Как спамът стана интернет спам, чрез форума спам и имейл спам. Спам.

Как спамът стана интернет спам, чрез форума спам и имейл спам. Спам.

Отказ от отговорност: ExpressVPN не подкрепя спам от какъвто и да е вид. Или спам.

Някога Спам беше просто тенекиено месо и по мъдрите думи на Монти Питон:

„Спам, Спам, Спам, Спам, Спам, Спам, печен боб, Спам, Спам, Спам и Спам“

Но това са дните на всемогъщия Интернет и спамът се превърна в бич.

Кратка история на спама, спама и спама

Смятан за портманто с подправки и шунка, продуктът „Спам“ придоби известност като евтино и лесно достъпно месо през слабите икономически години след Втората световна война. Поради това думата спам се превърна в синоним на термин за евтин фураж.

Репутацията на Спам като обикновен, евтин хранителен продукт е вдъхновила този гений от Monty Python:

За двамата, които никога не са го виждали.

Скицата Monty Python надхвърли всички граници, за да се превърне в културно явление. И като имитират повторението на думата спам в скита, някои злоупотребяващи потребители на ранни 80-те години BBS и MUDs игри биха въвели „спам“ многократно, за да превъртат текста на други потребители от екрана.

По-добър Интернет означава повече спам и спам

Тъй като Интернет се подобри, също се наложиха и методи за доставка на спам. През 90-те години първите чат стаи на Онлайн Америка (която по-късно стана AOL) понякога биват заливани с цитати от скицата на Спам Monty Python. Предполага се, че това е направено само за лукса.

Интернет връзките все още бяха по телефонни линии в началото на 90-те и обикновено вървяха при 1200 или дори 300 бита / сек. Спам изображения, изготвени в ASCII изкуство и публикувани във форум, може да отнеме доста време, за да се заредят на зрителен компютър.

По-късно, на форумите на Usenet, спамът започна да означава прекомерно многократно публикуване или многократно публикуване на едно и също съобщение.

В наши дни спамът е покривало, което обхваща всичко, което е нежелано или не е поискано в или от интернет.

Възприемане на спама, възприемане на спама и възприемане на спама

Въпреки че Hormel, създателите на Spam, не бяха твърде доволни от негативната асоциация Monty Python по това време, през 2007 г. те решиха, че скицата е част от тяхната корпоративна идентичност.

Когато Монти Пайтън откри шоуто Spamalot в лондонския Уест Енд, Hormel пусна продукт, наречен „Смърдящ френски чесън“ като част от промоцията на шоуто. След това, през 2012 г., по време на 75-годишнината от спама, Хормел представи сър Can-A-Lot, герой, имитиращ рицарите на Монти-Питон от Светия Граал. Sir Can-A-Lot присъства на корицата на рекламни тенекии за спам през цялата 2012 година.

интернет-спамПрекрасна вечеря от марули, домати, спам, спам, спам и спам.

Спам филтри Спиране на спама, спама и спама

Имаше време, когато ден нямаше да мине, без нигерийски принц да се обърне за помощ или компания, излъчваща желанието си да уголемява пенисите по целия свят.

С увеличаването на спама се увеличи и качеството на спам филтрите. Но все още е там, криейки се в никога не районите на вашата пощенска кутия. Отидете и проверете папката си със спам веднага. Все още можете да получите тези лекарства директно до вратата ви, ако искате (моля, не го правете).

Как спам филтрите спират спама, спама и спама и спират спама

От създаването си през 2004 г. Gmail е лидер в индустрията по блокиране на появата на нежелани съобщения във входящи кутии.

Има още нещо, но най-големият фактор за филтриране на спам са потребителите, които съобщават за спам съобщения. Когато човек маркира съобщение като спам, системата на Google бързо се научава да започне да блокира подобни съобщения. Колкото повече спам потребителите на Gmail, толкова по-интелигентна става системата за откриване.

Да го чуем от самия голям G.

Спам в уебсайтове, спам, спам в коментари и спам

Някои полезни приставки за WordPress ще филтрират спама; Akismet е лидер в индустрията, но WangGuard и AntiSpam Bee също са отлични.

Ако не получите много коментари, най-сигурният ви залог е да ги одобрите предварително, преди да се появят на вашия сайт. Но внимавайте за всичко, което споменава друг уебсайт или такива, които включват връзка, тъй като това най-вероятно е спам, дори ако съобщението е хубаво.

Спам, спам, спам, спам, спам, спам, спам, спам, спам, спам, спам, спам, спам и спам е тук, за да остане

Въпреки че обикновено е затворен в тъмното подбедрене на мрежата, спамът е толкова силен и чест, както винаги. За съжаление не можем да го спрем. Но не се притеснявайте, автоматичните филтри за спам вършат чудесна работа и в интернет има някои отлични ресурси.

Внимавайте за спам, но ако някои го преодолее, това не е краят на света. Само помнете златните правила:

  • Ако не сте въвели лотария в Испания, не сте я спечелили
  • Никой нигерийски принц никога няма да се нуждае от вашата помощ
  • Не използвайте Western Union, за да изпращате пари на непознат. Всякога. ЗА НЯКОЙ ПРИЧИНА!
  • Ако искате уголемяване на пениса, посетете лекар
  • Ако искате виагра, посетете лекар.
  • Ако искате някакво лекарство, МОЛЯ ВИЖТЕ ЛЕКАР!

Кой е най-добрият / най-лошият спам, който сте получавали? Уведомете ни в коментарите по-долу!

Препоръчано изображение: rookman48 / Депозиране на снимки
Спам, спам, спам: yasuhiro / Dollar Photo Club

Как спамът стана интернет спам, чрез форума спам и имейл спам. Спам.
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.