да продава данни на потребителите или лична информация“.

3. Всяко приложение за фенерче

Нека започнем с това, като посочим, че е 2019 г. и почти всички телефони имат вградена функция за фенерче. Ако имате приложение на трета страна, в най-добрия случай това е безсмислено.

Приложенията за фенерче са най-добрият избор за хакери, които искат достъп до телефона ви. Неподозиращите потребители се пазят на тъмно, тъй като на пръв поглед полезно и безвредно приложение за фенерче заразява телефоните си със зловреден софтуер.

Много е съобщено за опасностите от инсталирането на приложения за фенерче в миналото и наистина няма нужда да се излагате на риск, като имате такова. Но ако вече имате инсталирано приложение за фенерче на трети страни, проверете разрешенията, които има. И може би искате да седнете първо.

4. Facebook

Не е голяма изненада, че препоръчваме срещу тази.

Скандалът Cambridge Analytica показа степента на събиране на данни на Марк Зукърбърг. С множество други злоупотреби с поверителност през годините е време да премахнете приложението Facebook от вашето интелигентно устройство.

Истинската степен на наблюдение на телефона ви от Facebook е потресаваща. Приложението може да прави снимки и видео, да записва аудио, да добавя и изтрива контакти, да чете текстовете си, да чете календара си, да отменя други приложения ... продължава. Накратко, приложението Facebook има тревожен контрол върху вашия телефон и всичко на него.

Но поверителността не е единствената причина да се освободите от шпионската връзка на Facebook. Колкото и да е страхотен телефонът ви, деинсталирането на приложението Facebook ще го направи по-добре. Приложението непрекъснато работи на заден план, като консумира както батерията, така и надбавката ви за данни. Това е магнетичен ресурс.

Ако трябва да използвате Facebook, добавете пряк път към уебсайта на началния екран. И не забравяйте да затворите раздела, след като сте готови. Поне по този начин не може да продължава да шпионира телефона си (и да яде ресурсите му), когато не го гледате.

Заключение: Приложете приложението

Въпреки че вие ​​и вашето отпуснено тяло може да не сте успели в резолюциите за новата ви година да се приспособят, няма причина да не подобрите живота си по-малко физически начин.

Ако имате някое от изброените по-горе приложения, засилете неприкосновеността на личния си живот и сигурността в интернет, като ги хвърлите като килограмите, които не сте могли.

Изтрийте тези сега: Най-лошите приложения за поверителност през 2019 г.
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.