Какво представляват журналите за VPN връзка?

Пинове на земното кълбо, за да представляват VPN-файлове за връзка

Дневникът на връзката е запис на входящи и изходящи връзки към VPN сървър, който може да включва:

  • IP адрес на потребителя
  • IP адресът на VPN сървъра, към който се свързва потребител
  • Времеви марки, когато потребителят се свързва и прекъсва връзката с VPN
  • Способността на доставчика на VPN да търси и запитва всичко по-горе

Системите на ExpressVPN са проектирани така, че никога да не притежават такива журнали за VPN връзка. Всъщност разработихме нашите приложения и VPN сървъри, за да премахнем категорично чувствителната информация. ExpressVPN никога не може да бъде принуден да предоставя клиентски данни, които не съществуват.

Много доставчици твърдят, че не водят „без регистрации“, но не описват прозрачно какво означава това. ExpressVPN има ясна политика за поверителност, която помага да се гарантира, че никой от нашите потребители не може да бъде обвързан с конкретна дейност или връзка в нашата мрежа - онлайн активността на потребителя е частна, анонимна и непозната за нас като доставчик на VPN.

VPN е инструмент за поверителност, а ExpressVPN е компания за поверителност, така че ние предприемаме значителни мерки, за да гарантираме запазването на поверителността и анонимността на активността на потребителите.

Рисковете от използването на VPN доставчик, който поддържа дневници на връзката

Регистрациите за връзка позволяват на доставчик на VPN или на някой, който има достъп до данните, да ви съпостави с вашата VPN активност.

Данните от дневника на връзките са ценни и някои безплатни VPN услуги ще ги продават на доставчици на трети страни, което им позволява да насочват реклами към вас, да научат за вашето поведение и да анализират начина, по който използвате интернет.

Но дори и доставчик на VPN да не продава регистрационните файлове на връзката, това може да попадне в ръцете на хакери или власти, които заграбват некриптирани твърди дискове и оборудване.

Записването също така позволява на легален орган или на някой от посещаваните от вас сайтове да се свърже с вашия VPN доставчик с искане да ви идентифицира. Доставчикът на VPN може да предаде тази информация доброволно или да бъде принуден от съда да го направи.

Само доставчик на VPN, който не поддържа регистрационни файлове, не може да бъде принуден да предава информацията за връзката ви или да предоставя тези данни на трети страни.

Каква информация съхранява ExpressVPN?

За да поддържа надеждна VPN услуга, една компания ще трябва да запази известна информация за своите потребители и сървърна активност.

Критичният въпрос е дали съхраняваните данни могат да бъдат потенциално деанонимизирани. Докато тези записи не могат да се използват за свързване към конкретни действия, като например посещение на уебсайт или изтегляне на филм, вашата поверителност и анонимност все още се запазват.

Без значение каква информация се съхранява, изключително важно е функционалността и съдържанието на задържане на данни да са ясни за потребителя и всички промени и изменения да бъдат добре съобщени.

ExpressVPN не съхранява нито журнали за връзка, нито активност

Никога няма да съберем нищо за това, което потребителите правят с VPN: Няма регистрационни файлове на трафик дестинация, DNS записи или съдържание на данни.

ExpressVPN поддържа само минималния минимален обем информация, необходим, за да се гарантира, че нашата VPN услуга е високо надеждна - и събраните данни не са достатъчни, за да обвържат всеки потребител с конкретна дейност в нашата мрежа. Да се ​​уверим, че нашата услуга винаги работи, когато потребителите се нуждаят от нея, е важна част от защитата на тяхната поверителност.

За да предостави на нашите потребители пълна прозрачност, ExpressVPN има ясна и подробна политика за поверителност.

ExpressVPN взима сериозно поверителността ви и НЕ записва някоя от следната чувствителна информация:

  • История на сърфиране
  • Дестинация за трафик
  • Съдържание на данни
  • DNS заявки
  • Оригиналният IP адрес, от който се свързвате
  • Вашият изходящ IP адрес (т.е., ExpressVPN IP, присвоен ви веднъж свързан)

Законът трябва ли ExpressVPN да запазва журнали за VPN връзка?

ExpressVPN е базиран в BVI, който няма закони за запазване на данни. Държави, включително Обединеното кралство и Съединените щати, нямат юрисдикция да принуждават компания BVI да произвежда записи. Но дори и да го направиха, ние няма какво да произведем.

Комбинацията от нашата юрисдикция за BVI, без регистрационни файлове за дейността и без регистрационни файлове за връзка прави ExpressVPN отличен избор за потребителите на интернет, загрижени за тяхната поверителност - нещо, което се появява в почти всеки преглед на ExpressVPN.

Какво представляват журналите за VPN връзка?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.