Как банките или правителствата биха могли да заличат биткойн от лицето на планетата

Колко би струвало да направим Bitcoin безполезен?Как банките или правителствата биха могли да заличат биткойн от лицето на планетата.

Изтеглете библиотеката с биткойн на Lexie безплатно!

Привържениците му рекламират Bitcoin като децентрализирана мрежа, която не може да бъде контролирана от никого. Всъщност експериментът с криптовалута, оценен сега на повече от 70 милиарда щатски долара, е близо до невъзможно да бъде изключен - дори и неговите потребители не знаят как да го изключат.

Някои очевидни неща биха могли да спрат биткойн, разбира се. Но те често предизвикват повече усложнения и сами по себе си са много сложни.

Просто искате обобщение? Tl, д-р

Какво би могла да направи една организация, за да направи биткойн безполезен?

Изключете интернет

Как човек изключва интернет? Освен големия обем на сътрудничество, който това ще изисква от частни субекти и правителства, ние не знаем как да изключим интернет. Мрежата беше отчасти предназначена да продължава дори и след ядрен удар и по дизайн тя няма превключвател за убийство. Интернет също е много издръжлив срещу атаки и информацията просто ще се движи около всяка част, която изключим.

Дори ако значителни части от интернет са били изключени или повредени, изискванията за биткойн за честотна лента (понастоящем минимум 1 МБ на десет минути) може да са достатъчно малки за излъчване по радиовълни или телефонната система успешно.

На всичкото отгоре, дали някоя организация наистина би искала да изключи интернет? Интернет има много други приложения, като изпращане на снимки на котки. Икономическите щети от изключването на интернет биха били огромни и това много вероятно би струвало дори живота.

Унищожете всички възли и миньори

Мрежата на Bitcoin се състои от хора, групи и организации, които управляват софтуера на Bitcoin на своите лаптопи, телефони и дори Raspberry Pis. Някои от тези участници също така управляват специализирани компютърни чипове, наречени миньори на биткойн, за да обменят електричество в биткойни. Във вид дигитална лотария тези, които правят мрежата по-защитена, като участват в нея, могат да получат малко биткойни.

Въпреки че някои от тези Bitcoin миньори и оператори на възли са силно видими, те няма да се интересуват от доброволно спиране на техните системи. Възможно е да се изземат или унищожат някои миньори или оператори на възел, но това само ще направи добивът по-изгоден за онези, които работят тайно.

Като отговор, извличането на биткойн ще премине под земята, а възлите ще се скрият зад VPN и Tor мрежата. Докато има пари за извличане на биткойн, хората ще рискуват свободата си да участват. Например добивът на биткойн остава привлекателен във Венецуела, където биткойнът е незаконен.

Направете Bitcoin незаконно

Ако държава направи биткойн незаконно, ще стане много по-трудно хората да купуват биткойн миньори, да обменят биткойни в хартиени пари или да ги приемат като плащания в магазин.

Но както в света на онлайн пазарите на наркотици (които до известна степен също са управлявани от биткойн), хората са много склонни да нарушат закона за някакви печалби, а псевдонимната природа на биткойн ще затрудни проследяването на неговите търговци, собственици и потребители.

Моите празни биткойн блокове

Единственият гарантиран начин да спрете биткойн и да го направите безполезен е да участвате сами в мрежата и да я нарушавате отвътре..

Това е част от анархистичния характер на Bitcoin, че всеки може да участва в системата анонимно, стига да спазва правилата, посочени в софтуера на Bitcoin. Например, нито едно правило не гласи, че блоковете трябва да бъдат запълнени с транзакции, за да бъдат валидни, така че миньор теоретично може само да изтрива празните блокове.

Ако всички блокове бяха празни, никой не би могъл да сключва сделки с Bitcoin Blockchain и без възможността да изпраща пари, той би станал безполезен.

С едва 10% от световната биткойн изчислителна мощност, една организация може значително да забави мрежата на биткойн. Тъй като злата операция се разширява, тя в крайна сметка ще достигне 50% от общата сила на хеширане, което ще им позволи да запазят ВСИЧКИ блокове празни.

Биткойн възлите приемат най-дългата валидна блокчейн за валидна, така че ако групата има повече от 50% от общата мощност на хеширане, в крайна сметка те могат да създадат верига, по-дълга от останалите, честни миньори, които биха предпочели да попълнят своите блокове с транзакции.

Основателят на биткойн, псевдонимът Сатоши Накамото, обяснява:

„Надпреварата между честната верига и атакуващата верига може да се характеризира като биномиална случайна разходка. Успешното събитие е честната верига да бъде удължена с един блок, увеличавайки преднината си с +1, а събитието за неуспех е, че веригата на нападателя се удължи с един блок, намалявайки разликата с -1. "

Как банките или правителствата биха могли да заличат биткойн от лицето на планетата

Имайки предвид всичко това, ето как да унищожите Bitcoin:

Стъпка 1: Купете много миньори на биткойн

В момента мрежата на Bitcoin има обща мощност на хеширане от около 5,7 Exahash в секунда. Това е 5.7 x 10 ^ 18 хеша всяка секунда Най-новият модел на съвременен Bitcoin миньор, като Antminer S9, произвежда около 14 Terrahash в секунда, или 14 x 10 ^ 12.

Това означава, че има приблизително еквивалента на 400 000 Antminer S9, които в момента работят на целия пазар, което при 1099 щатски долара всеки би струвало около 447 милиона долара.

За да спечелите 50% от общата изчислителна мощност, трябва да добавите общата изчислителна мощност в света към мрежата. Тъй като все повече миньори се присъединяват към мрежата, става по-трудно за всеки. Ако цената на биткойн не се повиши, това ще стане неизгодно за другите да мине и не би трябвало да се опитвате толкова силно да поемете 50% от общата мрежа. Може също да можете да изградите миньори за по-евтино от това, което продават за онлайн, но маржовете не са огромни.

Една организация трябва да очаква да инвестира около 350-400 милиона долара за започване на атаката.

Стъпка 2: Пуснете всички миньори

Antminer S9 консумира 1372 W, така че 400 000 Antminer ще консумират 548 800 kW. На час, това е 548 800 кВтч (4 800 GWh годишно). За перспектива най-голямата атомна електроцентрала в света, атомната електроцентрала Брус в Онтарио, Канада, генерира около 47 000 GWh за една година.

Консумацията на биткойн от 550 MW е около 1/10 от тази на град като Сан Франциско. Така че Bitcoin все още е достатъчно малък, че група може да достави електричество за атаката с Bitcoin на открития пазар.

Ако приемем, че нападателят е избрал най-евтиното налично електрозахранване, това ще струва около 0,04-0,06 долара за кВтч, което означава ~ 22 000-33 000 долара на час за електричество или приблизително 192 милиона щатски долара годишно—Просто да запазите биткойн блоковете празни.

Кога ще спрат текущите разходи за електроенергия?

Тъй като другите миньори бавно изчезват, дневната консумация на електроенергия може да намалее малко по малко. Не е ясно колко дълго ще са готови други да издържат - може би е достатъчен месец, но може да отнеме година или повече. При допълнително увеличаване на разходите, нападателят може дори да се наложи да купи повече миньори и да харчи повече за електричество, за да продължи атаката.

Нападател би се надявал други миньори бързо да се плъзнат в несъстоятелност. Но би било трудно да възстановите парите на миньорите, тъй като те могат да изкопават само биткойн (а биткойн вече е мъртъв) и следователно няма да има стойност за препродажба.

Кой би могъл да финансира биткойн атака?

Биткойн е актив от 70 милиарда щатски долара, с близо 1 милиард долара сделки по целия свят за един ден. Една организация може да се опита да възстанови част от инвестициите, като съкрати биткойн в подходящия момент, тъй като неизбежно ще загуби голяма част от стойността си през първите седмици на атака.

Големите банки имат пазарен капацитет от около 340 милиарда щатски долара (JP Morgan Chase), 95 милиарда долара (Mitsubishi UFJ) или 145 милиарда долара (HSBC). Между тях те могат да съберат достатъчно пари за финансиране на биткойн атака, въпреки че половин милиард ще им бъде трудно да преглътнат (и да се оправдаят пред своите акционери).

Ако обаче правителство или партия от правителства желаят да свалят биткойн, вероятно би било сравнително лесно да поискат средствата от данъкоплатците. А общата необходима сума вероятно би била сравнима с едва една хилядна част от годишния бюджет за отбрана на САЩ.

Как би могла да бъде спряна биткойн атака?

Има няколко неща, които биткойн общността би могла да направи, за да спре атака и да спаси Bitcoin. Отначало те можеха да изискват от миньорите да включват транзакции във всеки блок, на което нападателят може да отговори, като добави безсмислени транзакции между своите биткойни.

В крайна сметка разработчиците на биткойн биха променили алгоритъма за доказателство за работа на Bitcoin и биха направили атакуващите (и всички останали) миньори на биткойни безполезни. Други миньори бързо ще заемат мястото си и ще са необходими повече инвестиции, за да продължи атаката.

Tl, д-р

Най-добрият начин да направите биткойн безполезен е да изкопаете празни блокове и да направите невъзможно никой да извършва трансфери, което би направило биткойните безполезни.

Би било струва около 350-400 милиона щатски долара, за да се произведат достатъчно миньори на биткойн, и около 16 милиона на месец, за да направят биткойн безполезен. Нападателят може да успее да върне част от това, като съкрати пазара, но дори и за голяма банка това ще бъде трудно да се повиши.

Общността ще има няколко трика за ръкави, за да направи атака безполезна, което ще изисква допълнителни инвестиции, за да продължи тя.

Как банките или правителствата биха могли да заличат биткойн от лицето на планетата
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.